ALLE KANDIDATEN GESLAAGD!

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor ALLE KANDIDATEN GESLAAGD!
Jun 262012
 

Op dinsdag 26 juni deden 12 Klim-Oppers schaakexamen in de verschillende Stappen. Verheugend was, dat ze alle 12 slaagden! Ook werden er geen fouten gemaakt, wat betreft de kleur, die aan zet is, en dat is weleens anders geweest!  Er was zelfs een kandidaat (LiQin), die geen fout maakte!  De heer Mark Trimp nam het examen af en keek alle examenopgaven na. Ook langs deze weg nogmaals hartelijk dank daarvoor!  Alle kandidaten, gefeliciteerd en nu op naar de volgende Stap!

De geslaagden: Edwin  (1e Stap- 7,5)); Kristina (1e Stap – 9); Daniel (2e Stap – 7,5); Circe (2e Stap – 8,5); Liqin (2e Stap – 10!); Ting Ting (2e Stap – 8,5); Rohan (3e Stap – 6); Rohit (3e Stap – 8,5); Tommy (3e Stap – 8,5); Lucas ( Stap 3 plus – 7); Kevin (5e Stap – 8,5); Jildert (5e Stap – 8,5).

Alexander en Sebastiaan op schaaktrainingsweekend in Arnhem.

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen  Reacties staat uit voor Alexander en Sebastiaan op schaaktrainingsweekend in Arnhem.
Jun 252012
 

Op 23 juni vertrokken Alexander en Sebastiaan vroeg naar Arnhem voor een trainingsweekend van de KNSB, een heel leuk en leerzaam schaakweekend. Op zaterdag duurde het programma tot 21.00 uur en voor de wat oudere schakers tot 22.00 uur. Alexander en Sebastiaan zaten in verschillende groepen van kinderen met ongeveer eenzelfde rating. Alexander had les van Boris Friesen en Sebastiaan van Leonore Braggaar. De trainers van de andere groepen waren Ted Barendse, Nick Hortensius en Frank Erwich. In de groepen zaten veel bekende, mede-toernooispelers en nieuwe schaakvrienden.
Het centrale thema van het weekend was kwetsbaarheid: kwetsbaarheid in het eindspel, kwetsbaarheid van aanvalsdoelen en van de rokadestelling, rokadestelling repareren, pionstructuur verzwakken en herstellen. Ze kregen eerst een stelling, die ze op hun eigen schaakbord op moesten opzetten en uitspelen tegen de trainer. Er werden verschillende strategieen besproken en opgaves uitgedeeld. Ook werd er simultaan geschaakt, maar altijd vanuit een uitspeelstelling. Er werd een spannende partij geanalyseerd, die een week eerder tijdens een toernooi in Rosmalen tussen Mick van Randtwijk en Joppe Kroon was gespeeld. Tussendoor was er tijd voor voetbal, doorgeefschaak, gooischaak en tafelvoetbal. Op zaterdagavond werd er een competitie georganiseerd, weer vanuit uitspeelstellingen, zoals koningsaanval, pionneneindspel en toreneindspel. Op zondag kreeg Alexanders groep ook nog een uur les van Dolf Meijer over toreneindspel en vooruitdenken. In de groep van Sebastiaan gaf hij les over uitschakelen verdediging, matbeelden en verdedigen tegen mat. Ook was er die dag een quiz over zwakke pionnen. Omdat het zondag heel hard regende, werd er tussendoor niet veel gevoetbald, maar gelukkig was er gooischaak, waarvoor je goed moet kunnen vangen, anders hou je geen stukken over! Het was een heel geslaagd weekend. Volgend jaar willen Alexander en Sebastiaan zeker weer!

DONDERDAG 5 JULI A.S. LAATSTE SCHAAKAVOND VAN DIT SEIZOEN.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor DONDERDAG 5 JULI A.S. LAATSTE SCHAAKAVOND VAN DIT SEIZOEN.
Jun 252012
 

Beste denkhoofden en ouders,   Hierbij willen wij (juffrouw Bep en meester Jan) jullie uitnodigen voor de laatste schaakavond op school van dit seizoen. Dat is a.s. donderdag 5 juli a.s. van half 7 tot half 8.  Wat hebben we weer wat afgeschaakt dit seizoen! Daar waren ook weer veel successen bij. Zo wonnen we op de persoonlijke jeugdschaakkampioenschappen van de RSB aardig wat titels en wonnen we op de jeugdclubkampioenschappen van de RSB alle categorieën. Ook landelijk deden we goed mee en wisten we ons op vele fronten te plaatsen voor de nationale kampioenschappen. Zo werd Kimmily meisjeskampioene t/m 7 jaar en wisten we bij de het Nederlands Jeugdclubkampioenschap tot 10 jaar een mooie vierde plaats te halen. Daarnaast bezochten we vele toernooien in het land, waar de Klim-Oppers ook van zich lieten horen. Natuurlijk is het mooi om zo veel succes te hebben, maar het plezier moet voorop staan. Dan komen de successen daarna wel. Wij, juffrouw Bep en ik (meester Jan) deden het in ieder geval  met veel plezier. Ook omdat we vinden, dat schaken zo goed is bij jullie ontwikkeling. Om dit succesvolle seizoen af te sluiten, hopen we jullie allemaal op donderdag 5 juli te ontmoeten. Dus alle denkhoofden van de dinsdag, donderdag en de vrijdag zijn welkom!  Ook jullie ouders zijn welkom, want ook zij dragen bij bij onze schaaksuccessen!  Daarna hebben jullie een welverdiende vakantie. Als de scholen eind augustus weer beginnen, gaan de schaakavonden op school ook weer starten. Dan hopen we jullie weer te ontmoeten. Trouwens we hebben nog schaakavonden op school op donderdag 28 juni en vrijdag 29 juni. Op dinsdag 3 juli is er geen schaken op school i.v.m. de afscheidsavond op school met allerlei optredens. De schaaklessen bij mij thuis kunnen gedurende de vakantieperiode wel doorgaan, als de deelnemers niet op vakantie zijn uiteraard. Ik ga gedurende de schoolvakantie niet weg, dus ik ben thuis. Dus eerst tot donderdag 5 juli en alvast een prettige vakantie!

Wang, Ting Ting en Adam eerste in Alphen a/d Rijn.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Wang, Ting Ting en Adam eerste in Alphen a/d Rijn.
Jun 232012
 

Op zaterdag 23 juni werd in Alphen a/d Rijn het laatste Grand Prixtoernooi van de Leidse Schaakbond van dit seizoen gehouden. Er waren 11 Klim-Oppers aanwezig. Wang en Kevin speelden in de hoogste poule en Wang wist deze poule met 5,5 uit 7 te winnen en werd zo algeheel winnaar. Kevin kwam tot 3,5 uit 7. Ting Ting won met 5 uit 7 poule 5, waarin ook LiQin speelde. Hij kwam tot 1 uit 7.  Adam wist poule 12 heel mooi te winnen met 6 uit 7. Ook Jarno viel in de prijzen; hij werd met 5 uit 7 tweede in poule 8. In deze poule schaakte ook Kimmily en dat was best zwaar voor haar, want haar tegenstanders waren meestal twee keer zo oud. Toch wist ze een partij te winnen.  Lucas en Tommy deden mee in poule 2 en kwamen beiden tot 3,5 uit 7. Meri scoorde 3 uit 7 en Dominggus 2 uit 7. Het blijft belangrijk om zo veel mogelijk toernooien te spelen, want dan word je steeds sterker en doe je veel wedstrijdervaring op. Prijswinnaars, gefeliciteerd!  Het schaakseizoen zit er voorlopig op. Van 6 t/m 11  augustus is het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap in Borne (Overijssel), waar ook een aantal denkhoofden van ons meedoen.  Op zaterdag 1 september wordt dan het eerste toernooi van het nieuwe seizoen gespeeld in Gouda.

Cedric vs Tycho Bruggink – Nationale Pupillendag 16 juni 2012

 Partijen, Toernooi Partijen  Reacties staat uit voor Cedric vs Tycho Bruggink – Nationale Pupillendag 16 juni 2012
Jun 202012
 

Fout van zwart in Schotse opening: Sebastiaan vs Ting Ting

 Partijen, Schaaktraining  Reacties staat uit voor Fout van zwart in Schotse opening: Sebastiaan vs Ting Ting
Jun 202012
 

PARTIJ VAN FENNA OP NK F IN ROOSENDAAL.

 Partijen, Toernooi Partijen  Reacties staat uit voor PARTIJ VAN FENNA OP NK F IN ROOSENDAAL.
Jun 202012
 

PARTIJ VAN TOMMY OP DE NATIONALE PUPILLENDAG.

 Partijen, Toernooi Partijen, Verslagen  Reacties staat uit voor PARTIJ VAN TOMMY OP DE NATIONALE PUPILLENDAG.
Jun 182012
 

Bovenstaande partij werd op zaterdag 16 juni gespeeld tijdens de Nationale Pupillendag in Roosendaal. Het is een partij van Tommy tegen David Koster in de laatste ronde. Eigenlijk een partij met wisselende kansen met uiteindelijk een remisestelling, die Tommy met behulp van zijn tegenstander weet te winnen! Door deze overwinning kwam Tommy op 5 uit 7.