Openingsfout.

 Mededelingen, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Openingsfout.
Feb 262013
 

Vermeertoernooi in Delft.

 Mededelingen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Vermeertoernooi in Delft.
Feb 252013
 

Op zondag 24 februari werd in Delft het jaarlijkse Vermeertoernooi gehouden. Dit toernooi wordt ook wel het Schaakmeisje-toernooi genoemd. De beroemde Delftse schilder Vermeer schilderde ooit het schilderij ” ‘t Melkmeisje”.  Het toernooi is dus alleen voor dames en meisjes. Zelfs Anna Maja Kazarian had de verre reis uit Friesland gemaakt om mee te doen. Wij hadden ook twee meisjes in de strijd geworpen, nl. Meri en Ting Ting. Circe was helaas ziek. De dames en meisjes waren naar speelsterkte in drie groepen verdeeld. Ting Ting en Meri schaakten in groep 3 en deden mee met de bovenste plaatsen. Meri moest op het laatst wat puntjes inleveren, maar scoorde uiteindelijk 7 uit 11 en werd daarmee gedeeld vierde. Ting Ting verloor slechts één partij en eindigde samen met Lorena Kalkman met 10 uit 11 op de eerste plaats. Een mooi schaakbeeldje (een dame natuurlijk) was haar prijs. Het was een gezellig toernooi daar met al die dames en meiden!

Wang, Meri, Bram en Kimmily in de prijzen op Leidse Grand Prix.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Wang, Meri, Bram en Kimmily in de prijzen op Leidse Grand Prix.
Feb 242013
 

dsc_2059Op zaterdag 23 februari trokken 10 Klim-Oppers richting Leiden voor het Grand Prixtoernooi aldaar. In de hoogste groep schaakten Wang en Alexander. Wang was niet helemaal fit, maar wist deze toch wel sterk bezette groep met 5,5 uit 7 te winnen en werd zo winnaar van dit Grand Prixtoernooi. Alexander had het zwaar, maar wist 2 uit 7 bij elkaar te sprokkelen. In groep 2 deden Ting Ting en Tommy mee. Ting Ting won drie partijen en kwam in de andere partijen tijd tekort. Voor Tommy was deze groep iets te zwaar en scoorde 2 uit 7. Sebastiaan schaakte in de ook al sterke groep 3 en kwam tot 3 uit 7. Matijn vertegenwoordigde ons in groep 4 en scoorde 3,5 uit 7. Kimmily kwam uit in groep 7 en deed het naar behoren met 4 uit 7 en werd daarmee keurig derde.

dsc_2043Meri won overtuigend groep 9 met 6 uit 7. Bram, de jongere broer van Matijn, schaakte zijn tweede toernooi en won heel mooi groep 17 met 6 uit 7. Wesley schaakte zijn allereerste toernooi en kwam tot 2 uit 7 en dat is voor zo’n eerste keer helemaal niet slecht.dsc_2033

 

11e ronde van de clubcompetitie op dinsdag 20 februari.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor 11e ronde van de clubcompetitie op dinsdag 20 februari.
Feb 182013
 

Hieronder de indeling van de 11e ronde in de clubcompetitie op dinsdagavond 20 februari:

Rohan – Alexander       0 – 1

Cedric – Matijn              0 – 1

Lucas – Meri                 1 – 0

Mahmut – Li Qin

Rohit – Sebastiaan        0 – 1

Circe – Jildert

Tommy – Ting Ting      0 – 1

Eerste geschreven partij van Kimmily.

 Mededelingen, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Eerste geschreven partij van Kimmily.
Feb 172013
 

Foto uit de oude doos.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Foto uit de oude doos.
Feb 122013
 

Onderstaande foto is van zo’n 25 jaar geleden. Dit team werd Nederlands Kampioen Basisonderwijs. We zijn wat jaartjes jonger op de foto. Ik herken Sjoerd van Assendelft (ook Nederlands kampioen persoonlijk tot 12 jaar), Frank Eikmans, Wendy Ouwerkerk, Erik Dees, Peter van Assendelft en Chuck Wing. Ook toen hadden we aardig wat schaaktalent op school rondlopen. In die tijd bestond een schaakteam nog uit 5 denkhoofden. Leuk om te vertellen is, dat het neefje van Frank Eikmans tegenwoordig bij ons op donderdagavond de schaaklessen volgt.                                                                                                                                                                                                                               

Indeling 10e ronde clubcompetitie op dinsdag 12 februari.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Indeling 10e ronde clubcompetitie op dinsdag 12 februari.
Feb 112013
 

Hieronder de indeling 10e ronde clubcompetitie:

Alexander – Tommy

Ting Ting – Circe            1 – 0

Jildert – Rohit                 1 – 0

Sebastiaan – Mahmut

Li Qin – Lucas                 0 – 1

Meri – Cedric

Matijn – Rohan                1 – 0

Schaaktraining op vrijdagavond: drie Spaanse partijen.

 Mededelingen, Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Schaaktraining op vrijdagavond: drie Spaanse partijen.
Feb 112013
 

Op vrijdagavond 8 februari heeft Martin de tweede les over het Spaans gegeven. Er zijn ook drie partijen met het Spaans gespeeld. Deze partijen staan hieronder met de analyse van Martin erbij. Erg leerzaam. Speel ze maar eens na. Succes!

Bliksemstart van Alexander, Lucas, Sebastiaan en Wang in het Pathena-toernooi!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Bliksemstart van Alexander, Lucas, Sebastiaan en Wang in het Pathena-toernooi!
Feb 092013
 

Zaterdag 9 februari begon het Pathena-toernooi 2013. Er zijn nu twee groepen van 12: een ochtendgroep en een middaggroep. In de ochtendgroep schaken Lucas, Tommy en Sebastiaan. En Lucas en Sebastiaan begonnen voortvarend: Ze wonnen hun twee partijen. Tommy won de eerste partij en verloor de tweede. In de middaggroep schaken Wang, Kevin, Lola, Alexander, Ting Ting en Liam mee.  Alexander en Wang scoorden 2 uit 2. Lola, Kevin en Liam kwamen tot 1 uit 2 en Ting Ting tot 0,5 uit 2. Kijk voor de andere uitslagen en de partijen op de site:      http://pathena.nl/   Er zijn een aantal interessante partijen gespeeld. Hieronder staan wat foto’s van de eerste speeldag.