ROBIN EN WANG DOEN HET GOED OP HET ONK!

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor ROBIN EN WANG DOEN HET GOED OP HET ONK!
Jul 292012
 

Van 24 juli t/m 2 augustus wordt in Dieren het Open Nederlands Kampioenschap gehouden. Robin en Wang behoren ook dit jaar tot de deelnemers van dit seniorentoernooi. Robin schaakt in de A-groep (tot een rating van maximaal 2150) en Wang in de C-groep (tot een rating van maximaal 1650).  De tegenstand is dus zwaar, maar de twee denkhoofden weren zich goed. Robin heeft na 5 ronden 3 punten gescoord. Hij speelde 4 keer remise en won één keer en is dus nog ongeslagen. Vooral zijn remise tegen Fidemeester Maarten Etmans was knap. Wang behoort in de C-groep na 5 ronden tot de top. Hij speelde een keer remise en won vier keer. Met 4,5 uit 5 bezet hij voorlopig de tweede plaats en dat is een prima prestatie. Er zijn nog vier zware  ronden af te werken en op donderdag 2 augustus weten we wat de eindscores van Robin en Wang zijn.

Nog een schaakbericht vanuit een vakantiebestemming: CEDRIC WINT IN WEST LONDON!

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Nog een schaakbericht vanuit een vakantiebestemming: CEDRIC WINT IN WEST LONDON!
Jul 232012
 

Op zaterdag 21 juli werd het West London Junior Rapid Championship gehouden voor spelers onder de 11 jaar. Cedric was na een week vakantie in Parijs op doorreis naar Yorkshire. Het toernooi in Londen paste precies in zijn reisschema en dus kon Cedric aan zijn eerste internationale toernooi meedoen. Het werd een succes, want met 4,5 uit 5 eindigde hij op de eerste plaats voor William uit Engeland en de in Londen wonende Rus Boris! Op zo’n toernooi doe je meteen nuttige ervaringen op. Cedric stond een pion en wat tijd voor in de onderlinge partij tegen William, toen William iets vroeg, dat Cedric niet goed kon verstaan. Cedric zei: “Yes” en toen werd de partij meteen remise verklaard! Cedric had voor het toernooi wel geleerd hoe de stukken in het Engels heten, maar het Engelse woord voor remise (draw) was toen helaas niet aan de orde gekomen. Gelukkig won Cedric in de slotronde van de andere concurrent, Boris, en werd zo de toernooizege veilig gesteld. Bij de prijsuitreiking werd door toernooileider FM Meri Grigoryan gezegd, dat het jeugdschaak in Nederland op een hoog peil staat en het dus geen verrassing was, dat een Nederlander won. Toch leuk om te horen, dat in een toernooi met een Rus en een Nederlander de Nederlander de vanzelfsprekende favoriet is! Bijzonder was ook, dat het hele toernooi werd gefilmd door studenten van de filmacademie, die bezig waren met een project.  Cedric, gefeliciteerd met je eerste internationale succes!

In de vakantie wordt er ook geschaakt!

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor In de vakantie wordt er ook geschaakt!
Jul 172012
 

Denk niet, dat alle denkhoofden in de vakantie alleen maar uitrusten en niet met schaken bezig zijn. Onderstaande foto’s laten dat zien! Zo is Kevin in Amsterdam bezig aan het SPAchess open  in het Science Park in Amsterdam en zijn Alexander, Circe en Sebastiaan, naast het rennen  op het strand van Ameland, ook  aan het schaken. Heb je ook leuke schaak-/vakantiefoto’s, stuur ze dan door!

BEDANKT VOOR DE CADEAUS!

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor BEDANKT VOOR DE CADEAUS!
Jul 052012
 

Op donderdagavond 5 juli werd op school de laatste schaakavond voor de vakantie gehouden. Alle schaakkinderen konden komen. Helaas waren er al een aantal weg of aan het inpakken. Maar het was toch gezellig druk, want er waren ook aardig wat ouders meegekomen. Er werden, onder het genot van een drankje en een chipje,  foto’s van het afgelopen seizoen getoond. Als er nog denkhoofden zijn, die de dvd met foto’s (en muziek) willen hebben, geef mij (meester Jan) dan een seintje. Tot nu toe hebben vijf denkhoofden de dvd besteld. En natuurlijk werden er ook schaakpartijen gespeeld. Mede namens juffrouw Bep wil ik jullie en jullie ouders bedanken voor de vele cadeaus, die we mochten ontvangen!  Het is nu even vakantie, maar het seizoen begint alweer snel. Van 6 augustus t/m 11 augustus wordt in Borne het ONJK gespeeld en daar zijn aardig wat Klim-Oppers aanwezig. En op zaterdag 1 september wordt in Gouda het eerste Grand Prixtoernooi gespeeld. Maar  allereerst een fijne vakantie en tot na de vakantie. Zodra de scholen weer beginnen, gaan de schaakavonden ook weer beginnen!De foto’s zijn van Rolf den Dunnen.

DERDE SPEELDAG PATHENA.

 Mededelingen, Verslagen  Reacties staat uit voor DERDE SPEELDAG PATHENA.
Jul 022012
 

Zaterdag 30 juni werd in medisch centrum Blakeburg de derde speeldag van het Pathena-toernooi afgewerkt. De 5e en 6e ronde waren aan de beurt. Het waren weer spannende partijen, die soms in hevige tijdnood werden beslist. Marijn wist zijn ongeslagen status te behouden en voert met 6 uit 6 de ranglijst aan. Andrew staat tweede met 5 uit 6. Kevin staat met 4 uit 6 keurig derde. Lola doet het als enige meisje ook goed, want ze heeft 3,5  uit 6 en bezet daarmee de vierde plaats. Wang had deze zaterdag zijn dag niet en bleef steken op 1,5 uit 6. Ook Vincent en Liam hebben 1,5 uit 6. Na de zomervakantie gaat Pathena weer verder. Partijen en analyses zijn te vinden op de site van het toernooi: http://pathena.nl/  Zeker een aanrader!