Partij LiQin vs Clovis.

 Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij LiQin vs Clovis.
Dec 312012
 

Onderstaande partij werd gespeeld op ons 33e Klim-Op-jeugdschaaktoernooi. LiQin is wit en hij speelt tegen Clovis, ons buitenlid.

Klim-Oppers in het Menno Ploegertoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Oppers in het Menno Ploegertoernooi.
Dec 302012
 
Liam, Sebastiaan en Cedric waren zaterdag 29 december van de partij in het Menno Ploegertoernooi, een sterk bezet snelschaaktoernooi. Onder de deelnemers was zelfs de grootmeester Matthew Sadler.
Liam had al eerder meegedaan, maar voor Sebastiaan en Cedric was dit de eerste keer dat ze bij de volwassenen meespeelden. Liam had een bliksemstart met 3 1/2 uit 4, waarbij hij 1 1/2 uit 2 scoorde tegen spelers met een rating van boven de 2000. Daarna zakte hij iets terug maar met de 50 procent score van 4 1/2 uit 9 bewees hij makkelijk met de volwassenen mee te kunnen. Liam eindigde nu nog een half puntje achter zijn vader Olivier, maar volgend jaar zou de tweestrijd tussen vader en zoon wel eens anders kunnen uitpakken.
Sebastiaan en Cedric hadden het bij hun debuut zwaar, maar wisten toch te scoren tegen spelers met een rating rond de 1500. Sebastiaan eindigde op 2 1/2 punt en Cedric haalde 2 punten. Trouwens Heico, de vader van Cedric scoorde 7 uit 9 en werd daarmee 5e.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Klim-Op scoort goed op het Open Capels Jeugdschaakkampioenschap.

 Mededelingen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Op scoort goed op het Open Capels Jeugdschaakkampioenschap.
Dec 282012
 

dsc_0844Op vrijdag 28 december werd in wijkgebouw “De Wel” het Open Capels Jeugdschaakkampioenschap georganiseerd door de Capelse Schaakvereniging. Er waren aardig wat Klim-Oppers aanwezig en er werden ook best veel schaaksuccessen door onze denkhoofden behaald. Zo won Wang de hoofdgroep met de perfecte score van 7 uit 7 en werd zo open jeugdschaakkampioen van Capelle. Liam en Joost Jan scoorden in deze hoofdgroep 4 uit 7 en Kevin 3,5 uit 7.

dsc_0847Groep B was een prooi voor Sebastiaan met de mooie score van 8,5 uit 9.Tweede werd Sybe met 6 uit 9 en dat was zijn eerste schaakprijs! Ting Ting werd eveneens met 6 uit 9 derde en Lucas, die ook op 6 uit 9 eindigde , viel net buiten de prijzen, want Sybe en Ting Ting hadden net wat meer weerstandspunten. Tommy kwam hier tot 5 uit 9, Matijn tot 4,5 uit 9 en Cedric eindigde op 3,5 uit 9. Meri deed het in groep C weer goed met 5,5 uit 9 en zat tegen de ereplaatsen aan.

dsc_0823In de jongste groep was LiQin weer goed op dreef, want met 8 uit 11 won hij de tweede prijs. Dominggus kwam hier tot 7 uit 11, Circe tot 6 uit 11 en Kimmily en Fenna scoorden beiden 5,5 uit 11. Prijswinnaars gefeliciteerd en de andere denkhoofden hebben weer veel geleerd en wedstrijdervaring opgedaan.

KLIK HIER VOOR DE UITSLAGEN

KLIK HIER VOOR EEN UITGEBREID FOTOVERSLAG VAN AB SCHEEL

Lola op het Schaakfestival in Groningen.

 Mededelingen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Lola op het Schaakfestival in Groningen.
Dec 272012
 

Lola schaakt van 19 december t/m 30 december in Groningen op het Schaakfestival aldaar. Talentcoach Dolf Meijer is met een aantal jeugdspelers, waaronder dus Lola, naar Groningen afgereisd om daar deel te nemen aan dit grote toernooi. De jeugdspelers zijn gehuisvest op hotelschip “De Mars”, die door de organisatie beschikbaar is gesteld. In totaal worden er 9 ronden Zwitsers afgewerkt. Op dit moment zijn er 5 ronden gespeeld. Lola heeft in groep C 3,5 punt bij elkaar gespeeld. Dat is dus helemaal geen slechte score! We zullen later meer over dit toernooi berichten.  De foto’s zijn van vader Rolf.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

LINK NAAR EEN BIJZONDERE ONTMOETING.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor LINK NAAR EEN BIJZONDERE ONTMOETING.
Dec 232012
 

Via deze link: http://schoolschaaksite.nl/page.php?al=een-bijzondere-ontmoeting-op-het-33ste-klim-op-jeugdschaaktoernooi-op-22-december-2012 , een leuk verhaal van Teun Koorevaar over ons buitenlid Clovis Kien. De ontmoeting vond plaats op ons 33e Klim-Op-jeugdschaaktoernooi. Het is zeker de moeite waard om het eens te lezen en te bekijken.

WEER EEN GEZELLIG EN GESLAAGD KLIM-OP-JEUGDSCHAAKTOERNOOI!

 Mededelingen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor WEER EEN GEZELLIG EN GESLAAGD KLIM-OP-JEUGDSCHAAKTOERNOOI!
Dec 232012
 

dsc_0256 Ons toernooi, dat voor de 33e keer werd gehouden, was weer erg gezellig en geslaagd. Meer dan 8o deelnemers en deelneemsters waren aanwezig. Het toernooi was sterk bezet in de drie leeftijdscategorieën. Onze denkhoofden hadden geduchte tegenstand. Daarom was het erg verheugend, dat LiQin de groep t/m 8 jaar won. Hij scoorde 8 uit 9. Een andere kanshebber, Qian Huang, bleef hij mooi voor.

dsc_0251Ons buitenlid Clovis Kien eindigde met 7 uit 9 mooi op de derde plaats. Kimmily, die een paar fraaie partijen speelde, scoorde 5 uit 9. Jarno kwam tot 4 uit 9, net als Adam en Edwin. Circe had haar dag niet en scoorde ook 4 uit 9.  Liam heerste in de groep t/m 10 jaar, want met 6,5 uit 7 werd hij overtuigend eerste. Sebastiaan begon met een nederlaag, maar scoorde daarna 5,5 uit 6, genoeg voor een mooie tweede prijs. Lucas en Cedric scoorden beiden 4,5 uit 7. Tommy, Fenna en Matijn kwamen tot 4 uit 7.

dsc_0264Dominggus  kwam tot een totaal van 3,5 uit 7 en Maurits, die zijn eerste toernooi speelde, eindigde op 2,5 uit 7. In de groep t/m 12 jaar kwamen Joost Jan en Kevin tot 5 uit 7, net niet genoeg voor een prijs. Ting Ting, die sterk begon, gaf in de laatste ronde haar eerste plaats bij de meisjes weg.  Sybe eindigde op 4 uit 7 en Alexander en Vincent op 3,5 uit 7. Die score haalde ook Meri en dat was vantevoren de doelstelling. Daniel kwam uit op 1,5 uit 7. Het was weer een sportief toernooi en vooral de sportiviteit en het respect voor je tegenstander zijn belangrijk. Schaken  kan op dit vlak een voorbeeldfunctie vervullen. Alle vrijwilligers, die met hun enorme inzet dit toernooi weer mogelijk hebben gemaakt, hartelijk dank!

UITSLAGEN:  Groep t/m 8 jaar, Groep t/m 10 jaar, Groep t/m 12 jaar

KLIK HIER VOOR EEN UITGEBREID FOTOREPORTAGE VAN AB SCHEEL

 

Twee ambassadeurs van jeugdschaak Nederland

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Twee ambassadeurs van jeugdschaak Nederland
Dec 222012
 

Tijdens een intermezzo op het 33ste Klim-Op toernooi deden vandaag Teun Koorevaar zijn debuut op een digitaal live schaakbord in een vriendschappelijk partijtje tegen Jan Sijbesma.

Deze partij kun je hieronder bekijken.

Tussenstand clubcompetitie op dinsdagavond.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Tussenstand clubcompetitie op dinsdagavond.
Dec 192012
 

Onderstaande tabel geeft de tussenstand aan in de clubcompetitie op dinsdagavond. Er moeten nog wat partijen ingehaald worden.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
1. Jildert X 1 1 1 0
2. Sebastiaan 0 X 0 1 0
3. LiQin 0 1 X 1 1
4. Meri 0 0 X 1 0 0.5
5. Matijn X 0 1 1
6. Rohan X 0 0 0
7. Cedric X 1 1 1 1 0
8. Lucas 0 X 1 1 0
9. Mahmut 1 0 0 X 1
10. Rohit 1 1 0 0 X
11. Circe 0 0 0 0 X
12. Tommy 0 1 1 X
13. Ting Ting 1 0 0,5 0 1 X
14. Alexander 1 1 X

Uitslagen 5e ronde clubcompetitie op dinsdagavond 18 december.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Uitslagen 5e ronde clubcompetitie op dinsdagavond 18 december.
Dec 182012
 

Op dinsdagavond 18 december werd de 5e ronde van de clubcompetitie gespeeld. Cedric verloor in deze ronde voor het eerst en alleen Alexander is nog ongeslagen, maar hij heeft nog wel inhaalpartijen voor de boeg.

LiQin               – Alexander            niet gespeeld

Meri                – Sebastiaan                0 – 1

Matijn            – Jildert                     niet gespeeld

Rohan            – Ting Ting                   0 – 1

Cedric            – Tommy                      0 – 1

Lucas             – Circe                        1 – 0

Mahmut        – Rohit                           1 – 0