Lola, Robin en Wang winnen 4e ronde op het NK C.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Lola, Robin en Wang winnen 4e ronde op het NK C.
Apr 302013
 

In de 4e ronde van het NK C in Sneek wisten Lola, Robin en Wang alle drie te winnen! Op deze historische dag versloeg Robin Rolf Corstjens en Lola won van Lena de Kraker (What’s in a name?). Verheugend was ook de eerste winst van Wang op Adrian Kuiper. Lola leidt nu bij de meisjes en ze moet dit volhouden. In de 5e ronde ontmoet Lola Lydia Dubbeldam, een gevaarlijke outsider. Robin moet het opnemen tegen Robby Kevlishvili, die bij de jeugd de lijst aanvoert. We duimen weer voor onze denkhoofden! Hieronder de winstpartij van Lola op Cheryl Looyer uit de 3e ronde. Lola heeft zwart.

Lola wint in de 3e ronde van het NK C.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Lola wint in de 3e ronde van het NK C.
Apr 302013
 

In de derde ronde van het NK C meisjes in Sneek heeft Lola een mooie overwinning behaald op de kampioene van vorig jaar, Cheryl Looyer. Natuurlijk zijn er nog 6 ronden te spelen, maar deze horde is in ieder geval genomen! Robin speelde in de 3e ronde van het NK C jeugd remise tegen Joris Gerlagh. Wang heeft het zoet der overwinning nog niet gesmaakt, maar dat gaat veranderen. Veel succes verder, denkhoofden!                                                              

NK C in Sneek.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor NK C in Sneek.
Apr 292013
 

Op zaterdag 27 april begon in Sneek het NK C. Lola, Robin en Wang hebben zich hiervoor geplaatst. Na 2 ronden hebben Robin en Wang 2 uit 2 en is Wang nog puntloos. Op maandag 29 april speelt Lola tegen Cheryl Looyer, haar grootste concurrente. Waarschijnlijk is dat de beslissing bij de meisjes C, al duurt het NK nog tot en met zondag 5 mei. We wensen onze 3 denkhoofden veel succes toe! Op de site van de KNSB zijn uitslagen en livepartijen te volgen.

Mooie prestaties van onze denkhoofden.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooie prestaties van onze denkhoofden.
Apr 292013
 

Op zondag 28 april deden Alexander en Sebastiaan mee aan het Open Rapidkampioenschap van de Leidse Schaakbond in Voorschoten. Ze werden beiden gedeeld tweede met 6 uit 8 (remise tegen elkaar) in groep 3 achter Joris Kokje van Moira Toren/Utrecht.  Verder is Sebastiaan weer kampioen geworden in de SGS Grand Prixcyclus 2012/2013 in zijn geboortejaar 2003. Cedric werd daarin derde. Alexander is tweede geworden in zijn geboortejaar 2001. Mooie prestaties van onze denkhoofden!

Meester Jan in de publiciteit

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Meester Jan in de publiciteit
Apr 272013
 

De onderscheiding van Meester Jan is intussen ook landelijk bekend via onderstaande publicaties:

De dag voor de onderscheiding werd Jan Sijbesma geinterviewd door het AD.

Koninklijke onderscheiding voor Meester Jan!

 Nieuws, Uitgelicht, Voorpagina  Reacties staat uit voor Koninklijke onderscheiding voor Meester Jan!
Apr 262013
 

Vrijdag 26 april werd ik volkomen verrast! Tu, de vader van Tommy en Kimmily, had mij naar het stadhuis gelokt voor een zgn. fotosessie. Ik moest me maar een beetje netjes kleden, want dat was beter voor de foto’s. In werkelijkheid werd ik in het gemeentehuis tot mijn grote verbazing benoemd tot lid van Oranje Nassau. Nou is schaken natuurlijk een koninklijk spel, maar dit had ik niet verwacht. De denkhoofden, ouders, kennissen, oud-collega’s en familieleden wisten het al heel lang. Ze hebben het mooi verborgen gehouden! Ik voel me erg vereerd, dat het hare majesteit  heeft behaagd mij deze koninklijke onderscheiding toe te kennen. Iedereen, die dit mogelijk heeft gemaakt, hartelijk dank! Ook dank ik iedereen voor hun belangstelling. Verder ook dank voor de vele felicitaties, die ik mocht ontvangen. De foto’s hieronder zijn van Ab Scheel, onze fotograaf en webmaster van de RSB. Zie ook verslag van Ab op zijn website.


Hieronder vinden jullie nog meer foto’s gemaakt door Tu:

Pathena: Sebastiaan staat nog op 100%.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Pathena: Sebastiaan staat nog op 100%.
Apr 202013
 

Op zaterdag 20 april was het weer Pathena-dag. De 5e en 6e ronde stonden op het programma. Het werden weer spannende partijen in het fraaie Medisch Centrum Blakeburg. In de ochtendgroep voerde Sebastiaan na 4 ronden de ranglijst aan met 4 uit 4. Hij voegde daar keurig twee punten aan toe. Eerst versloeg hij medeconcurrent Ivan Kroetkov en in de 6e ronde was Giselle Fransen het slachtoffer. Lucas had ook een goede dag met twee overwinningen, waardoor hij op 4 uit 6 kwam. Tommy speelde een keer remise en won een keer, waardoor hij met 4 uit 5 op de tweede plaats staat. Hij moet nog een inhaalpartij tegen Giselle spelen. In de middaggroep bewijst Liam, dat er terdege rekening met hem gehouden moet worden. Na 6 ronden voert hij met 5 uit 6 de lijst aan. Wang had ook een prima dag met twee overwinningen en staat op 4,5 uit 6. Kevin won een keer en verloor een keer en staat op 4 uit 6. Lola staat na 6 ronden op 3,5 uit 6. Alexander had een wat mindere dag met twee nederlagen en kwam op 3 uit 6. Ting Ting haalde haar eerste overwinning (tegen Alexander) en heeft de laatste plaats met 1,5 uit 6 verlaten. In juni worden de volgende ronden gespeeld. Kijk voor alle uitslagen en partijen op de site van Pathena.                                                                                                                                                                                                               

De Groene Hart Cup.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor De Groene Hart Cup.
Apr 192013
 

Vrijdagavond 19 april werd de op één na laatste speelronde van de Groene Hart Cup gespeeld. Klim-Op 1 en 2 schaakten in Krimpen a/d IJssel in de hoogste poule. Klim-Op 1 won deze poule uiteindelijk en Klim-Op 2 werd derde. Tegen Krimpen 1 kon ons tweede team het in de beslissende ronde helaas niet bolwerken. Quintin verloor heel sneu, omdat hij na een onreglementaire zet zijn dame moest geven. Sebastiaan liet tegen Arne Pols de winst glippen. De scores van Klim-Op 1 waren: bord 1 – Robin: 1,5 uit 3; bord 2 – Wang: 2 uit 3; bord 3 – Joost Jan: 3 uit 3; bord 4 – Soma: 3 uit 3. Klim-Op 2 had de volgende scores: bord 1 – Alexander: 2 uit 3; bord 2 – Jildert: 1 uit 3; bord 3 – Sebastiaan: 0 uit 3; bord 4 – Quintin: 1 uit 3. Klim-Op 3 moest naar Sliedrecht om in poule 2 mee te strijden. Tegen RSR/Ivoren Toren 1 en De IJssel 1 werd netjes met 3 – 1 gewonnen, maar Sliedrecht 1 met o.a. de gebroeders Mensing waren een maatje te groot: 0 – 4. Toch een mooie tweede plaats voor dit team. De scores van Klim-Op 3: bord 1 – Cedric: 0 uit 3; bord 2 – Ting Ting: 2 uit 3; bord 3 – Tommy: 2 uit 3; bord 4 – Sybe: 2 uit 3.  Klim-Op 4 schaakte in poule 3 en moest naar Schiedam. Ze misten de promotie op een halve punt. Zij werden dus ook tweede. Klim-Op 4 scoorde: bord 1 – Matijn: 2 uit 3; bord 2 – LiQin: 2 uit 3; bord 3 – Meri: 0,5 uit 3; bord 4 – Jarno: 2 uit 3. Op vrijdag 17 mei wordt de finale van de Groene Hart Cup gespeeld in Berkel. Eens kijken of ons eerste team de Cup weer terug kan veroveren en onze andere teams hun poule kunnen winnen?!

Stukje in de krant.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Stukje in de krant.
Apr 182013
 

In de IJssel & Lekstreek stond een stukje over het Jeugdclubkampioenschap in de E-categorie. Je kunt het hieronder lezen.                                                                                                                                                                                                            

KLIM-OP 1 WINT JEUGDCLUBKAMPIOENSCHAP IN DE E-CATEGORIE ZEER OVERTUIGEND.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor KLIM-OP 1 WINT JEUGDCLUBKAMPIOENSCHAP IN DE E-CATEGORIE ZEER OVERTUIGEND.
Apr 142013
 

Op zaterdag 13 april werden in Denksportcentrum De Mammoet in Gouda de Jeugdclubkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond besloten. De E-categorie (tot 10 jaar) was als laatste aan de beurt. De Klim-Op had maar liefst vier teams op de been gebracht. Klim-Op 1 was vantevoren de grote favoriet met sc Spijkenisse als outsider. Ons eerste team maakte de favorietenrol volkomen waar. De 7 ronden werden overtuigend gewonnen. Uit 28 partijen scoorden onze denkhoofden 27,5 punt! De scores per bord waren: bord 1 – Sebastiaan: 5,5 uit 6; bord 2 – Lucas: 7 uit 7: bord 3 – Tommy: 7 uit 7; bord 4 – Cedric: 7 uit 7. LiQin viel de eerste ronde in, omdat Sebastiaan toen nog in de file stond. Hij wist ook een punt voor het eerste te scoren. Spijkenisse werd op gepaste afstand tweede, want de onderlinge wedstrijd werd door onze Klim-Oppers met 4 – 0 gewonnen.  Klim-Op 2 verloor met 1 – 3 van Spijkenisse, maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Klim-Op 2 eiste wel de derde prijs op, al was het verschil met ons meisjesteam (Klim-Op 4) maar één bordpunt! Ja, die dames hebben zich prima geweerd. De scores van Klim-Op 2 waren: bord 1 – LiQin: 4,5 uit 7: bord 2 – Jarno: 4 uit 7; bord 3 – Marek: 5,5 uit 7; bord 4 – Adam: 5 uit 7. Ons meisjesteam bestond uit: bord 1 – Circe: 5 uit 7; bord 2 – Fenna: 5 uit 7; bord 3 – Kimmily: 4 uit 7; bord 4 – Kristina: 3 uit 7. Doordat de RSB dit jaar recht heeft op drie plaatsen voor het NK,  zijn Klim-Op 1, Spijkenisse en Klim-Op 2 geplaatst voor dit NK. Dit wordt op zaterdag 25 mei in Naaldwijk gehouden.  Klim-Op 3 werd 7e in de eindstand. Dit jonge team bestond uit: bord 1 – Dominggus: 0,5 uit 7; bord 2 – Daniel: 4 uit 7; bord 3 – Edwin: 2 uit 7; bord 4 – Bastiaan: 2 uit 7.  We kunnen met een tweede plaats in de C-categorie, een eerste en tweede plaats in de D-categorie en een eerste en derde plaats in de E-categorie heel tevreden terugkijken op deze jeugdclubkampioenschappen. In totaal gaan 5 teams naar de nationale kampioenschappen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het meisjesteam, dat in de E-categorie zo goed presteerde! Tu heeft foto’s in de “Fotogalerij” geplaatst.