2012-11-11: Noord-Brabantse GP (S.V. Gardé JeugdRapid)

 Toernooien (verlopen)  Reacties staat uit voor 2012-11-11: Noord-Brabantse GP (S.V. Gardé JeugdRapid)
Okt 302012
 

Title: 2012-11-11: Noord-Brabantse GP (S.V. Gardé JeugdRapid)
Location: Soerendonk
Link out: Click here
Description: S.V. Gardé Maarheeze organiseert voor de 21e keer dit toernooi voor clubs en scholen….

Op zondag 11 november a.s. vindt in Soerendonk een toernooi plaats in het kader van de Brabantse cyclus, zeg maar de Noord Brabantse Grand Prix. Cedric gaat daar met zijn vader naar toe. Als er nog andere Klim-Oppers mee willen, kan dat, want de vader van Cedric heeft nog plaatsen over in de auto en misschien rijden er nog andere ouders. Wil je meer over dit toernooi weten, dan kun je op deze site kijken: http://www.nbsb.nl/kalender_detail.php?id=1039. Op deze site staat alle informatie (aanvang, inschrijfgeld enz.). Je kunt je bij mij opgeven, dan geef ik je op en geef het door aan de vader van Cedric.
Start Time: 10:00
Date: 2012-11-11
End Time: 17:00

Partij van Alexander vs Lucas.

 Partijen, Schaaktraining  Reacties staat uit voor Partij van Alexander vs Lucas.
Okt 302012
 

Vandaag is juffrouw Bep jarig!

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Vandaag is juffrouw Bep jarig!
Okt 292012
 

 Vandaag, maandag 29 oktober, viert juffrouw Bep  haar verjaardag. Bij een vrouw zeg je nooit hoe oud ze wordt. Het enige, dat telt, is,  dat ze zich nog jong voelt en dat is inderdaad  het  belangrijkste! Je kunt haar op de komende schaakavonden feliciteren. We wensen juf Bep nog vele jaren en dat ze ons nog lang mag helpen op de schaakavonden!

RSB wint Huttontoernooi.

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor RSB wint Huttontoernooi.
Okt 282012
 

Op zaterdag 27 oktober werd in Den Haag het jaarlijkse Huttontoernooi gehouden. Dit is eigenlijk het kampioenschap van de onderbonden en dan alleen wat de jeugd betreft. De RSB was met 25 jeugdspelers naar Den Haag afgereisd o.l.v. Maurice Manoch en Tjerk Tinga. In alle categorieën had de RSB een team opgesteld. Ook een aantal Klim-Oppers was uitgenodigd en ook zij zorgden er mede voor, dat de RSB dit jaar over de sterkste jeugd beschikt. Nou moet daar nog wel aantekening bij gemaakt worden: Niet alle onderbonden waren helaas aanwezig.  De A- B- en C-categorie werd door de RSB-jeugd gewonnen. In de D-categorie werd een derde plaats behaald en in de E-categorie een tweede plaats. UIteindelijk dus een duidelijke overwinning!  Een grote wisselbeker was de prijs. Het grote gevaarte staat  nog helemaal gaaf op de foto (zie hierboven). Volgens de laatste berichten is het zonder kleerscheuren de trein uitgekomen! De scores van de Klim-Opdenkhoofden zijn: Lola – 4 uit 4, Liam – 4 uit 4, Robin – 3,5 uit 4, Wang – 3,5 uit 5, Joost Jan – 3 uit 4, Tommy – 3 uit 4, Kevin – 1 uit 4, Lucas – 1 uit 4. Mooie resultaten dus! Het volgende Huttontoernooi vindt volgend jaar bij de Leidse Schaakbond plaats.

 

KLIM-OP DOET HET GOED IN DE GROENE HART CUP!

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor KLIM-OP DOET HET GOED IN DE GROENE HART CUP!
Okt 262012
 

Vrijdagavond 26 oktober gingen vier Klim-Opteams richting Gouda voor de tweede speelavond van de Groene Hartcompetitie. Ons eerste team en  tweede team schaakten in de hoogste poule. Net voor aanvang meldde Lola zich ziek af. Gelukkig was Vincent bereid om de opengevallen plaats in te vullen. Het eerste speelde met Wang, Joost Jan, Jildert en Soma. In het tweede traden Vincent, Alexander, Quintin en Sebastiaan op. Opmerkelijk was, dat het tweede met 2,5 – 1,5 van het eerste won. Quintin won van Jildert, Sebastiaan versloeg Soma en Alexander speelde remise tegen Joost Jan. Wang wist van Vincent te winnen. Daarna walste het eerste wel met 4 – 0 over Spijkenisse 1 heen. Maar ook het tweede deed het tegen sc Messemaker 1  goed: 3 – 1. In de derde ronde won het eerste weer duidelijk: 4 – 0 tegen sc Messemaker 1. Maar in deze derde ronde gaf ook ons tweede geen krimp, want Spijkenisse 1 werd met 2,5 – 1,5  aan de kant gezet.  Wang en Sebastiaan waren met 3 uit 3 de topscorers van deze poule. Joost Jan scoorde 2,5 uit 3, Jildert, Soma, Alexander en Quintin kwamen tot 2 uit 3 en Vincent tot 1 uit 3.  Zo werd Klim-Op 1 eerste in deze poule en het tweede werd verdienstelijk tweede!  Beide teams hebben zich dus gehandhaafd en Spijkenisse 1 en sc Messemaker 1 degraderen. In poule 3 speelden Klim-Op 3 en Klim-Op 4. Ook hier moest, door vakantie van Cedric en Sybe, geschoven worden. Het derde trad aan met Ting Ting, Tommy, LiQin en Jarno, terwijl het vierde schaakte met Matijn, Taarieq, Meri, Circe en Kimmily. In de onderlinge “broedermoord” was het derde te sterk: 3 – 1.  Alleen Circe wist van Jarno te winnen.  Daarna denderde het derde door met overwinningen op De Pionnetjes 1 (3 – 1) en DSC 2 (4 – 0). Zo wist Klim-Op 3 deze poule duidelijk te winnen en promoveren zij naar poule 2. Verder was het knap van Klim-Op 4, dat zij zich in poule 3 wisten te handhaven. Kimmily maakte haar debuut in de Groene Hart Cup, weliswaar met een nederlaag, maar ze heeft sfeer kunnen proeven en er zullen overwinningen volgen in de toekomst. Ting Ting en Tommy werden  topscorer  in deze poule met 3 uit 3.  LiQin en Jarno kwamen tot 2 uit 3. Matijn scoorde 0 uit 3, Taarieq 1 uit 3, Meri 0 uit 2, Circe 2 uit 3 en Kimmily 0 uit 1.  Mooie resultaten van onze denkhoofden en dan te bedenken, dat we niet in de sterkste opstelling speelden. Op vrijdag 7 december wordt de Groene Hart Cup voortgezet.

Denk aan de Grote Clubactie!

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Denk aan de Grote Clubactie!
Okt 222012
 

Een aantal denkhoofden heeft al heel goed zijn best gedaan om clubloten van de Grote Clubactie 2012 te verkopen. Er is al een aardig bedrag binnen, maar nog niet alle clubleden hebben hun loten verkocht. Nou kan dat nog tot 16 november a.s., maar wacht niet te lang. Jullie weten, dat de opbrengst bestemd is voor onze vereniging. Een lot kost 3 euro, waarvan maar liefst 2,40 euro bestemd is voor onze club! Doe nog eens goed je best om alle loten te verkopen! Je mag niet de deuren langs, maar familieleden, buren en kennissen zijn goede klanten.  Zeker als je uitlegt, dat het voor onze schaakclub is!

Mooie resultaten op Grand Prix SGS in Giessenburg!

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooie resultaten op Grand Prix SGS in Giessenburg!
Okt 202012
 

 Op zaterdag 20 oktober trokken 5 Klim-Oppers naar het Grand Prixtoernooi van de SGS in Giessenburg. De Klim-Op streed deze zaterdag  op twee fronten: Grand Prix van de LSB in Aalsmeer en Grand Prix SGS in Giessenburg. Alexander schaakte in de hoogste poule en won in Giessenburg met 5 uit 7 netjes de tweede prijs. Sebastiaan won met 6 uit 7 groep 2 en om het feest compleet te maken, won Cedric met overmacht (7 uit 7) groep 3. Ook de meisjes tonen vooruitgang: Circe won met 4 uit 7 de derde prijs en ook Amaya gaat met 3,5 uit 7 goed vooruit. Mooie resultaten dus van onze denkhoofden! Opvallend is, dat Alexander, Sebastiaan en Cedric nu van tegenstanders winnen, waar ze een jaar geleden nog kansloos van verloren. Dat toont hun grote vooruitgang. Gefeliciteerd, denkhoofden!

Jildert wint Grand Prixtoernooi van de Leidse Schaakbond; tweede prijs voor Kimmily!

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Jildert wint Grand Prixtoernooi van de Leidse Schaakbond; tweede prijs voor Kimmily!
Okt 202012
 

Zaterdag 20 oktober deden 5 Klim-Oppers mee aan het tweede Grand Prixtoernooi van de Leidse Schaakbond in Aalsmeer. Jildert liet vorige week op het Grand Prixtoernooi van de Haagse Schaakbond al goed spel zien en daar ging hij in Aalsmeer  dapper mee door.  Met 5,5 uit 7 won hij de hoogste groep en dus het toernooi voor Tycho Bekedam, Maarten Hoeneveld, Arne Pols en Wolf Mestrom. Tommy en Quintin streden mee in groep 2, maar konden niet bij de eerste drie komen. Tommy scoorde 3,5 uit 7 en Quintin 2 uit 7. Jammer, dat Tommy de laatste ronde van Wiggert Pols verloor. Meri moet nog wat meer wedstrijdervaring opdoen, want dan komt zij zeker verder dan 2 uit 7. Kimmily deed het weer geweldig. Tegen kinderen, die een stuk ouder zijn, scoorde ze er lustig op los. Met 5 uit 7 pakte ze de tweede prijs. Prijswinnaars, gefeliciteerd!  En voor de anderen, volgende keer gaat het zeker beter!