DE JEUGDCLUBCOMPETITIE IN AMERSFOORT.

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor DE JEUGDCLUBCOMPETITIE IN AMERSFOORT.
Sep 292012
 

Zaterdag 29 september trokken twee Klim-Opteams naar Amersfoort voor de nationale jeugdclubcompetitie. Ons C-team schaakte de derde en vierde ronde en ons D-team begon aan hun eerste drie ronden. Het C-viertal had de eerste twee ronden nipt verloren, maar het ging nu een stuk beter. Tegen sv De Toren uit Arnhem werd met 2 – 2 gelijkgespeeld en VAS uit Amsterdam werd met 3 – 1 verslagen. Wang scoorde 1 uit 2, Lola 1,5 uit 2, Jildert 0,5 uit 2 en onze topscoorster was Ting Ting met 2 uit 2. Vooral dat laatste is erg knap, want Ting Ting is nog een D-speelster. Het D-team begon de JCC met een 3 – 1 overwinning op sv Promotie uit Zoetermeer.  Daarna werd onnodig met 1,5 – 2,5 verloren van sc Axel uit Zeeland.  In de derde ronde ging het beter, want VAS werd met 4 – 0 verslagen. Kevin kwam aan bord 1 tot 2 uit 3, Alexander scoorde aan bord 2  2,5  uit 3, Liam kwam ook op 2,5 uit 3 en Sebastiaan eindigde op 2 uit 3.  Op zaterdag 10 november wordt deze competitie voortgezet.

 

 

KLIM-OPTEAMS BEGINNEN GOED AAN DE GROENE HART CUP.

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor KLIM-OPTEAMS BEGINNEN GOED AAN DE GROENE HART CUP.
Sep 292012
 

Vrijdagavond 28 september werd in Spijkenisse de eerste speelavond van de Groene Hart Cup gespeeld. Dit jaar hebben we weer 4 teams in de strijd “gegooid”. Het was de bedoeling om met 5 teams mee te doen, maar dat lukte helaas niet. Onze denkhoofden begonnen voortvarend. Het vierde en het derde team wonnen hun poule en zijn gepromoveerd. Vooral het derde Klim-Opviertal (Cedric, Ting Ting, Tommy en Sybe) won met 11 bordpunten uit 12 duels hun poule zeer overtuigend. Het vierde, bestaande uit Jarno, Matijn, LiQin, Circe en Meri, wisten te winnen met een totaal van 7,5 bordpunten. Ook het tweede met Jildert, Alexander, Quintin en Sebastiaan liet van zich horen. Zij eindigden in poule 2 gelijk met Krimpen 1 op de eerste plaats met 10 bordpunten. Een beslissingspartij was noodzakelijk om uit te maken wie zou promoveren naar de eerste poule. Sebastiaan klaarde dit  “klusje” tegen Wiggert Pols heel netjes. Dus ons tweede team is gepromoveerd naar de hoogste poule!  Ons vlaggenschip speelde in de eerste en hoogste poule en had het best wel moeilijk. Met 7 punten eindigde dit team, bestaande uit Wang, Lola, Joost Jan en Soma,  gelijk met Sliedrecht 1. Ook hier was een beslissingspartij nodig. Wang is daar best wel goed in en versloeg Adrian Mensing. Dat heeft  tot resultaat, dat er de volgende keer twee Klim-Opteams in de hoogste poule spelen!  Onze denkhoofden zijn de Groene Hart Cup dus heel goed begonnen. Drie teams zijn gepromoveerd en het eerste heeft zich in de hoogste poule gehandhaafd.  


2012-10-14: HSB Grand Prix #1

 Toernooien (verlopen)  Reacties staat uit voor 2012-10-14: HSB Grand Prix #1
Sep 272012
 

Title: 2012-10-14: HSB Grand Prix #1
Location: Zoetermeer
Link out: Click here
Description: Op zondag(!) 14 oktober wordt het eerste Grand Prixtoernooi van de Haagse Schaakbond gehouden, aanvang 13.00 uur, georganiseerd door schaakvereniging Botwinnik in Zoetermeer.
Start Time: 13:00
Date: 2012-10-14
End Time: 17:30

KLIM-OP NEDERLANDS KAMPIOEN JEUGDTEAMS T/M 10 JAAR!

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor KLIM-OP NEDERLANDS KAMPIOEN JEUGDTEAMS T/M 10 JAAR!
Sep 232012
 

Op zondag 23 september trokken vier Klim-Opteams richting Mierlo om daar deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor jeugdteams. In de categorie t/m 8 jaar hadden we een viertal, in de categorie t/m 10 jaar ook een viertal en in de categorie t/m 12 jaar zelfs twee viertallen.  Alle teams deden natuurlijk hun uiterste best om de nationale titel binnen te halen. Alle jeugdtoppers waren in Mierlo aanwezig. Dan is het heel knap, dat ons viertal t/m 10 jaar liet zien, dat de Klim-Op toch echt de sterkste van Nederland is.  Het viertal bestond uit Liam, Sebastiaan, Cedric en Tommy. Na 7 spannende ronden wist dit viertal het kampioenschap binnen te halen!  Liam werd de topscorer met een 100 % score (7 uit 7). Gefeliciteerd, jongens, met dit fraaie resultaat!

Ons eerste team t/m 12 jaar viel ook in de prijzen. Het team bestaande uit Kevin, Joost Jan, Vincent en Jorik werd derde en ook dat is een mooie prestatie, want de tegenstand was zwaar. Hier was Jorik de absolute topscorer met eveneens 7 uit 7. Ons F-team eindigde in de middenmoot. LiQin, Dominggus, Circe en Kimmily zijn nog erg jong en dit team heeft zeker toekomst. Het tweede team t/m 12 jaar deed het ook verrassend goed.  In deze categorie waren alle landelijke toppers aanwezig, maar Alexander, Ting Ting, Sybe en Meri boden goede tegenstand. Je ziet, dat Alexander en Ting Ting sterk vooruit gaan. Ting Ting kwam tot de mooie score van 5,5 uit 7. Al met al kunnen we tevreden terugkijken op dit nationale kampioenschap. Een titel en een derde plaats en twee teams met toekomst geven aan, dat de Klim-Op een gevreesde tegenstander is en blijft.  Je hoorde dan ook een teamleider zeggen: “Van de Klim-Op verliezen is niet erg, want dat is de top van Nederland!”  Langs deze weg bedanken we ook Martin, Olivier, Marcel, Thao, Tu en Ronald voor het vervoer en de begeleiding van de teams!

 

Mooie resultaten in eerste Leidse Grand Prix!

 Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooie resultaten in eerste Leidse Grand Prix!
Sep 222012
 

Op zaterdag 22 september werd in Leiden het eerste Grand Prixtoernooi van de Leidse Schaakbond van dit seizoen gehouden. Zeven denkhoofden hadden we in de “strijd” gegooid. Ze deden het goed en we kunnen tevreden zijn met de resultaten. Sebastiaan wist zijn groep (groep 2) met 5,5 uit 7 te winnen. Tommy scoorde in dezelfde groep ook 5,5 uit 7, maar werd op onderling resultaat derde. Circe en Kimmily wonnen in hun groep met 5 uit 7 de derde prijs. Meri deed het met 3,5 uit 7 ook goed.  En dan Edwin, die nog maar weinig toernooi-ervaring heeft!  Hij scoorde heel netjes 3 uit 7. Cedric kwam eveneens tot 3 uit 7.