Derde ronde NK C: Lola en Robin voeren de ranglijst aan.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Derde ronde NK C: Lola en Robin voeren de ranglijst aan.
Apr 302012
 

Na drie ronden hebben Robin en Lola nog steeds een perfecte score van 3 uit 3! Lola versloeg naaste concurrente Lydia Dubbeldam en Robin versloeg de kampioen van vorig jaar:  Thomas Beerdsen. Wang heeft het zoet van de overwinning nog niet geproefd. Dat gaat de komende ronden ongetwijfeld gebeuren. Vooral de overwinning van Robin maakte indruk. Zijn tegenstander wist geen goed raad met het witte antwoord op het Siciliaans. Hieronder is de overwinning van Robin te zien:

Ook Lola speelde weer een sterke partij:

Caro-Kann verdediging

 Openingen, Partijen  Reacties staat uit voor Caro-Kann verdediging
Apr 302012
 

Caro-Kann verdediging met 4…..Pd7

 Openingen, Partijen  Reacties staat uit voor Caro-Kann verdediging met 4…..Pd7
Apr 302012
 

Tweede ronde NK C: Robin en Lola blijven winnen, Wang verliest.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Tweede ronde NK C: Robin en Lola blijven winnen, Wang verliest.
Apr 292012
 

In de tweede ronde van het NK C hebben Robin en Lola ook hun tweede ronde gewonnen. Robin won van Jon Brouwer en Lola van Cheryl Looijer. Voorlopig hebben Robin en Lola een 100 % score. Wang moest het opnemen tegen Maarten van Harten en dat was wat te veel van het goede. Als Wang zijn bekende aanvallende spel blijft spelen, komen er wel punten. Hieronder staat de partij van Robin tegen Wang, die ze in de eerste ronde tegen elkaar speelden.

Hieronder de winstpartij van Lola in de tweede ronde tegen Cheryl Looijer.

De eerste ronde op het NK-C is gespeeld: Robin wint van Wang en Lola verrast!

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor De eerste ronde op het NK-C is gespeeld: Robin wint van Wang en Lola verrast!
Apr 292012
 

De eerste ronde van het NK in de C-categorie leverde meteen een strijd op tussen Robin en Wang. Helaas moesten ze al gelijk tegen elkaar. Robin won volgens de verwachtingen, maar foutloos ging dat niet. Robin moest zelfs een kwaliteit offeren, maar dit offer bleek later winnend te zijn. Bij de meisjes verraste Lola met een overwinning op Maaike Keetman. Het verschil was bijna 500 tatingpunten in het voordeel van Maaike. Lola trok zich daar niets van aan en won. In de eerste ronde de topfavoriete verslaan is knap!  We wensen Robin, Wang en Lola weer veel succes toe in de volgende ronden!

Grand Prixtoernooi Haagse Schaakbond in Delft.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Grand Prixtoernooi Haagse Schaakbond in Delft.
Apr 282012
 

Zaterdag 28 april bezochten 6 Klim-Oppers het Grand Prixtoernooi van de Haagse Schaakbond in Delft. Joost Jan en Jildert schaakten in groep 1. Joost Jan werd daarin met 4,5 uit 5 keurig eerste en Jildert met 2,5 uit 5 gedeeld derde. Sebastiaan was ingedeeld in groep 3 en dat was wat te zwaar voor hem; hij scoorde 1 uit 5. Alexander was eigenlijk wat te laag ingedeeld, want hij schaakte in groep 4. Hij werd met een perfecte score van 10 uit 10 eerste.  Circe deed het ook goed, want zij won de tweede prijs in groep 10 met 7 uit 10. Liam was met een derde prijs in de Formule A- groep ook goed op dreef.  Al met al goede resultaten, vandaar de blije gezichten op onderstaande  foto.

SCHAAKEXAMENS OP DINSDAG 26 JUNI.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor SCHAAKEXAMENS OP DINSDAG 26 JUNI.
Apr 282012
 

Denkhoofden, die aan een Stappenexamen toe zijn, kunnen op dinsdagavond 26 juni a.s.  examen doen. We beginnen die avond om half 7. Je kunt examen doen in alle Stappen, ook in de Plus-Stappen. De heer Marc Trimp neemt het examen weer af. Voordat je examen doet, maak je op de club eerst één of meer proefexamens om te zien of je aan het examen toe bent en een goede kans van slagen hebt. Het examen kost 2,50 eur. Je hebt een uur de tijd om de vragen te beantwoorden. Als je het examen tot een goed einde hebt gebracht, krijg je die avond je diploma. Het is dan wel leuk, dat je ouders en eventueel andere familieleden daar bij zijn. De diploma-uitreiking zal rond kwart voor 8 plaats vinden. Op de foto hieronder zie je de geslaagden van de Klim-Op van de vorige keer.

NK-C in Haarlem met Lola, Robin en Wang.

 Mededelingen, Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor NK-C in Haarlem met Lola, Robin en Wang.
Apr 272012
 

Op zaterdag 28 april begint in het NOVA-college in Haarlem het Nederlands Jeugdschaakkampioenschap in de C-categorie (tot 14 jaar).  Lola, Robin en Wang hebben zich daar voor geplaatst. Het kampioenschap zal duren tot 6 mei. In totaal zullen er 9 ronden worden afgewerkt. We wensen deze drie denkhoofden uiteraard veel succes toe!  Ze zullen sterke tegenstand ondervinden, want de hele jeugdschaaktop tot 14 jaar is aanwezig. We zullen iedereen via deze site op de hoogte houden van de resultaten van Lola, Robin en Wang. Ook op de toernooisite:   nkjeugd.schaakbond.nl , is alles te volgen, inclusief live-partijen.

Ook het beste paard struikelt wel eens: Spassky vs Fischer.

 Partijen, Toernooi Partijen  Reacties staat uit voor Ook het beste paard struikelt wel eens: Spassky vs Fischer.
Apr 232012
 

Grand Prix SGS in Hoogland.

 Nieuws, Verslagen  Reacties staat uit voor Grand Prix SGS in Hoogland.
Apr 222012
 

Op zaterdag 21 april deden 5 Klim-Oppers mee aan het Grand Prixtoernooi van de Stichts Gooise Schaakbond in Hoogland. Alexander en Sebastiaan deden mee in groep 2, die sterk bezet was. Alexander scoorde 4 uit 7 en Sebastiaan 3 uit 7. Sebastiaan is wel zeker van de eerste plaats in zijn geboortejaar (2003).  Circe schaakte in groep 7 en kwam tot 2 uit 7.  Cedric verloor door te laat arriveren in Hoogland door wegwerkzaamheden aan de A12 zijn eerste partij,  maar daarna kwam hij in groep 3 toch nog mooi tot 4 uit 7. Amaya haalde 1 uit 7, maar zij moet nog veel wedstrijdervaring opdoen en ze is enthousiast bezig.