Het einde is in zicht op het Open NK in Dieren.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het einde is in zicht op het Open NK in Dieren.
Jul 312013
 

Vandaag, woensdag 31 juli, de voorlaatste ronde van het Open NK in Dieren. Robin won vandaag soepel van een speler met een rating van 2018. Wang kwam niet verder dan remise. Kevin kreeg een Franse opening op het bord. In het middenspel won Kevin een pion en in het eindspel nog één en daarmee ook de partij. Liam had het moeilijk. Na een goede opening verloor hij aan het eind van het middenspel twee pionnen en na 4 uur spelen moest hij zijn koning omleggen. En dan Lucas, onze kleine held! Zijn tegenstander werd opnieuw overrompeld in de opening, waardoor Lucas een kwaliteit won. In het middenspel won hij nog eens twee pionnen. Na 36 zetten gaf zijn tegenstander op met een volle toren en een pion achter (zie stelling op de foto hieronder). Van de vaders wonnen Olivier en Thao vrij vlot. Robert verloor ongelukkig in een ogenschijnlijk gewonnen eindspel door een foutje. Morgen de laatste dag. Veel succes in die laatste ronde, denkhoofden!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Wisselende resultaten in de 7e ronde van het Open NK in Dieren.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Wisselende resultaten in de 7e ronde van het Open NK in Dieren.
Jul 312013
 

Vandaag, dinsdag 30 juli, werd alweer de 7e ronde in het Open NK in Dieren afgewerkt. De resultaten van onze denkhoofden waren wisselend. Robin verloor ongelukkig in een betere stelling. Even wat concentratieverlies en hij verloor onnodig een stuk en daarna de partij. Wang won na 4 uur schaken een gewonnen eindspel. Zijn tegenstander wilde maar niet opgeven; met nog maar weinig tijd op de klok wist Wang toch koelbloedig te winnen. Kevin had het moeilijk, maar een verloren stelling wist hij nog knap remise te houden. Kevin heeft vandaag naar eigen zeggen veel geleerd. Overwinningen komen niet vanzelf, daar moet hij hard voor werken. Liam speelde wat verdedigend volgens Lucas en verloor helaas.Lucas zelf speelde tegen een bekende RSB’er, Simon van der Beek. Na de opening werd Simon overrompeld door Lucas (zie partij hieronder). Na 24 zetten gaf Simon op met twee stukken minder. Fantastisch gedaan, Lucas! Van de vaders verloren Olivier en Robert. Robert verloor van een jeugdig talent, Jochem Schoppen. Thao blunderde dit keer niet en won. Succes in de 8e ronde, denkhoofden!

Een redelijke zesde dag voor de Klim-Op op het Open NK in Dieren.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Een redelijke zesde dag voor de Klim-Op op het Open NK in Dieren.
Jul 292013
 

Na een rustdag op zondag werd op maandag alweer de 6e ronde gespeeld op het Open NK in Dieren. Het werd een redelijke dag voor onze denkhoofden. Robin, Wang en Liam speelden remise en Kevin verloor na een marathonpartij van meer dan 5 uur. Lucas won met een gemeen loperoffer (zie partij hieronder). Je kunt de stelling ook op de foto bekijken! Goed gezien van Lucas! Van de vaders won Robert, speelde Olivier remise in een ogenschijnlijk gewonnen stelling en verloor Thao. Er zijn nog drie ronden te spelen. We wensen onze Klim-Oppers weer veel succes toe in de volgende ronde!                                                                                                                                                                                                                                                                    

Zelf op bezoek op het Open NK in Dieren.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Zelf op bezoek op het Open NK in Dieren.
Jul 272013
 

Op zaterdag 27 juli tijdens de 5e ronde van het Open NK in Dieren ben ik zelf eens gaan kijken. Na de gong om 1 uur in de middag beginnen de deelnemers aan hun soms lange partij. Onze denkhoofden hadden een paar pittige tegenstanders tegenover zich. Zo had Lucas een tegenstander, die een cherrycan  met 2 liter melk naast zijn bord had staan (zie foto). Toen deze bijna leeg was (!), had Lucas helaas wel verloren. Toch is zo’n toernooi heel goed voor zijn schaakontwikkeling! Kevin speelt heel overtuigend en voelt zich tussen die “oude knarren” heel goed thuis. Heel gedecideerd speelde hij zijn tegenstander naar een nederlaag. Ook Wang speelde een goede partij. Rustig de stelling opbouwen en verbeteren en daarna toeslaan met een vernietigende dubbele aanval (zie foto). Liam is ook al zo goed bezig. Ook nu speelde hij zeer degelijk en zijn tegenstander had geen kans. Robin moest heel lang zitten, maar wist op het eind wel aan het langste eind te trekken.  Af en toe keek ik ook naar de partijen in de hoofdgroep, waar een aantal grootmeesters elkaar bestreden. Soms gaat een grootmeester ook wel eens kopje onder. Zo verloor grootmeester Roeland Pruyssers (die ik al ken vanaf zijn 7e jaar) verrassend van Jorden van Foreest. Maar eerlijk gezegd, ik had meer oog voor de partijen van onze denkhoofden! Tussendoor ook even een beetje bijpraten met moeder Kim en moeder Inge, die hun echtgenoten en kinderen dit weekeinde bijstaan. Van de vaders wist Olivier heel knap te winnen van een FM, terwijl hij toch wat minder leek te staan. Thao strafte een fout van zijn tegenstander genadeloos af en Robert verloor. Al met al best wel een goede dag voor onze “sterren”. Zondag is een rustdag en maandag is de 6e ronde. Robin, Kevin en Liam draaien mooi mee in de top van de rangschikking. In totaal zijn er nog 4 ronden te spelen. Ook langs deze weg, veel succes in die laatste vier ronden, denkhoofden!

Liam in het begin van zijn partij.

Wang wint met een dubbele aanval.

Let op de melk!

Kevin heeft een gewonnen stelling.

Een redelijk goed vierde dag op het Open NK voor de Klim-Op.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Een redelijk goed vierde dag op het Open NK voor de Klim-Op.
Jul 262013
 

Vandaag, vrijdag 26 juli, alweer de vierde dag van het Open NK in Dieren. En het werd een redelijk goede dag voor onze denkhoofden. Robin won in het eindspel met een pionnetje vakkundig van talent Jasper Beukema. Na een mooie overwinning gisteren had Wang het moeilijk deze dag en verloor. Kevin zet zijn goede vorm van de laatste tijd voort met een mooie winst in een zinderend dame-toren-eindspel. Liam speelt erg degelijk en won op ervaren wijze een moeilijk dame-loper-eindspel. Lucas zijn geduld werd opnieuw op de proef gesteld. Zijn tegenstander dacht erg lang na, wellicht om Lucas uit zijn concentratie te halen. Na 3 uur spelen was Lucas moe (naar eigen zeggen) en bood remise aan, dat zijn tegenstander gelijk aannam. Van de vaders verloor Robert, won Thao en speelde Olivier knap remise tegen een FM (zie foto).                                                                                                                                                                                                                                        

Derde ronde Open NK Dieren: Goede resultaten.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Derde ronde Open NK Dieren: Goede resultaten.
Jul 252013
 

Na een slechte tweede dag volgde voor de Klim-Oppers een goede derde dag! Alle jeugdspelers wisten hun partij te winnen. Robin, Kevin, Lucas en Liam staan nu op 2 uit 3 en Wang heeft 1,5 uit 3. Leuk om te vertellen: Lucas speelde zijn langste partij uit zijn nog jonge carriére, namelijk 3,5 uur! En dan de concentratie nog vasthouden en winnen, dat is heel knap! Van de vaders wist Robert te winnen, speelde Olivier remise en verloor Thao. De foto’s hieronder zijn door Thao gemaakt. Op vrijdag volgt de 4e ronde en we wensen onze denkhoofden weer veel succes!  Wil je de standen en uitslagen volgen, kijk dan op: http://onk.schaakbond.nl/uitslagen  Hieronder staan ook de partijen van Lucas en Kevin uit de 3e ronde. Speel ze eens na!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Slechte dag voor Klim-Oppers op Open NK in Dieren.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Slechte dag voor Klim-Oppers op Open NK in Dieren.
Jul 242013
 

In de tweede ronde verloren onze jeugdspelers hun partij. Robin verloor, Wang kwam in een toreneindspel een pion tekort, Kevin kwam niet goed uit de Pirc-verdediging, Lucas speelde iets te relaxed en overzag een dubbele aanval en ook Liam verloor. Van de vaders speelde Olivier remise en Thao won. Robert kwam door familieomstandigheden niet in actie. Morgen zullen onze denkhoofden er weer flink tegenaan gaan. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen! Veel succes, denkhoofden!

Goed begin van de Klim-Oppers op het Open NK in Dieren.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goed begin van de Klim-Oppers op het Open NK in Dieren.
Jul 232013
 

Op dinsdag 23 juli werd in Dieren de eerste ronde van het Open NK gespeeld. De Klim-Oppers begonnen goed. Robin, Kevin, Lucas en Liam wonnen en Wang speelde remise.  Lucas won door een penning een toren en dat was de beslissing in de partij. De tegenstander (rating 1470) dacht nog lang na, maar het mocht niet meer baten (zie foto). Kevin won soepel van zijn tegenstander (rating 1706) in een dame-pionneneindspel. Van de ouders wonnen Robert en Olivier en verloor Thao. Elke dag wordt er een ronde afgewerkt. In totaal worden er 9 ronden gespeeld. Volgende week donderdag 1 augustus wordt de laatste ronde gespeeld.  Zondag 28 juli is een rustdag. Veel succes in de volgende ronde, denkhoofden!                           

Klim-Oppers op Open NK in Dieren.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Oppers op Open NK in Dieren.
Jul 232013
 

Van dinsdag 23 juli t/m donderdag 1 augustus wordt in Dieren het Open NK gehouden. Ook enkele Klim-Oppers zullen aanwezig zijn: Robin, Wang, Kevin, Lucas en Liam. Verder zullen ook enkele ouders, Thao, Robert en Olivier, meedoen. We zullen hun verrichtingen volgen en op deze site verslag doen. Veel succes alvast, denkhoofden!

Leiden Chess Tournament.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Leiden Chess Tournament.
Jul 222013
 

Helaas hebben Robin en Kevin de laatste ronde in het Leiden Chess Tournament verloren. Robin, die tegen IM Fred Slingerland speelde, kwam net iets tekort in het eindspel. Robin verloor alleen van IM’s en GM’s, maar won vrij overtuigend van spelers boven de 2000. Robin eindigde op 5 uit 9. Kevin kreeg in de laatste ronde een remise-aanbod, maar sloeg dat af. Hij ging vol voor de winst, forceerde daardoor en verloor helaas. Kevin kwam uit op 5,5 uit 9, ook keurig in de subtop. Beiden hebben heel veel geleerd en een hoop ratingpunten bij elkaar geschaakt! Mooie prestatie, denkhoofden!