Goede prestaties van Alexander en Kevin.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede prestaties van Alexander en Kevin.
Jun 302013
 

Alexander en Kevin hebben het weekend van 28, 29 en 30 juni meegedaan aan het Nova College-toernooi in Haarlem. Ze hebben heel goed gespeeld daar. Alexander scoorde 2,5 uit 4 en bleef met 3 remises en één keer winst ongeslagen (TPR 1843) en Kevin kwam tot 3 uit 5 met drie keer winst en twee keer verlies (TPR 1918). Ze hebben beiden weer veel ratingpunten bij elkaar gespeeld. Nog belangrijker, ze hebben weer veel geleerd. De foto’s zijn van Thao.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Live partijen Computermatch Klim-Op vs PJE naspelen

 Toernooien (aankondiging)  Reacties staat uit voor Live partijen Computermatch Klim-Op vs PJE naspelen
Jun 302013
 

De resultaten van alle speelronden kun je hier bekijken.
Hieronder kun je de partijen die op Chess.com zijn gespeeld nogmaals bekijken.

Click here to view the game results.
Below you can replay the games that were played on 30 June 2013 during the Computer Match between SSV Klim-Op and Paris Jeune Echecs.

Computermatch Klim-Op vs Paris Jeunes Echecs groot succes!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Computermatch Klim-Op vs Paris Jeunes Echecs groot succes!
Jun 302013
 

Op zondagmiddag 30 juni werd er een computermatch gehouden tussen 8 denkhoofden van onze schoolschaakvereniging en Paris Jeunes Echecs. Onze 8 Klim-Oppers zaten op school achter de computer en de 8 Parijse jeugdtalenten zaten in Parijs achter de computer. Via chess.com werden de wedstrijden gespeeld. De 8 jeugdspelers waren in vier leeftijdscategorieën verdeeld. Robin en Wang schaakten in het geboortejaar 1999/2000, Ting Ting en Sebastiaan in 2001/2002, Lucas en Tommy in 2003/2004 en Kimmily en Hein in 2005/2006.  Elke speler/speelster speelde 4 partijen tegen de twee leeftijdsgenoten (één met wit en één met zwart) met een bedenktijd van 15 min. p.p.p.p. +10 seconden per zet.  Duidelijk was, dat onze spelers van 1999/2000, Robin en Wang, te sterk waren voor hun Parijse leeftijdsgenoten. Daar stond tegenover, dat in de jongste categorie, 2005/2006, onze  denkhoofden niet opgewassen waren tegen hun Parijse tegenstanders. De beslissing moest dus komen uit de duels in de categorieën 2001/2002 en 2003/2004. Daar waren wij net wat beter dan de Parijzenaars. Uiteindelijk wonnen we de match met 18 – 14. Het was best nog wel spannend, maar uiteindelijk trokken we aan het langste eind. De scores van onze denkhoofden: Robin – 4 uit 4, Wang 3,5 uit 4, Ting Ting – 3 uit 4, Sebastiaan – 3,5 uit 4, Lucas – 3 uit4, Tommy – 1 uit 4, Kimmily – 0 uit 4 en Hein – 0 uit 4.  Bij Parijs schaakte ons buitenlid Clovis mee en kwam tot de knappe score van 3 uit 4. Het was een nieuwe, maar mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar! Tu had alles prima voor elkaar! Hartelijk dank daarvoor! We hebben afgesproken, dat we na de zomervakantie weer een computermatch organiseren. We weten nu, hoe het moet en de denkhoofden vinden het prachtig! Ab Scheel, de webmaster van de RSB, heeft veel foto’s gemaakt en ook nog gefilmd. Dat is allemaal te zien op de RSB-site!   Hieronder staan ook wat foto’s van Ab Scheel.

Klik hier om de partijen nogmaals te bekijken
                                                                                                 

Italiaans – Ulvestadt-variant.

 Nieuws, Openingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Italiaans – Ulvestadt-variant.
Jun 292013
 

Tijdens het Jan Zwart-toernooi kwam er in de partij Ting Ting vs Djad een nieuwe tamelijk onbekende variant van het Italiaans op het bord. De variant staat bekend als de Ulvestadt-variant. Kijk hieronder maar eens naar een korte uitleg van deze variant.

Jan Zwart-toernooi in Hellevoetsluis.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Jan Zwart-toernooi in Hellevoetsluis.
Jun 292013
 

Op zaterdag 29 juni bezochten 8 Klim-Oppers het Jan Zwart-toernooi in Hellevoetsluis. Dominggus kon wegens een pijnlijke knie, die hij na een val de dag ervoor op liep, niet meedoen. De andere Klim-Oppers gingen er voor dit laatste Grand Prix-toernooi van dit seizoen eens goed voor zitten. Tommy, Lucas en Sybe draaiden in de top van de D/E/F/G- groep mee. Ook Meri voegde zich bij de kopgroep. Tommy bleef tot de laatste ronde ongeslagen, maar moest in de laatste ronde het onderspit delven tegen Lucas. Beiden eindigden daardoor op de keurige score van 7 uit 9. Lucas had net wat meer weerstandspunten en werd daardoor eerste in de E-categorie met Tommy op de tweede plaats. Sybe viel in de D-categorie (6 uit 9) in de prijzen met de derde plaats. Hein speelde een goed toernooi en werd met 5 uit 9 keurig derde in de G-categorie. Meri verloor de laatste ronde en viel daardoor net buiten de prijzen in de D-categorie. Ting Ting had het schoolkamp nog in haar hoofd en scoorde 5,5 uit 9. Kimmily had een podiumplaats in het vizier, maar in de laatste ronde kon ze net niet winnen en eindigde daardoor op 4 uit 9.  Jildert deed mee in de A/B/C- groep en werd in de B-categorie derde. Luuk, die op dinsdag bij ons traint, kwam tot 4 uit 9 en Liam, die bij ons teamwedstrijden speelt, kwam in de A-categorie (!) tot de mooie score van 4 uit 7. De vader van Liam, Olivier, die bij de senioren meedeed, scoorde eveneens 4 uit 7. De eindstand van de Grand Prix van de RSB zal later bekend gemaakt worden.

Meer foto’s kun je hier bekijken.

Op zondag 30 juni a.s. computermatch tussen Paris Jeunes Echecs en Klim-Op.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Op zondag 30 juni a.s. computermatch tussen Paris Jeunes Echecs en Klim-Op.
Jun 232013
 

Op zondag 30 juni a.s.  zal er een bijzondere match plaats vinden tussen Paris Jeunes Echecs en de Klim-Op. Op de computer zullen 8 Parijse jeugdschakers het opnemen tegen 8 Klim-Oppers. Zoals bekend is Clovis, die in Parijs woont, ons buitenlid, maar ook lid van Paris Jeunes Echecs. Zo zijn we op het idee gekomen een match tussen deze twee schaakclubs te organiseren. De computer is dan een geschikt medium, want dat bespaart een hoop reistijd. Toch wel een uniek schaakevenement en misschien iets om in de toekomst vaker te doen. De acht spelers, waaronder twee meisjes bij ieder team, komen uit verschillende leeftijdscategorieën. Iedere speler/speelster zal vier partijen spelen.Clovis zal aan de Parijse kant meedoen. De wedstrijden zullen zondagmiddag om 2 uur beginnen en de bedenktijd zal 15 min. p.p.p.p. (+10 sec. per zet) bedragen.

Drie Klim-Oppers op Leidse Grand Prix.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Drie Klim-Oppers op Leidse Grand Prix.
Jun 222013
 

Drie Klim-Opperrs waren zaterdag 22 juni aanwezig op de finale van de Leidse Grand Prix. Een aantal toppers was op het schaaktrainingsweekend in Arnhem. Ting Ting, Meri en Kimmily waren er wel bij. Ting Ting moest meedoen in de hoogste poule en kwam dus een paar sterke tegenstanders tegen. Ze eindigde met 2,5 uit 7 op de vijfde plek. Ook Meri had het zwaar in groep 3, maar sprokkelde 3,5 uit 7 bij elkaar. Kimmily viel in groep 5 (!) in de prijzen. Ze begon met verlies, maar kwam goed terug en werd met 4 uit 7 nog derde. Ook in de eindstand van de F-groep haalde ze een podiumplaats. Ze werd tweede en daardoor ging ze, net als vorige week, met twee bekers naar huis. Weer een leuk en leerzaam toernooi voor de 3 Klim-Oppers. We danken Tu voor de begeleiding en de mooie foto’s.                                                                                                                                                                                                                                                                      

Partijen bij de tweede les van het Wolga-gambiet.

 Mededelingen, Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partijen bij de tweede les van het Wolga-gambiet.
Jun 192013
 

Hieronder twee partijen, die tijdens de tweede les van het Wolga-gambiet zijn gespeeld. Het was nu 2 – 0 voor wit. Meester Martin heeft ze van commentaar voorzien. Doe er je voordeel mee.

DRIE NATIONALE TITELS VOOR DE KLIM-OP!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor DRIE NATIONALE TITELS VOOR DE KLIM-OP!
Jun 162013
 

Natuurlijk hebben we al aardig wat Nederlandse titels voortgebracht, zowel in teamverband als persoonlijk. Maar drie nationale titels op één dag is in onze succesrijke geschiedenis nog niet eerder voorgekomen. Het gebeurde op de nationale Pupillendag, die op zaterdag 15 juni in Roosendaal plaats vond. Voor deze Pupillendag hadden  5 Klim-Oppers zich geplaatst. Verder ook nog Daniel en Marek, die bij CSV spelen, maar elke week ook bij ons op de Klim-Op meetrainen. Drie van hen wisten de Nederlandse titel in de wacht te slepen! Allereerst Kimmily, die vorig jaar ook al de meisjestitel in de H-categorie wist te winnen. Ze begon niet echt sterk, maar kwam sterk terug. Ze kwam uiteindelijk uit op 5 uit 7 en bleef haar naaste concurrente Stella Honkoop één SB-punt (!) voor. Knap van Kimmily om twee jaar achter elkaar de H-titel bij de meisjes binnen te halen. Kimmily werd in de eindstand tussen de jongens ook nog eens derde, waardoor zij met twee bekers naar huis ging. Circe deed mee in de F-categorie en dat zijn al behoorlijk geroutineerde spelers en speelsters. Toch deed ze het heel goed. Zo won ze o.a. van Everett Smith, toch één van de favorieten. Circe scoorde uiteindelijk 4 uit 7 en dat was genoeg voor de nationale meisjestitel in de F-categorie. Mooie prestatie van Circe! En dan onze derde kampioen: Lucas! Hij speelde ook in de F-categorie. Lucas speelde een prima toernooi met eigenlijk geen enkele verslapping. Hij kwam wel eens minder te staan, maar wist altijd weer terug te komen. In de laatste ronde moest hij tegen Jochem Schoppen en dat werd een hele spannende aangelegenheid. De tijd speelde een grote rol, al stond Lucas in de eindstand duidelijk beter. Met 6,5 uit 7 (!) werd Lucas algemeen Pupillenkampioen van Nederland. Zo konden Circe en Lucas samen als Pupillenkampioenen op de foto. Clovis, ons buitenlid, was met zijn vader uit Parijs gekomen om in de G-categorie mee te doen. Hij begon heel voortvarend met 4 uit 4, maar toen stokte de machine. Hij kreeg in de laatste drie ronden sterke tegenstanders tegenover zich, die net wat te sterk voor hem waren. Uiteindelijk werd Clovis 12e met 4 uit 7. LiQin, die in de F-categorie meedeed, scoorde 3,5 uit 7. Hij begon goed met 1,5 uit 2, verloor daarna drie partijen, maar won de laatste twee ronden. Ook Daniel en Marek deden behoorlijk mee. Daniel eindigde op 4 uit 7 en Marek op 4,5 uit 7.  Ze zijn enthousiast bezig en er zit duidelijk vooruitgang in hun spel. Samenvattend: Een mooie dag voor de Klim-Op, die met vette letters in onze clubgeschiedenis bijgeschreven zal worden. Klim-Oppers, gefeliciteerd! Ouders bedankt voor de prima begeleiding en in het bijzonder Thao en Tu voor hun mooie foto’s! In de “Fotogalerij” staan veel foto’s van deze Pupillendag.