DINSDAGAVOND 5 JUNI – WORKSHOP OVER INTERNETSCHAAK!

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor DINSDAGAVOND 5 JUNI – WORKSHOP OVER INTERNETSCHAAK!
Mei 312012
 

Op dinsdagavond 5 juni a.s. wordt er op school een workshop gehouden door de KNSB over “Internetschaak”. We beginnen om half 7. Kinderen met ouders zijn welkom! Heb je al een “PlayChess-account”, neem die dan mee en een laptop is ook erg handig. Er wordt gebruik gemaakt van het digitale schoolbord. Hopelijk wordt het een leerzame en interessante avond! We hopen om 8 uur/half 9 klaar te zijn.

DE STELBERG DOOR NAAR HALVE FINALE NK SCHOOLSCHAAK.

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor DE STELBERG DOOR NAAR HALVE FINALE NK SCHOOLSCHAAK.
Mei 302012
 

Het schoolschaakteam van De Stelberg deed op zaterdag 26 mei mee aan de kwartfinale van het NK Schoolschaak in Leiderdorp. Via de RSB-kampioenschappen had dit team zich geplaatst voor dit NK. Het team bestaat uit Klim-Oppers, te weten: Kevin, Lucas, Tommy, Daniel en Kimmily. Ze moesten aantreden tegen de Eben Haëzer (Apeldoorn), Leonardo Venlo, De Kloostertuin (Assen), De Leeuwerik (Leiderdorp) en OBS De Grote Beer (Duivendrecht). De Stelberg zette een prima prestatie neer door eerste van de poule te worden en met dit resultaat werd de halve finale bereikt!  Op zaterdag 2 juni wordt deze halve finale gespeeld, wederom in Leiderdorp. Het zal dan heel zwaar worden om dan door te komen. In de halve finale blijven nog maar 6 schoolschaakteams over, die op zaterdag 9 juni om de titel gaan strijden!  Veel succes, denkhoofden!

JAN ZWARTTOERNOOI IN HELLEVOETSLUIS.

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor JAN ZWARTTOERNOOI IN HELLEVOETSLUIS.
Mei 302012
 

Op zaterdag 26 mei werd in Hellevoetsluis het bekende Jan Zwarttoernooi gehouden. Er waren 8 Klim-Oppers aanwezig. Op deze dag werd in Leiderdorp ook de kwartfinale van het NK Schoolschaak afgewerkt (lees volgende verslag). In de C-categorie was Joost Jan (D-speler) de sterkste en scoorde Jildert 3 uit 9. Alexander won de D-categorie met 7 uit 9 en hier scoorde Meri 3 uit 9.  Liam heerste weer in de E-categorie met 9 uit 9. Sebastiaan won de F-categorie met 6,5 uit 9 voor Cedric (5 uit 9) en Jarno (5 uit 9). Mooie resultaten, denkhoofden!

PRIJZENREGEN OP TOERNOOI RSR/IVOREN TOREN!

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor PRIJZENREGEN OP TOERNOOI RSR/IVOREN TOREN!
Mei 192012
 

Zaterdag 19 mei was de Klim-Op  op het jeugdschaaktoernooi van RSR/Ivoren Toren erg succesvol. In totaal waren 15 Klim-Oppers aanwezig. Onze reporters Roel, Tu en Wang hebben de scores van onze denkhoofden keurig bijgehouden! Langs deze weg ontzettend bedankt daarvoor! We beginnen met de C-categorie. Daar was Wang rondenteller: Eerste met 7 uit 7! Lola werd derde met 5 uit 7 en Soma scoorde 4 uit 7. In de D-categorie werd Alexander keurig tweede met 8 uit 9. Vincent scoorde 6 uit 9, Sybe 4 uit 9 en Meri 3 uit 9.  Liam heerste in de E-categorie: 9 uit 9. Matijn werd mooi derde met 6 uit 9 en volgens Matijn zelf kan hij nog beter! De F- G- en H-categorie waren bij elkaar gevoegd. Cedric was de sterkste in de F met 5,5 uit 7 . Sebastiaan won de tweede prijs met 5 uit 7. In de G-categorie was Lucas met 5,5 uit 7 tweede en Tommy derde met 5 uit 7. Circe scoorde 4 uit 7, Adam 3 uit 7 en Fenna 2 uit 7.  Mooie resultaten van onze denkhoofden!


DERDE EN LAATSTE DAG NK C.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor DERDE EN LAATSTE DAG NK C.
Mei 192012
 

Op zaterdag 19 mei werd met de laatste drie ronden het NK C in Rijswijk besloten. Ting Ting voegde nog twee punten aan haar totaal toe en kwam uit op 3 uit 9. Volgend jaar is ze er hopelijk weer bij en dan heeft ze de ervaringen van dit jaar in haar bagage. Bij de meisjes werd Cheryl Looijer de verwachte kampioene. Bij de jeugd was het best spannend. Niet wat de eerste plaats betreft, want met 8,5 uit 9 verdedigde Robby Kevlishvili zijn titel met overmacht. Kevin had deze dag zijn draai niet. Hij speelde een keer remise en daarna verloor hij twee keer. Vooral de laatste nederlaag tegen Joost Jan was zuur. In gewonnen positie overzag hij een dreiging van Joost Jan. Zo kwam Kevin op 4,5 uit 9. Joost Jan kwam door twee overwinningen en een nederlaag op 5,5 uit 9 en werd daarmee gedeeld negende. Maar zoals gezegd, hij had over “mazzel” in de laatste ronde niet te klagen. Van de RSB deed Andrew Mensing het bijzonder goed: Hij werd derde en stelde daarmee de extra plaats voor de RSB veilig. Al met al was het weer een mooi toernooi daar in Rijswijk. Ook het weer werkte. zoals gewoonlijk daar, goed mee.

TWEEDE DAG NK D.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor TWEEDE DAG NK D.
Mei 182012
 

Op de tweede dag van het NK D in Rijswijk wist Ting Ting niet te winnen en bleef ze op één punt steken. Ze komt meestal in een gewonnen positie terecht, maar in het eindspel gaat het dan fout. Daar moeten we nog aan werken, maar ze doet erg veel ervaring op en dat is ook wat waard. Bij de jeugd kwam Kevin twee keer tot winst en kwam hij ook nog tot een remise. Die remise tegen Bart Dubbeldam had eigenlijk een punt moeten zijn. Hij staat wel mooi op 4 uit 6 en doet nog mee in de top van de ranglijst. Ook Joost Jan verloor deze dag niet: een winstpartij en twee remises. Hij staat op 3,5 uit 6 en zou op de laatste dag nog wat punten erbij moeten sprokkelen om nog hoog te eindigen.  Van het RSB-gezelschap doet Andrew Mensing het met 5 uit 6 heel goed en staat daarmee voorlopig derde. Op zaterdag volgen de laatste drie rondes en dan weten we wie zich kampioen en kampioene mag noemen. Bij de jeugd kan dat een meisje worden (Anna Maja Kazarian), al staat Robby Kevlishvili met 5,5 uit 6 gelijk met haar. Bij de meisjes maakt Cheryl Looijer de grootste kans. Het zullen nog spannende ronden worden!


EERSTE DAG NK D IN RIJSWIJK.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor EERSTE DAG NK D IN RIJSWIJK.
Mei 172012
 

Donderdag 17 mei begon het NK D in Rijswijk. Ting Ting bij de meisjes en Kevin en Joost Jan bij de jeugd begonnen met frisse moed aan de eerste speeldag. De eerste ronde was geen onverdeeld succes. Joost Jan en Ting Ting verloren en Kevin speelde remise. De spanning speelde hierbij zeker een rol. Voor Ting Ting is zo’n NK een nieuwe ervaring. Ze heeft tegen Alicia Manoch zeker kansen gehad, maar ze kon het nog niet op het bord brengen. Joost Jan maakte een “rekenfout” en dat kostte een stuk. Kevin stond tegen Eelke de Boer eerst niet zo goed, maar later toch wel gewonnen. Het werd dus remise. In de tweede ronde ging het beter met Joost Jan. Hij won van Luuk Weidema. En ook Kevin won vrij gemakkelijk en wel van Sam van Dongen. Ting Ting verloor van Fong Li Caljé. In de derde ronde wist Ting Ting echter haar eerste punt te scoren tegen Jasmijn van Rooden. Joost Jan kwam tot remise tegen Tyro Bekedam. Kevin moest het in deze ronde opnemen tegen Anna Maja Kazarian. Er waren zeker kansen voor Kevin, maar uiteindelijk moest hij toch het onderspit delven. Vorig jaar won Kevin in Rijswijk nog van Anna Maja. Zo eindigden Kevin en Joost Jan deze eerste dag op 1,5 uit 3 en Ting Ting op 1 uit 3. Vrijdag 18 mei worden de volgende drie ronden gespeeld en zaterdag volgen er ook nog drie. We wensen onze denkhoofden veel succes toe!

VEEL PRIJZEN OP LAATSTE GRAND PRIXTOERNOOI VAN HAAGSE SCHAAKBOND.

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor VEEL PRIJZEN OP LAATSTE GRAND PRIXTOERNOOI VAN HAAGSE SCHAAKBOND.
Mei 132012
 

Zondag 13 mei trokken 13 Klim-Oppers richting Delft om deel te nemen aan het laatste Grand Prixtoernooi van de Haagse Schaakbond. Een aantal van hen kon ook nog in het Grand Prixklassement hoge ogen gooien. In de hoogste poule scoorde Wang 2 uit 5. Joost Jan won met 5,5 uit 7 de tweede poule en kwam Vincent in deze poule tot 3,5 uit 7. Dat was voor Vincent genoeg om tweede in het totale Grand Prixklassement in de D-categorie te worden. In de derde poule scoorden Alexander en Jildert beiden 3 uit 5. En dat was voor Jildert weer genoeg om het eindklassement in de C-categorie te winnen.  Cedric won met 4 uit 5 zijn poule en werd Sebastiaan in diezelfde poule tweede met 3,5 uit 5. Dat leverde Sebastiaan de vijfde prijs op in het eindklassement van categorie EFG. Circe won overtuigend haar poule met 8,5 uit 10. En ook Ting Ting en LiQin wisten hun poule te winnen; beiden kwamen uit op 8 uit 10. Amaya werd derde in haar poule met 6 uit 10. Matijn en Taarieq vielen niet in de prijzen, maar dat zal de volgende keer vast anders zijn. Prijswinnaars, gefeliciteerd!

KLIM-OP WORDT VIERDE OP NK VOOR E-TEAMS!

 Mededelingen, Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor KLIM-OP WORDT VIERDE OP NK VOOR E-TEAMS!
Mei 132012
 

Zaterdag 12 mei werd in Barneveld het Nederlands Schaakkampioenschap voor E-teams (tot 10 jaar) gehouden. Ons E-team had zich als RSB-kampioen ook geplaatst voor dit NK.  Gelukkig hoefden we dit jaar niet de lange reis naar Groningen te maken, waar dit NK de laatste drie jaar werd gehouden.  In totaal waren er 40 teams uit alle provincies aanwezig. Ons viertal bestond uit: Liam, Lucas, Sebastiaan en Tommy. In de eerste ronde wachtte de kampioen van Friesland. Ook al heb ik een Fries hart, ik was blij met de 2,5 – 1,5 overwinning op Opsterland. Daarna wachtte één van de favorieten: sc De Paardensprong uit Groningen. Het werd erg spannend en bij een 2 – 1 achterstand kon Liam de partij net niet winnen: 1,5 – 2,5. Vervolgens begon onze grote zegereeks!  Eerst werd ESV uit Eindhoven met 4 – 0 verslagen en die uitslag bereikten we ook tegen De Waagtoren  uit Alkmaar. Ook  MSV-VSM uit  Maastricht , een sterk team toch, moest er met 2,5 – 1,5  aan geloven! De  zesde ronde ging tegen VAS uit Amsterdam, dat ook als erg sterk bekend staat. Onze denkhoofden hadden echter geen moeite met de Amsterdammers: 4 – 0. In de laatste ronde moesten we het opnemen tegen sv Moira Domtoren uit Utrecht, de grote favoriet voor de titel. Ze maakten dat volkomen waar, want we gingen met 3,5 – 0,5 tenonder. Toch een prachtige prestatie van ons nog jonge team! Vantevoren hadden we ons een plaats in de top tien gegeven, maar nu werd een plaats bij de eerste vijf gehaald! Denkhoofden, gefeliciteerd! De scores per bord:

bord 1 – Liam – 5,5 uit 7

bord 2 – Lucas – 4,5 uit 7

bord 3 – Sebastiaan – 4 uit 7

bord 4 – Tommy – 5 uit 7

GROENE HART CUP GAAT NAAR SLIEDRECHT, KLIM 3 EN 4 PROMOVEREN!

 Mededelingen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor GROENE HART CUP GAAT NAAR SLIEDRECHT, KLIM 3 EN 4 PROMOVEREN!
Mei 132012
 

Vrijdagavond werd in het Sint Laurens College in Rotterdam de finale van de Groene Hart Cup gehouden. Alle teams speelden nu centraal, dus ook onze vier teams. Ons eerste moest de Cup verdedigen en dat lukte nu eens niet. Reeds acht keer ging de Cup naar de Klim-Op, maar sc Sliedrecht was deze avond net even iets sterker. Wang en Lola hebben net het Nederlands Jeugdschaakkampioenschap tot 14 jaar achter de rug, waar een zeer ruime bedenktijd bestond. Nu moesten zij drie ronden met een bedenktijd van 15 min. p.p.p.p. afwerken. Die overgang was voor hen te groot. Lola zette drie keer een mooie stelling op het bord, maar ze ging drie keer door de vlag. Datzelfde gebeurde min of meer ook bij Wang. Joost Jan scoorde nog 2,5 uit 3 en ook Soma deed het goed met 2 uit 3. Jildert kwam in zijn enige partij niet tot winst. Ons tweede team was door de vakantie van Kevin en Lucas danig verzwakt, maar handhaafde zich met Quintin, Vincent, LiQin en Taarieq wel in poule 2. Klim Op  3 en 4 speelden heel goed! Zij wonnen hun poule en zijn nu ook naar poule 2 gepromoveerd. Zo spelen we volgend seizoen dus met drie teams in poule 2, terwijl het eerste in poule 1 blijft spelen. Daar moest Wang voor zorgen. In snelschaakpartijen moest hij afrekenen met Marijn den Hartog van 3-Torens. Dat deed hij trouwens in grootse stijl. Klim-Op 3 bestond uit: bord 1 : Rohan – 1 uit 3, bord 2 : Tommy – 2 uit 3, bord 3: Rohit: 3 uit 3 en bord 4 : Matijn – 2 uit 3. Het vierde maakte indruk met: bord 1 : Alexander – 3 uit 3, bord 2: Cedric – 2,5 uit 3, bord 3: Sebastiaan: 3 uit 3, bord 4: Ting Ting – 3 uit 3. Onze jonge spelers ontwikkelen zich dus heel goed. En wat die Cup betreft, die halen we volgend jaar wel weer terug! Laten we zeggen, dat Sliedrecht er een jaartje op mag passen. Trouwens,  jongens van Sliedrecht gefeliciteerd met jullie winst!