Nog enkele foto’s van het Schaakfestival in Groningen.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Nog enkele foto’s van het Schaakfestival in Groningen.
Dec 312013
 

Hieronder nog wat foto’s van het Schaakfestival in Groningen. De foto’s zijn genomen door Thao, de vader van Kevin. Onze denkhoofden hebben het prima gedaan en hebben weer veel ratingpunten verdiend. Bovendien hebben ze allemaal weer veel geleerd en genoten van het schaakevenement.                                                                        

Goede prestaties in Groningen!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede prestaties in Groningen!
Dec 302013
 

Het Schaakfestival in Groningen beleefde vandaag, maandag 30 december, zijn laatste dag. Onze denkhoofden hebben het goed gedaan. Kevin werd in groep B zelfs gedeeld derde met de fraaie score van 6,5 uit 9 en Alexander werd met dezelfde score gedeeld tweede in groep C. Hele mooie resultaten, jongens! Gefeliciteerd! Lola kwam in groep B tot 4 uit 9 en Alexander scoorde in groep C eveneens 4 uit 9. Liam deed mee in de Compactgroep en scoorde heel netjes 3 uit 5.  Resultaten, waar ze tevreden mee kunnen zijn!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Kevin verslaat leider in Groningen.

 Nieuws, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Kevin verslaat leider in Groningen.
Dec 272013
 

In de 5e ronde van het Schaakfestival in Groningen versloeg Kevin (1916)  de leider van groep B tot dan toe, de Let Edwins Griezne (2066). Ondanks het ruime ratingsverschil won Kevin op bijzonder fraaie wijze. De Let speelde in de Scandinavische opening wat te veel zetten met zijn dame en Kevin strafte dat genadeloos af. Speel de partij, die hieronder staat,  maar eens na!  Lola, die ook in groep B uitkomt, staat op 2,5 uit 5. Alexander en Sebastiaan schaken in groep C; Alexander heeft 3 uit 5 en Sebastiaan 2 uit 5. Verder doet Liam mee in Compactgroep B en verloor in de eerste ronde van een speler met een aanzienlijk hogere rating.

Persoonlijke Jeugdschaakkampioenschappen van de RSB.

 Nieuws, Toernooien (aankondiging), Voorpagina  Reacties staat uit voor Persoonlijke Jeugdschaakkampioenschappen van de RSB.
Dec 262013
 

Binnenkort gaan in het Libanon Lyceum in Rotterdam de Persoonlijke Jeugdschaakkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond weer van start. De kampioenschappen vinden plaats op  zaterdag 11 januari, 18 januari en 25 januari. Er wordt gestreden in verschillende leeftijdscategorieën. Op 11 en 18 januari zijn de categorieën A, B, C en D aan de beurt. Op 18 januari betreden de jongsten van  F, G en H in de middag de schaakarena.  Op zaterdag 25 januari spelen A en B hun laatste ronden en strijden in de middag de E-tjes om het kampioenschap. Er hebben  al zo’n 20 Klim-Oppers zich aangemeld bij mij en ze staan al op de deelnemerslijst in de verschillende categorieën.  De PJK is tevens een kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen. De besten in elke categorie plaatsen zich voor de NK. Buiten dat is het altijd spannend om je krachten te meten met je leeftijdsgenoten! Het is een uitdaging om je te laten kronen tot de beste in deze regio in jouw leeftijdscategorie. De denkhoofden, die zich nog niet bij mij aangemeld hebben, kunnen dat nog doen. Wil je meer over de PJK weten, dan kijk je op deze link: http://www.r-s-b.nl/jeugd/pjk2014/  Daar staat ook een deelnemerslijst bij. Dus Klim-Oppers, meld je aan voor de PJK!

Partij van Kevin op het Schaakfestival in Groningen.

 Nieuws, Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Kevin op het Schaakfestival in Groningen.
Dec 252013
 

Hieronder een partij van Kevin, die in een mooie partij met een Pirc-opening zijn tegenstandster in de vierde ronde van het Schaakfestival in Groningen weet te verslaan. Met deze fraaie overwinning komt Kevin op 3 uit 4. Speel de partij maar eens na en zie hoe mooi Kevin de aanval op de zwarte koningsstelling lanceert.

 

Veel Klim-Oppers op het Capelse Open Jeugdschaakkampioenschap.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Veel Klim-Oppers op het Capelse Open Jeugdschaakkampioenschap.
Dec 242013
 

Op dinsdag 24 december werd in buurthuis “De Wel” in Capelle aan den IJssel het Open Capelse Jeugdschaakkampioenschap gehouden. Er waren zo’n 24 Klim-Oppers aanwezig. De deelnemers werden verdeeld over vier groepen, dat gebeurde vaak op leeftijd en niet op speelsterkte. Dat is iets, waar de organisatie volgend jaar duidelijker over moet zijn. Wang en Sybe schaakten in groep A, de hoogste poule. Wang werd met 5,5 uit 7 gedeeld eerste en ook Sybe deed het met 4 uit 7 goed. In groep B was Klim-Op vertegenwoordigd door Ting Ting, Meri, Tommy, Lucas, Matijn en Tobias. Lucas werd hier met 6,5 uit 9 tweede en Tommy met 6 uit 9 derde.  De scores van de andere Klim-Oppers waren: Ting Ting – 5,5 uit 9; Matijn – 5 uit 9; Tobias – 5 uit 9; Meri – 4 uit 9.  Onze denkhoofden in de C-groep waren: Fenna, Dominggus, Jeroen en Maurits. Fenna , Dominggus en Jeroen vielen met 5,5 uit 9 net buiten de prijzen en Maurits kwam tot 3,5 uit 9. In de D-groep waren Daniel en Winston succesvol. Daniel won met 7,5 uit 9 de eerste prijs en Winston werd met 7 uit 9 tweede. Hein speelde ook weer een prima toernooi en werd op weerstandspunten vierde met 6,5 uit 9. Nummer drie had ook 6,5 punt, maar iets meer weerstandspunten. De andere denkhoofden in de D-groep waren: Wesley – 5,5 uit 9; Kimmily – 5 uit 9; Liqin – 5 uit 9; Olivier – 5 uit 9; Adam – 4,5 uit 9; Nathan – 4,5 uit 9; Jarno – 4 uit 9; Mika – 4 uit 9; Mick – 4 uit 9. Iedereen mocht na afloop een prijsje uitzoeken. Langs deze weg wens ik alle denkhoofden en hun familie prettige feestdagen toe en alvast een goed begin van het nieuwe jaar!                                                                                                                                                                                                   

Nationale talenten op de boot.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Nationale talenten op de boot.
Dec 242013
 

In een eerder verslag meldde ik al, dat onze nationale jeugdschaaktalenten op een boot verblijven in Groningen om daar mee te doen aan het Schaakfestival. Lola en Kevin zijn daar ook bij. Onder leiding van KNSB-trainers bereiden ze zich daar voor op de wedstrijden. Elke dag analyse en voorbereidingen voor de volgende partij. Dat is natuurlijk heel leerzaam en gezellig! Thao, de vader van Kevin, was even te gast op de boot en maakte onderstaande foto. Op de andere foto zie je Kevin klaar zitten voor zijn partij. Alexander en Sebastiaan verblijven in een appartement, waar Liam zich later ook gaat melden. De scores  na drie dagen zijn: Kevin – 2 uit 3; Lola – 1,5 uit 5; Alexander – 2,5 uit 3; Sebastiaan – 2 uit 3.  We wensen ze in de volgende ronden nog veel succes!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Denkhoofden op het Schaakfestival in Groningen.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Denkhoofden op het Schaakfestival in Groningen.
Dec 232013
 

Zaterdag 21 december begon in Groningen het jaarlijkse Schaakfestival, dat 10 dagen duurt. Er zijn ook Klim-Oppers aanwezig. Kevin doet mee in groep B en kwam na drie dagen tot 2 uit 3. Lola doet ook in die groep mee, maar omdat de website er daar uit ligt, weten we niet wat ze vandaag gedaan heeft. Ze heeft na twee ronden 1,5 uit 2. Alexander en Sebastiaan spelen in groep C. Alexander heeft 2,5 uit 3 en Sebastiaan 1,5 uit 3. Morgen hebben zij een bye, want dan gaan ze naar het stuk “Lang en Gelukkig” van het RO-theater, waar Circe in meespeelt. Op 26 december gaan ze weer terug naar Groningen om de laatste 5 ronden te spelen. Liam komt dan ook. Hij speelt in een Compact-toernooi, waarin 5 ronden afgewerkt worden. Kevin, Lola en nog andere jeugdtalenten zitten op een boot, waar ze eten en slapen en natuurlijk de partijen analyseren.  We wensen ze nog veel succes toe!                                                                                                                                                                                     

Mooie resultaten van Wesley en Winston op Han Mulder Kersttoernooi in Eindhoven.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooie resultaten van Wesley en Winston op Han Mulder Kersttoernooi in Eindhoven.
Dec 232013
 

Op zondag 22 december deden Winston en Wesley mee aan het Han Mulder Kersttoernooi in Eindhoven. Na ons Klim-Optoernooi waren ze nog lang niet uitgeschaakt. Ze deden het daar in Eindhoven heel goed. Ze schaakten beiden in de E-categorie. Wesley scoorde heel mooi 8 uit 9 en won de tweede prijs. Winston kwam tot 6 uit 9 en werd daarmee vijfde, wat hem ook een beker opleverde. Opvallend was, dat Wesley nu won van Daniel Kutchoukov, waar hij de dag ervoor op ons Klim-Optoernooi nog van verloor. Daniel moest na zijn eerste plaats op ons toernooi nu genoegen nemen met de derde prijs. Mooie prestaties, denkhoofden!