Zaterdag 5 oktober tweede speeldag Meesterklassen.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Zaterdag 5 oktober tweede speeldag Meesterklassen.
Sep 302013
 

Zaterdag 5 oktober gaan onze drie teams weer richting Den Bosch voor de tweede speeldag van de Meesterklassen. Hopelijk zijn er geen wegopbrekingen en is de speelzaal makkelijk te bereiken.  Er staan belangrijke ontmoetingen op het programma. Zo speelt ons eerste D-team tegen Chesscool D1 en dat kan wel eens de voorlopige beslissing voor het kampioenschap zijn, want beide teams hebben hun eerste drie wedstrijden gewonnen. Chesscool heeft een half bordpunt meer. Ons tweede D-team speelt tegen de Eindhovense schaakvereniging D1. Ook dat is een belangrijke wedstrijd, want ons tweede heeft ook nog niet verloren en wil dat graag zo houden. Ons C-team speelt tegen Mat-Ador C1.  We wensen onze drie teams veel succes toe!

Lola en Robin beginnen goed op het EK.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Lola en Robin beginnen goed op het EK.
Sep 302013
 

Op zondag 29 september begonnen in Budva in Montenegro de Europese Jeugdschaakkampioenschappen, waar ook Robin en Lola meedoen. In de eerste ronde moest Lola, die nog geen FIDE-ranking heeft,  het opnemen tegen de Engelse Cosima Keen (FIDE 1744). Ze won deze partij en heeft dus een goede start. Vandaag (maandag 30 september) in de tweede ronde moet ze het opnemen tegen de sterke Hongaarse Judith Egyet (FIDE 1873). Ook Robin had een goede start. Hij schatte zijn tegenstander niet hoog in en Lazar Lukic uit het gastland Montenegro werd dan ook verslagen. Hij speelt vandaag in de tweede ronde tegen een op papier sterke tegenstander, de Deen Martin Percivaldi met een ranking van boven de 2100. We wensen beide denkhoofden veel succes toe in de tweede ronde!  Hieronder zie de Nederlandse afvaardiging bij het vertrek van Schiphol afgelopen zaterdag.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Twee nationale titels voor de Klim-Op!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Twee nationale titels voor de Klim-Op!
Sep 292013
 

Op zondag 29 september trokken 5 teams van ons naar Mierlo voor het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor jeugdteams. Het werd een bijzonder succesvolle dag met maar liefst twee nationale titels! In de categorie t/m 12 jaar werd de Klim-Op kampioen en eveneens in de categorie t/m 10 jaar waren we de sterkste. Het team t/m 12 jaar, dat zijn 7 ronden overtuigend won, bestond uit Liam, Alexander, Sebastiaan en Ting Ting. In ons kampioensteam t/m 10 jaar schaakten Tommy, Cedric, Javeria en Winston. Liam werd met 7 uit 7 (!) topscorer. Vooral voor het team t/m 10 jaar een verrassing, dat zij kampioen werden, want tot de prijsuitreiking was niet duidelijk welk team Nederlands Kampioen was geworden. Onze denkhoofden wonnen de laatste ronde overtuigend met 4-0 en dat bleek goed te zijn voor de titel! Ook in de categorie t/m 8 jaar vielen we in de prijzen: ons eerste team werd mooi derde. Dit viertal bestond uit: Liqin, Daniel, Marek en Circe. We hadden ook een erg jong tweede team in deze categorie en ook zij draaiden mooi mee. Van Wesley, Saad, Kimmily en Nathan zullen we nog horen! Wang, Joost Jan, Vincent en Meri schaakten in de categorie t/m 14 jaar en vielen niet in de prijzen, maar deden het lang niet slecht. Door al deze fraaie resultaten werd de Klim-Op ook uitgeroepen tot de sterkste vereniging en dat leverde een mooie digitale schaakklok op. We kunnen terugkijken op een mooie en succesvolle schaakdag! Ouders, bedankt voor het vervoer en de begeleiding!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Partijen bij de tweede les over de Najdorf.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partijen bij de tweede les over de Najdorf.
Sep 282013
 

Hieronder de partijen, die gespeeld zijn tijdens de les van meester Martin van de Najdorf deel 2. Speel ze eens na en doe er je voordeel mee!

Doe je best in de Clubactie!

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Doe je best in de Clubactie!
Sep 252013
 

Afgelopen zaterdag 21 september is de Clubactie weer van start gegaan. Onze schoolschaakvereniging doet ook weer mee. Het grootste deel van de opbrengst komt onze club ten goede. Een lot kost 3 euro en daar ontvangt de club 2,40 euro van. Verkoop dus zo veel mogelijk loten! De contributie en nieuw speelmateriaal kan met de opbrengst betaald worden. Langs de deuren lopen doen we niet. Familie, kennissen en buren zijn de mogelijke klanten. Op een familiefeestje of verjaardag kun je de loten aanbieden. Als je er dan bij zegt, dat het voor onze mooie schaakclub is, verkoop je ze wel. Bovendien maken de kopers kans op mooie prijzen en kortingen. Doe dus je best, je helpt je club ermee!

Lola en Robin naar het Europees Jeugdschaakkampioenschap in Montenegro.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Lola en Robin naar het Europees Jeugdschaakkampioenschap in Montenegro.
Sep 242013
 

Komende zaterdag 28 september begint in Budva in Montenegro het Europees Jeugdschaakkampioenschap 2013. Lola en Robin zullen daar Nederland vertegenwoordigen. Door hun tweede plaats op de nationale kampioenschappen zijn ze voor dit kampioenschap geplaatst. Een hele eer natuurlijk om daar mee te kunnen doen en de Europese jeugdschaaktop te kunnen ontmoeten. Voor Robin is het niet de eerste keer, dat hij aan de Europese kampioenschappen deelneemt. Hij heeft ook al meegedaan in Italië en Bulgarije. Dit jaar is Montenegro het gastland en dit land noemt zich een schaakland. Budva ligt mooi aan de Adriatische Zee, dus zeker een mooie plek om een aantal dagen te verblijven. Voor Lola is het allemaal nieuw. Zij zal bij de meisjes tot 14 jaar spelen, samen met Cheryl Looyer. Robin doet mee bij de jongens tot 14 jaar, samen met Jorden van Foreest. We wensen Lola en Robin veel plezier op dit EK en natuurlijk heel veel succes! Dit EK (uitslagen, standen en partijen) is te volgen op de volgende website:  www.budva2013.org                                                                                                                                                                                                              

Pathena: Ronde 9 en 10.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Pathena: Ronde 9 en 10.
Sep 222013
 

Op zaterdag 21 september werden in medisch centrum Blakeburg de 9e en 10e ronde van het Pathena-toernooi gehouden. In de ochtendgroep werd Sebastiaan, die ziek was, zonder te spelen eerste. Hij gaat in de nieuwe cyclus van Pathena in de middaggroep spelen. Hij werd eerste, omdat Lucas, die tweede staat, verloor van Tommy. Deze inhaalpartij werd in de middag gespeeld.  De andere twee partijen tegen Qian en Giselle wist Lucas trouwens wel te winnen. Tommy won ook netjes van Quinten Salomons, waar hij vorige week in de Meesterklasse nog van verloor.  Sebastiaan is met 9 punten eerste, Lucas staat met 7 punten tweede en Tommy heeft 6 punten. Lucas heeft zich al geplaatst voor de finale in de ochtendgroep en Tommy maakt daarop een goede kans. In de middaggroep leidt Liam nog steeds met 9 punten. Hij won van Mohammed en Jorik. Wang staat met 8,5 punt tweede. Hij speelde remise tegen Arne en won van Bart. Alexander verloor van Ricky Schaap en staat op 5,5 punt. Hij moet nog een partij inhalen tegen Kevin, die deze zaterdag niet in actie kwam. Ting Ting won keurig van Wiggert en verloor van Arne. Zij staat op 3,5 punt.  Op zaterdag 19 oktober wordt de laatste ronde gespeeld en wordt ook al de eerste ronde van de finalegroepen gespeeld. Op www.pathena.nl staan alle gespeelde partijen met de uitslagen en standen.                                                                                                                                                                                                                

Fenna en Sybe geslaagd.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Fenna en Sybe geslaagd.
Sep 212013
 

Op vrijdagavond 20 september hebben Fenna en Sybe hun Stappenexamen gedaan. Op het laatste examen net voor de zomervakantie konden zij niet meedoen. Sybe slaagde met een 10- (notatiefoutje) voor Stap 3 en Fenna met een 9 voor Stap 2. Gefeliciteerd allebei!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Partij, behorende bij de les over de Najdorf deel 1.

 Mededelingen, Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij, behorende bij de les over de Najdorf deel 1.
Sep 192013
 

Hieronder de partij tussen Wang en Alexander, die hoort bij de behandeling door meester Martin van de Najdorf deel 1. De andere twee partijen zijn als varianten in deze partij verwerkt. In deze eerste les kwam de fluwelen positionele aanpak van Karpov (6. Le2, strijd om veld d5) aan de orde. Op vrijdag 20 september behandelt meester Martin deel 2 van de Najdorf, waarin het betere hakwerk met 6. Lg5 aan de orde komt.                                                                                                                      

Stertraining weer van start.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Stertraining weer van start.
Sep 162013
 

Op zondag 15 september ging de Stertraining in onze regio weer van start. Veel Klim-Oppers doen mee. Ik hoorde van hen, dat ze het erg leuk vonden en dat ze al veel geleerd hadden. We danken meneer Thao voor de mooie foto’s hieronder.