Mooie vierde plaats van ons eerste E-team op NK.

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooie vierde plaats van ons eerste E-team op NK.
Mei 262013
 

Op zaterdag 25 mei werd in Naaldwijk het Nederlands Kampioenschap voor E-teams gehouden. Er hadden zich maar liefst drie Klim-Opteams voor dit NK geplaatst! Ons eerste viertal, bestaande uit Sebastiaan, Lucas, Tommy en Cedric, deed mee voor de hoofdprijzen. En dat deed dit viertal inderdaad. Uiteindelijk werd een mooie vierde prijs behaald en dat is in zo’n sterk veld een mooie prestatie.  Cedric wist als enige ongeslagen te blijven met vijf overwinningen en twee remises. Ook de anderen wisten aardig wat punten bij elkaar te spelen. Sebastiaan kwam op bord 1 tot 3,5 uit 7 en Lucas scoorde op bord 2 heel knap 5,5 uit 7. Tommy haalde 5 uit 7. De Paardensprong uit Groningen werd uiteindelijk kampioen en juist tegen dat team hadden we de overwinning in handen. Helaas lieten onze denkhoofden het net uit handen glippen: 1,5 – 2,5.  Ook ons tweede, bestaande uit Li Qin, Jarno, Marek en Adam voldeed aan de verwachtingen. Na een stroeve start met drie nederlagen, werden in de laatste vier ronden even veel overwinningen behaald.  Li Qin en Marek kwamen tot de mooie score van 5 uit 7,  Adam tot 3 uit 7 en Jarno tot 2,5 uit 7.  Een gedeelde 11e plaats was hun deel. Klim-Op 3, dat uit drie meisjes en één jongen bestond, deed het ook lang niet slecht. Een overwinning, vier gelijke spelen en twee nederlagen  zijn gewoon goed voor dit team. Daniel aan bord 1 scoorde heel knap 5 uit 7 en deed dus niet onder voor zijn tweelingbroer Marek. Fenna haalde 3 uit 7 en dat aantal haalde Kimmily ook. Kristina, die nog niet zo veel wedstrijdervaring heeft, wist ook één keer het zoet der overwinning te proeven.  Deze uitslagen tonen aan, dat we in de breedte erg sterk zijn. Denkhoofden, gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

Meer foto’s van dit toernooi vind je hier.

Meester Jan is twee weken op vakantie.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Meester Jan is twee weken op vakantie.
Mei 242013
 

Meester Jan is van maandag 27 mei tot en met maandag 10 juni twee weken op vakantie. Gedurende deze twee weken zijn er dus geen schaaklessen. Op dinsdag 11 juni is er weer schaken op school. Er staan nog een aantal belangrijke schaakevenementen op de agenda. Op vrijdagavond 14 juni vindt de finale van de Groene Hart Cup plaats in Berkel. Op zaterdag 15 juni is er de Pupillendag (NK  F- G- en H-categorie) in Roosendaal. Verder is er op zaterdag 6 juli het Pathena-toernooi en de schaakexamens op dinsdag 9 juli. Op deze evenementen kun je je ook thuis  goed  voorbereiden. 

NK-E en NK-D partijen bekijken

 Nieuws  Reacties staat uit voor NK-E en NK-D partijen bekijken
Mei 232013
 

Beste jeugdschakers,

Via onderstaande link kun je de partijen van afgelopen Persoonlijke NK-E in Waalwijk en NK-D in Rijswijk nogmaals bekijken.

Ook kun je je naam invoeren in het veld naast de vraagteken ? en dan op enter drukken, dan wordt de volgende partij opgezocht waarin je naam voorkomt.

Partijen NK-E: http://ssv-klimop.nl/pgn4web/viewer.php?pgnUrl=http://ssv-klimop.nl/archive/PGN/nke2013a0.pgn#view

 

Partijen NK-D: http://ssv-klimop.nl/pgn4web/viewer.php?pgnUrl=http://ssv-klimop.nl/archive/PGN/nkd2013.pgn#view

Veel plezier!

Tu Tran

Computermatch Paris jeunes d”echecs tegen ssv Klim-Op op zondag 30 juni.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Computermatch Paris jeunes d”echecs tegen ssv Klim-Op op zondag 30 juni.
Mei 232013
 

Op zondagmiddag 30 juni vindt er een computermatch plaats tussen Paris jeunes d’échecs en ssv Klim-Op. Acht Parijse jeugdschakers zullen het opnemen tegen acht Klim-Oppers. De deelnemers komen uit verschillende leeftijdscategorieën. Het  idee kwam van Jurriaan, de vader van Clovis, ons buitenlid. Clovis zal bij Parijs meedoen. Het is een uniek evenement en we zullen ook de media inschakelen. Elke deelnemer zal 4 partijen spelen met een bedenktijd van 20 minuten p.p.p.p.  Onze denkhoofden zullen op de computers op school spelen. De match begint op zondagmiddag 30 juni om 14.00 uur en zal rond 17.00 uur beëindigd zijn.

Meer informatie over het jeugdschaakevenement op de ss Rotterdam.

 Mededelingen, Nieuws, Toernooien (aankondiging), Voorpagina  Reacties staat uit voor Meer informatie over het jeugdschaakevenement op de ss Rotterdam.
Mei 212013
 

Van de heer Teun Koorevaar kreeg ik meer informatie over het jeugdschaakfestijn op de ss Rotterdam op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni. Als je op onderstaande link klikt, krijg je alle informatie. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Schoolschaaksite, waarvan de heer Koorevaar de initatiefnemer  is.

Schaken op het ss Rotterdam voor basisschoolkinderen def

Schaakfestijn op ss Rotterdam.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Schaakfestijn op ss Rotterdam.
Mei 212013
 

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni wordt op de ss Rotterdam een jeugdschaakfestijn gehouden. Op zaterdag begint een jeugdschaakontmoeting tussen Russische, Belgische en Nederlandse jeugdtalenten. Op zondag zijn er allerlei activiteiten voor de schoolschaakjeugd, waarbij o.a. grootmeester Jan Timman aanwezig zal zijn. Er kan bijvoorbeeld simultaan gespeeld worden tegen de Nederlandse jeugdkampioen in de B-categorie en het grote en kleine Rotterdam schaakspel staan er ook.  Verder staan er genoeg schaakspelen om een partijtje te spelen. Leuk om te vermelden is, dat de toegang tot de ss Rotterdam op beide dagen gratis is. Voor de ouders en begeleiders een mooie gelegenheid dus om de boot eens goed te bekijken. Noteer deze data (1 en 2 juni) dus in je agenda!

Rotterdamse Schoolvereniging door op het NK basisscholen.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Rotterdamse Schoolvereniging door op het NK basisscholen.
Mei 182013
 

Op zaterdag 18 mei werd in Leiderdorp de kwartfinale van het Nederlands basisscholenkampioenschap gespeeld. De Rotterdamse Schoolvereniging met Alexander, Sebastiaan, Cedric en Circe in de gelederen had zich als RSB-kampioen ook geplaatst. Ze streden in een poule van 6 schoolteams om een plaats in de halve finale. Dat lukte uiteindelijk na 5 spannende ronden.  Alexander, die alleen de laatste drie ronden mee kon doen, scoorde 2,5 uit 3, Sebastiaan kwam tot 3 uit 5, Cedric tot 4 uit 5 en Circe tot 3 uit 5. Het leverde een tweede plaats in de poule op en dat was genoeg voor de halve finale, die op zaterdag 1 juni, wederom in Leiderdorp, gespeeld zal worden. Dan zal het een stuk moeilijker worden om door te gaan naar de finale. Een mooi resultaat en we wensen onze denkhoofden in die halve finale alvast veel succes toe!                                                                                                                                                                                                                                                                   

Veel prijzen op laatste Grand Prix HSB!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Veel prijzen op laatste Grand Prix HSB!
Mei 182013
 

Op zaterdag 18 mei trokken 12 Klim-Oppers richting Delft voor het laatste Grand Prixtoernooi van de Haagse Schaakbond van dit seizoen. Onze denkhoofden hadden een goede dag, want maar liefst 10 denkhoofden gingen met een prijs naar huis. Hein spande de kroon, want hij wist zijn groep te winnen met 10 uit 10. Ting Ting en Tommy bleven ook ongeslagen. Ting Ting won  groep 1 heel mooi met 4,5 uit 5. En Tommy won zijn groep met 9 uit 10 (twee remises). Bram en Fenna wisten hun groep ook te winnen. Kimmily, Sybe, Matijn, Meri en Jildert  behaalden een tweede prijs. Amaya en Taarieq behaalden dit keer geen prijs, maar dat zal de volgende keer dan gebeuren. Er was ook nog een prijsuitreiking van het totale Grand Prixklassement van de HSB van dit seizoen. Cedric, die in Leiderdorp meegedaan had aan het NK basisscholen, won de categorie E. Dat leverde hem twee bekers op, waaronder een wisselbeker. In de D-categorie werd Ting Ting tweede en ook dat was goed voor een beker. Mooie resultaten van onze Klim-Oppers!

Meer foto’s van dit toernooi vind je hier.

Partij van Clovis op het Frans jeugdschaakkampioenschap.

 Nieuws, Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Clovis op het Frans jeugdschaakkampioenschap.
Mei 172013
 

In een vorig bericht meldde ik al, dat Clovis op het Frans jeugdschaakkampioenschap gedeeld 5e is geworden. Hieronder zijn 9e en laatste partij op dit kampioenschap. Hij speelt tegen de 5-jarige (!) Rajat Makkar. Clovis won deze partij en kwam daarmee op 6,5 uit 9. Speel de partij maar eens na.