Klim-Oppers op het OGD Prinsenstadtoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Oppers op het OGD Prinsenstadtoernooi.
Mrt 312013
 

Op het OGD Prinsenstadtoernooi in Delft deden Robin, Kevin en Alexander mee. Dit weekendtoernooi begint op vrijdagavond en duurt tot en met zondag. Er is een sterke deelname met een aantal grootmeesters in groep 1. In deze groep kwam Robin tot 3 uit 6. Kevin en Alexander schaakten mee in groep 3. Zij scoorden respectievelijk 4 uit 6 en 3 uit 6. Het was een leuk toernooi, waar ze ongetwijfeld veel van geleerd hebben.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Klim-Oppers op het De Kluyvertoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Oppers op het De Kluyvertoernooi.
Mrt 312013
 

Op zaterdag 30 maart vond in Spijkenisse het bekende De Kluyvertoernooi plaats. Een gezellig toernooi altijd met een sterke deelname. Klim-Op was met 9 denkhoofden aanwezig. Jildert deed mee in de B-categorie en tussen al die kanonnen wist hij 3 uit 7 te scoren. Deze B-categorie werd trouwens heel mooi gewonnen door Liam en dan te bedenken, dat hij een D’tje is.  Wang schaakte in de C-categorie en kwam tot 5 uit 7. In de D-categorie deed Sybe het goed met 6 uit 9 en won daarmee de 5e prijs. Ting Ting had ook 6 uit 9, maar had wat minder weerstandspunten. Meri en Matijn kwamen beiden tot 5,5 uit 9. In de jongste categorie viel Adam weer op. Vorige week in Sliedrecht won hij al groep 3 en nu eindigde hij met 8 uit 11 op een mooie gedeelde 3e plaats. Li Qin haalde 7 uit 11 en Bram, die nog weinig toernooi-ervaring heeft, scoorde 4,5 uit 11. Leuk was, dat de Klim-Op net als vorige keren de teamprijs won! Wang, Sybe, LiQin en Matijn mochten die in ontvangst nemen. Onze denkhoofden hebben weer veel wedstrijdervaring opgedaan en dat komt later goed van pas. We danken André, de vader van Matijn en Bram, en Abdel, de vader van Adam, voor het vervoer en begeleiding!                                                                                                                                                                                                                                                 

Tweede dag NK E.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Tweede dag NK E.
Mrt 302013
 

Op zaterdag 30 maart werden in Waalwijk de laatste vier ronden in het NK E gespeeld. Onze 7 denkhoofden wisten nog wat punten aan hun totaal toe te voegen. Bij de meisjes wist Circe met 5,5 uit 9 de vierde prijs in de wacht te slepen en dat is een mooi resultaat. Fenna kwam tot 4 uit 9 en Kimmily tot 2 uit 9. Circe en Kimmily zijn er volgend jaar ook weer bij, dus hebben ze al veel ervaring opgedaan in dit toernooi. Bij de jeugd was Sebastiaan dicht bij een prijs, maar in de laatste twee ronden kon hij net niet winnen. Nu kwam hij op 5,5 uit 9 uit. Tommy kwam ook knap tot dit totaal. Lucas scoorde 5 uit 9 en Cedric 3,5 uit 9.  Lucas kunnen we volgend jaar weer op dit NK verwachten en dan zijn ook deze ervaringen mooi meegenomen.  Speel de partijen van dit NK eens na op de site hieronder. Dat is leerzaam en interessant. Trouwens bij de meisjes werd Eva Zijdemans  kampioene en bij de jeugd Eelke de Boer.  In de “Fotogalerij” staan foto’s van het NK E, genomen door Tu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Live partijen NK-E

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Live partijen NK-E
Mrt 302013
 

Op 29 en 30 maart nemen enkele KlimOppers deel aan het Nederlands Kampioenschap voor categorie E (t/m 10 jaar) in Waalwijk.
Hieronder kun je de partijen bekijken die in de voorgaande rondes zijn gespeeld.

Voor de live partijen kun je naar  deze site.

Eerste dag NK E.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Eerste dag NK E.
Mrt 292013
 

Zeven Klim-Oppers begonnen vrijdag 29 maart aan hun eerste dag op het NK E. Echte favorieten hebben we niet in onze gelederen, maar het is al een eer om op zo’n NK mee te mogen doen. We beginnen bij de meisjes. Fenna begon goed met 2 uit 2, maar daarna was haar kruit verschoten. Ze won in de tweede ronde wel heel knap van Eva van Harten, de favoriete voor de titel. Circe scoorde ook 2 uit 5 en had zeker uitzicht op wat meer. Ze doet voor het eerst mee in Waalwijk en doet heel veel ervaringen op. Dat geldt ook voor Kimmily, die op 1 uit 5 staat. Zij heeft met haar 6 jaar nog heel wat jaren in deze categorie voor de boeg en neemt al haar ervaringen van dit NK mee in de volgende jaren. Bij de jongens scoorde Tommy met 3,5 uit 5 goed.  Zo won hij van Sebastiaan, die op 3 uit 5 uitkwam. Lucas eindigde op deze eerste dag op 2 uit 5, maar hij verloor twee keer ongelukkig. Ook Cedric haalde 2 uit 5. Er zijn op zaterdag 30 maart nog vier ronden te spelen. Denkhoofden, probeer nog wat punten aan je totaal toe te voegen!

7 Klim-Oppers op NK E in Waalwijk.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor 7 Klim-Oppers op NK E in Waalwijk.
Mrt 282013
 

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart wordt in hotel Waalwijk het Nederlands Kampioenschap tot 10 jaar gespeeld. Er hebben zich 7 Klim-Oppers voor dit NK geplaatst. Lucas, Sebastiaan, Cedric en Tommy zullen bij de jeugd schaken en Circe, Fenna en Kimmily bij de meisjes. Het is al een hele eer om mee te mogen doen, maar de 7 denkhoofden gaan natuurlijk ook voor zo veel mogelijk goede resultaten. Zaterdagmiddag na de 9e ronde weten we de einduitslag. De favorieten bij de jeugd zijn Eelke de Boer en Jonas Hilwerda en bij de meisjes Eva van Harten, maar verrassingen zijn altijd mogelijk.  Denkhoofden, zet hem op en heel veel succes! De uitslagen en live partijen zijn te volgen op:  http://www.nbsb.nl/NKe2013.php                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Mooie prestatie van Clovis!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooie prestatie van Clovis!
Mrt 252013
 

Op het ijzersterk bezette Festival Jeunes IIe de France in Villepinte behaalde Clovis, ons buitenlid, een mooie tweede plaats in de categorie onder 8 jaar. Zijn rating op dit toernooi was 1438 (Franse Elo Rapide)! De toernooien gaan nu op een wat lager pitje en Clovis begint aan de studie (Stap 4) voor de grote week in mei. Dan worden de Franse jeugdschaakkampioenschappen gehouden. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat en veel succes met je studie, Clovis! Op de foto hieronder zie je Clovis midden achteraan.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Cedric wint in Voorhout.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Cedric wint in Voorhout.
Mrt 242013
 

Op zaterdag 23 maart deed Cedric mee aan het Grand Prixtoernooi van de Leidse Schaakbond in Voorhout. Hij deed mee in groep 2 en wist deze groep met 6 uit 7 te winnen en dat is een goede prestatie. Amaya schaakte in groep 9 en was daar goed op speelsterkte ingedeeld gezien haar score van 3,5 uit 7.

Het Alblasserwaardtoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het Alblasserwaardtoernooi.
Mrt 242013
 

Zaterdag 23 maart bezochten 9 Klim-Oppers het Alblasserwaardtoernooi in Sliedrecht. Kevin moest ‘s morgens al aan de bak, want hij deed mee bij de senioren. Hij eindigde in zijn groep met 5 uit 7 op de gedeelde eerste plaats. De andere 8 Klim-Oppers deden ‘s middags mee met de jeugd. De jeugd was op speelsterkte in drie groepen verdeeld. In de kroongroep schaakten Lucas, Tommy, Sybe en Ting Ting. Lucas werd mooi 5e met 4 uit 7. Tommy begon goed, maar verloor de laatste partijen en kwam uit op 3,5 uit 7. Die score haalde Ting Ting ook. Ze had veel moeite met de korte bedenktijd en ging twee keer door de vlag. Sybe scoorde 2,5 uit 7. In groep 2 deden Meri en Jarno mee. Meri eindigde op 4 uit 7 en Jarno op 3 uit 7. In groep 3 was Adam ontketend! Hij werd in een veld van 30 deelnemers eerste met 7 uit 7! Dominggus deed het hier ook goed met 5 uit 7.  Onze denkhoofden lieten goed spel zien en genoten van het leuke toernooi. We danken Tu voor het bijhouden van de scores en de begeleiding en ook de andere ouders voor vervoer en belangstelling.