Liam is de “King of Pathena”.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Liam is de “King of Pathena”.
Nov 302013
 

Op zaterdag 30 november werden zowel in de ochtendgroep als in de middaggroep de laatste twee ronden van de finalegroepen afgewerkt.  In ochtendgroep A was Lucas voor het begin van deze dag de trotse lijstaanvoerder. Hij wist die eerste plek te behouden door een overwinning op Tommy en een remise tegen Ivan Kroetkov. Tweede werd Lorena Kalkman en Ivan Kroetkov werd derde. Tommy eindigde als vijfde. Finalegroep B van de ochtendgroep werd gewonnen door Quinten Salomons voor Giselle Fransen en Pascalle Monteny. In de middaggroep werd fel om de punten gestreden. Kevin leidde voor deze laatste twee ronden de dans. Hij moest eerst aantreden tegen Wang. Dat won Kevin en hij had in de laatste ronde genoeg aan remise tegen Bart Dubbeldam. Het liep echter anders. Bart deed zijn sportieve plicht en won van Kevin. Alles hing nu af van de partij van Liam tegen Arne Pols.  Liam moest winnen om gelijk te komen met Kevin. Dat lukte na veel strijd. Dus was er een snelschaakmatch tussen Kevin en Liam nodig om de winnaar te kunnen aanwijzen. Het werd een zeer spannend slot! Na 7 snelschaakpartijen (!), waarin de twee denkhoofden in de laatste vijf partijen maar 3 minuten bedenktijd hadden, werd Liam de winnaar. Ze waren heel erg aan elkaar gewaagd, maar er moest uiteindelijk toch iemand de wisselbeker winnen. Liam, gefeliciteerd! Kevin natuurlijk ook, want voor hetzelfde geld was hij eerste geworden. Derde werd Wang. Finalegroep B werd gewonnen door Wiggert Pols voor Mohammed Moussane en Alexander. Ting Ting werd vierde en Sebastiaan vijfde. Het was weer een prachtig evenement, waar de deelnemers, maar ook de toeschouwers veel plezier aan hebben beleefd. Marcel, Thao en Tu, bedankt weer voor het initiatief en de organisatie!  Volgend jaar gaan we weer verder met deze mooie competitie.                                                                                                        

Ons 34e Klim-Op Jeugdschaaktoernooi op zaterdag 21 december a.s.

 Mededelingen, Toernooien (aankondiging), Voorpagina  Reacties staat uit voor Ons 34e Klim-Op Jeugdschaaktoernooi op zaterdag 21 december a.s.
Nov 272013
 

Op zaterdag 21 december a.s. houden we ons 34e Klim-Op Jeugdschaaktoernooi. De eerste inschrijvingen zijn al binnen. Natuurlijk hopen we ook veel van onze eigen denkhoofden op dit toernooi te ontmoeten. Er zijn weer drie leeftijdscategorieën: t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Je kunt er meer over lezen op: 34e Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi.  Je kunt je al opgeven.

Indeling Groene Hart Cup op vrijdagavond 13 december.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Indeling Groene Hart Cup op vrijdagavond 13 december.
Nov 272013
 

Op vrijdagavond 13 december wordt de derde speelavond van de Ron de Jong Groene Hart Cup afgewerkt. De indeling voor onze 6 teams is bekend. Klim-Op 1, 3, 5 en 6 spelen bij Messemaker in Gouda en Klim-Op 2 en 4 schaken bij De Pionier in Hellevoetsluis. Over de speelzaal en opstellingen volgt later nog nadere informatie. Hieronder staan de poule-indelingen:

Gastvereniging Messemaker
Poule 1 Poule 2A

Poule 3B

Poule 4A

Poule 4B

Messemaker 1
Klim Op 1
De Pionnetjes 1
Klim Op 3
Krimpen 1
3-Torens 1
Messemaker 2
Klim Op 6
CSV 2
Dordrecht 1
Klim Op 5
CSV 1
3-Torens 2
Charlois Europoort 1
RSR Ivoren Toren 2
De IJssel 1
De Pionnetjes 2
3-Torens 3
Spijkenisse 2
Messemaker 3

 

Gastvereniging De Pionier
Poule 2B Poule 3A
Klim Op 2
Spijkenisse 1
De Pionier 1
RSR Ivoren Toren 1
De Pionier 2
Papendrecht/Alblasserdam 1
Klim Op 4
SGO 1

De Groene Hart Jeugdcup

Het Wartburg Schoolschaakfestijn.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het Wartburg Schoolschaakfestijn.
Nov 252013
 

Hallo Allemaal, meisjes en jongens, moeders en vaders , begeleiders en allen die het Wartburg Schaakfeest afgelopen zaterdag hebben bezocht.

Wat een geweldig schaakfeest!

Na maanden van voorbereiding was het dan afgelopen zaterdag zo ver: het eerste Wartburg Schaakfeest.  Maar liefst 140 deelnemers! We zijn blij dat alles goed is verlopen en wij hopen dat  alle meisjes en jongens veel plezier hebben beleefd aan dit bijzondere schaakevenement. Bedankt dat jullie allemaal zijn gekomen.

Wij  horen  graag nog  wat jullie ervan vonden. Wat ging er goed en wat kan er beter? Wat hebben jullie gemist of wat mag worden weggelaten. Wat vonden jullie van de locatie en van de opzet van dit nieuwe  kampioenschap? Wij waren verrast dat, behalve Liam Vrolijk, niemand zich had ingeschreven in de Sterrengroep?

Opbouwende kritiek, op- en aanmerkingen zijn meer dan welkom omdat we hopen dat we het volgend jaar weer mogen organiseren.

We hebben  al  gepubliceerd op sites als www.wartburgschaakfeest.nl , www.r-s-b.nl , www.schoolschaaksite.nl  met veel foto’s en een aantal video’s.

Mail naar : info@wartburgschaakfeest.nl  en bedankt alvast voor jullie hulp!

Namens de organisatie,

Teun Koorevaar

Magnus Carlsen is de nieuwe wereldkampioen!

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Magnus Carlsen is de nieuwe wereldkampioen!
Nov 242013
 

Na 10 partijen in de tweekamp tussen verdedigend wereldkampioen Anand en uitdager Magnus Carlsen is de strijd beslist. De jonge Noor Carlsen mag zich de nieuwe wereldkampioen noemen. Met een stand van 6,5 – 3,5 in het voordeel van de Noor zijn de laatste twee partijen niet meer nodig. Carlsen wist drie partijen in zijn voordeel te beslissen, terwijl de andere partijen in remise eindigden. Anand heeft weinig kansen gehad in de 10 partijen. Het spel van Carlsen was bijna foutloos. Hij is niet voor niets de nummer één van de wereld en dus nu ook de nieuwe wereldkampioen! Volgens de kenners zal hij dat nog wel een tijdje blijven, want op dit moment is er geen schaker op de wereld, die hem kan verslaan.                                   

Veel prijzen voor Klim-Oppers op Wartburgtoernooi!

 Nieuws, Toernooien (aankondiging), Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Veel prijzen voor Klim-Oppers op Wartburgtoernooi!
Nov 232013
 

Op zaterdag 23 november werd in het Wartburg College op Rotterdam-Zuid het eerste Wartburgtoernooi gehouden. Het toernooi is bestemd voor basisschoolleerlingen uit de RSB-regio. Zo’n 150 scholieren deden mee en dat is voor zo’n eerste keer een groot succes. In totaal waren zo’n 25 Klim-Oppers aanwezig, verdeeld over verschillende basisscholen. En het moet gezegd worden, ze deden het goed, want er viel nogal eens een Klim-Opper in de prijzen. Zo deed in groep 2/3 Mika van zich spreken door op zijn eerste toernooi met 6,5 uit 9 de tweede prijs mee naar huis te nemen. Ook Jamie deed het prima op zijn eerste schaaktoernooi, want met 4,5 uit 9 won hij de vierde prijs. In groep 4 was Wesley ongenaakbaar, want met 9 uit 9 (!) werd hij hier kampioen. Tweede werd Saad met 8 uit 9 en om het Klim-Opfeestje compleet te maken, werd Olivier met 6,5 uit 9 derde. Nathan (5 uit 9) en Mick (4,5 uit 9) schaakten ook verdienstelijk mee. Kimmily werd in groep 5 met 7 uit 9 tweede net voor Hein, die ook 7 uit 9 scoorde. Bastiaan (4 uit 9) en Viggo (3 uit 9) deden veel wedstrijdervaring op. Daniel werd kampioen in groep 6 met de mooie score van 8,5 uit 9. Lucas verloor alleen van Daniel en werd met 8 uit 9 tweede en ook hier eindigden drie Klim-Oppers bij de eerste drie, want Marek eiste met 6,5 uit 9 de derde prijs op.  Liqin viel hier ook nog in de prijzen, want met 6 uit 9 werd hij vijfde. Circe had ook 6 uit 9, maar had iets minder weerstandspunten. Winston deed het met 5,5 uit 9 ook niet slecht. In groep 7 werd Tommy kampioen met 8,5 uit 9 en werd Javeria met 7 uit 9 tweede. Luuk haalde 6 uit 9, Adam 5 uit 9 en Kristina 3,5 uit 9. In groep 8 heerste Liam met 9 uit 9. Emely en Christiaan scoorden op hun eerste schaaktoernooi 2 uit 9.  Al met al goede prestatie van onze denkhoofden. Trouwens alle deelnemers gingen met wat leuke prijsjes naar huis. Het was een geslaagde schaakdag daar op Rotterdam-Zuid. Hopelijk volgend jaar weer dit toernooi op het Wartburg College!

De foto’s van dit toernooi kun je via Facebook bekijken.

Grand Prixtoernooi van de Leidse Schaakbond in Bodegraven.

 Mededelingen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Grand Prixtoernooi van de Leidse Schaakbond in Bodegraven.
Nov 232013
 

Vier deelnemers van schaakvereniging De Klimop hebben zaterdag 23 november meegedaan met het Grand Prix toernooi in Bodegraven: Cedric Kerkmeester (Groep 1), Meri Bahadoer (Groep 3), Dominggus Paays (groep 4) en Melle Pleijte (groep 9). Alleen Domingus viel in de prijzen. Hij werd 3e met 4 punten. Melle zag de 3e plaats aan zich voorbij gaan. Hij had 4 punten, net als de nummer 3, maar verloor op onderling resultaat. Cedric en Meri hebben ook heel verdienstelijk geschaakt:  respectievelijk 3 punten en  3,5 punt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

De polo’s komen eraan!

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor De polo’s komen eraan!
Nov 162013
 

Jullie weten, dat het donkerblauw geworden is, wat betreft de kleur  van onze schaakpolo’s. Ze zijn besteld in verschillende maten. Over zo’n drie weken zijn ze binnen. Dan kun je zo’n prachtige Klim-Op-polo kopen voor rond de 15 euro. Hierbij zie je een voorbeeld van de voor- en achterkant van ons schaaktenue. Ziet er mooi uit, vind je niet?                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

NK Rapid in Eindhoven: Meisjestitels voor Ting Ting en Circe.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor NK Rapid in Eindhoven: Meisjestitels voor Ting Ting en Circe.
Nov 162013
 

Op het NK Rapidschaak persoonlijk in Eindhoven hebben Ting Ting en Circe de titels bij de meisjes in de geboortejaren 2001 en 2004 gewonnen.  Ting Ting scoorde 5,5 uit 9 en was nu eens sterker dan Lorena Kalkman en Iris Schelleman. Circe scoorde 4,5 uit 9 en eindigde daarmee in de middenmoot, maar was in 2004 wel het sterkste meisje. Ook Lucas kan op een goed NK terugkijken, want met 8 uit 9 werd hij in het geboortejaar 2004 ongeslagen tweede. Siem van Daal was met 8,5 uit 9 net wat sterker. Liam scoorde in 2002 6,5 uit 9 en werd daarmee keurig derde. Cedric deed het ook prima, want met 6 uit 9 eiste hij in 2003 de vierde prijs op. Hij wist tegen Jonas Hilwerda remise te spelen en hij won bijvoorbeeld van Rembrandt Bruil.  Daniel haalde in 2004 met 6 uit 9 de vierde prijs. Tommy haalde in 2004 ook de mooie score van 6 uit 9, maar had wat te weinig weerstandspunten om in de prijzen te vallen. Marek kwam eveneens in 2004 tot 5,5 uit 9. Kevin werd vijfde in 2001 met 6 uit 9.  Tobias in 2003 en Matijn in 2002 kwamen met 4,5 uit 9 op 50%. Kimmily had ook kans op de titel beste meisje, maar verloor de twee laatste partijen en kwam nu uit op 4 uit 9. Meri scoorde in 2001 3,5 uit 9 en Nathan haalde in de laatste twee ronden nog 1,5 punt. Hij heeft, net als de andere denkhoofden, weer veel wedstrijdervaring opgedaan en dat is erg belangrijk voor toekomstige toernooien! Prijswinnaars, gefeliciteerd en de anderen komen in de toekomst ook aan de beurt voor een prijs.