KLIM-OP OOK JEUGDCLUBKAMPIOEN IN DE C- EN DE E-CATEGORIE!

 Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor KLIM-OP OOK JEUGDCLUBKAMPIOEN IN DE C- EN DE E-CATEGORIE!
Mrt 312012
 

Na het jeugdclubkampioenschap in de D-categorie een paar weken geleden hebben we ook het Jeugdclubkampioenschap in de C- en de E-categorie gewonnen! Zaterdag 31 maart werden in Gouda de laatste ronden in het C-kampioenschap gespeeld. Klim-Op stond al eerste en moest de laatste twee ronden tegen Spijkenisse 1 en 2 nog spelen.  Eerst werd Spikecity 1 met 3 – 1 verslagen en daarna het tweede van Spikecity met 4 – 0.

dsc_3421

Zo konden Robin, Wang, Lola en Jildert de kampioensbeker in ontvangst nemen! Soma kon deze laatste speeldag niet, maar verdient ook een eervolle vermelding. Sliedrecht werd tweede. Ons C-team mag nu later dit jaar aantreden in Amersfoort op het Nederlands Jeugdclubkampioenschap.
dsc_3425

 

In het Jeugdclubkampioenschap in de E-categorie hadden we maar liefst drie teams. Leuk was, dat ons derde team geheel uit meisjes bestond! Een regelrechte promotie voor het meisjesschaak. Dit erg jonge team deed het helemaal niet slecht en kan de komende jaren nog verder doorgroeien. Fenna, Circe, Kimmily en Kristina, goed gespeeld!
dsc_3432

Ons tweede team bestond uit Cedric, Matijn, LiQin en Jarno. Ze werden uiteindelijk vierde en dat is best een goede prestatie! Het eerste Klim-Opteam was ongenaakbaar deze middag!

 

 

dsc_3439

 

Liam, Lucas, Sebastiaan en Tommy wonnen hun 7 ronden erg overtuigend.  Liam was gastspeler bij ons en bleef ongeslagen, net als Sebastiaan en Tommy trouwens. Denkhoofden, gefeliciteerd met dit kampioenschap! Ook dit viertal mag naar het Nederlands Jeugdclubkampioenschap, dat op 12 mei in Barnevelt wordt gehouden.

 

Duidelijk is, dat we erg tevreden terug kunnen kijken naar de Jeugdclubkampioenschappen 2012. Het gebeurt niet vaak, dat je in drie categorieën kampioen wordt!  Alle Klim-Opdenkhoofden, gefeliciteerd!


 

Filmpje door Rolf Den Dunnen…


 

2012-04-06: NK Jeugd E (2 dagen)

 Toernooien (verlopen)  Reacties staat uit voor 2012-04-06: NK Jeugd E (2 dagen)
Mrt 262012
 

Title: NK Jeugd E 6 en 7 april
Location: Waalwijk
Link out: Click here
Description: Voor dit Nederlands Jeugdschaakkampioenschap tot 10 jaar in Waalwijk, zijn vier Klim-Oppers geplaatst, namelijk Matijn, Lucas, Cedric en Fenna.
Voor meer info, zie ook http://www.nbsb.nl/NKe2012.php
Start Date: 2012-04-06
Start Time: 09:30
End Date: 2012-04-07
End Time: 17:00

Schaakles van meester Martin

 Nieuws  Reacties staat uit voor Schaakles van meester Martin
Mrt 262012
 

Ter voorbereiding op de RSB JeugdClubKampioenschappen voor categoriën C en E, dat zal plaatsvinden op 31 maart a.s., werden enkele van onze schaaktalenten afgelopen vrijdagavond apart genomen en onderworpen aan een heuse analyse uurtje van niemand anders dan onze eigen meester Martin Martens. :-)

Tijdens deze sessie bekeek meester Martin een paar partijen van onze deelnemers en werd hen gevraagd actief mee te doen in het spotten van hun gemaakte fouten en alternatieve zetten te bedenken waarmee hun spel verbeterd kon worden. Het was een leuk interactieve sessie, waarbij alle kinderen aan deelnamen.

Al snel bleek dat 1 uur eigenlijk te kort was en de sessie liep uit tot wel bijna 1.5 uur. De jongste twee deelnemers begonnen het laatste half uur dan ook te gapen. Het was normaliter dan ook bedtijd voor hen geweest, ware het niet dat het weekend was…

Na afloop had meester Jan nog gevraagd of ze iets hadden geleerd, waarop een van hen antwoordde: “NEE, NIETS GELEERD!” :-)

Hopelijk hebben de andere jonge schakers wel iets opgestoken van deze analyse en kunnen ze dit meenemen in hun partijen volgende week.

Goede resultaten op Haagse Grand Prix.

 Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede resultaten op Haagse Grand Prix.
Mrt 252012
 

Zaterdag 24 maart bezochten 5 Klim-Oppers het Grand Prixtoernooi in Den Haag. Vincent schaakte in de hoogste poule en deed dat erg goed met 3,5 uit 5. Hij is op weg naar een toppositie in de D-categorie. Jildert deed mee in de tweede poule en kwam tot 2 uit 5. Cedric heerste in groep 4 met de perfecte score van 5 uit 5, terwijl Sebastiaan in deze poule met 4 uit 5 de tweede prijs pakte. Mooie resultaten van deze denkhoofden!  Amaya, het zusje van Cedric, schaakte in een lagere groep en heeft weer behoorlijk wat wedstrijdervaring opgedaan.

KEVIN KAMPIOEN IN SLIEDRECHT!

 Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor KEVIN KAMPIOEN IN SLIEDRECHT!
Mrt 252012
 

Zaterdag 24 maart bezochten 7 denkhoofden het jeugdschaaktoernooi van Sliedrecht. Wang was vorig jaar kampioen geworden en probeerde zijn titel te verdedigen. Dat lukte niet, maar het kampioenschap bleef wel in de handen van de Klim-Op. Kevin werd met 7 uit 9 de nieuwe kampioen! Mooie prestatie in een sterk deelnemersveld. Wang werd nu met 6 uit 9 vierde. In groep 2 waren we met vier denkhoofden vertegenwoordigd. Lucas was daar tot de laatste ronde de rondeteller. In die laatste ronde was de concentratie op, maar met 8 uit 9 was Lucas een duidelijke winnaar! Matijn werd met 5,5 uit 9 vijfde en dat is een goede prestatie. Jochem viel met 4,5 uit 9 ook nog in de prijzen. Tommy scoorde 4 uit 9. Kimmily schaakte in groep 3 en kwam tot de mooie score van 5 uit 9 en ook zij ontving daarvoor een beker. Zo kwamen er aardig wat prijzen bij de Klim-Oppers terecht.  Prijswinnaars, gefeliciteerd!

 

PATHENA-INVITATIETOERNOOI.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor PATHENA-INVITATIETOERNOOI.
Mrt 182012
 

Binnenkort start het Pathena-invitatietoernooi. Daar gaan 12 talentvolle jeugdschakers elkaar op de 64 velden bestrijden in een competitie. Van de Klim-Op zijn ook vier denkhoofden aanwezig: Wang, Kevin, Lola en Vincent. Marcel, vader van Jorik, en Thao, vader van Kevin, hebben het mooie initiatief genomen om dit toernooi te starten! Lees onderstaand persbericht, dan weet je meer. We wensen alle denkhoofden alvast veel succes toe in dit toernooi! Er zullen ongetwijfeld veel spannende partijen gespeeld worden. We zullen ook op deze site daar aandacht aan besteden!

PERSBERICHT PATHENA

Op het jeugdtoernooi van Sliedrecht is de loting voor de eerste twee ronden verricht. Er waren 8 van de 12 deelnemers aanwezig. Op zaterdag 21 april a.s. worden deze twee ronden gespeeld. De loting had het volgende resultaat: 1e ronde: Ricky – Adrian; Vincent – Lola; Liam – Arne; Wang – Kevin; Jorik – Marijn; Bart – Andrew. 2e ronde: Jorik – Liam; Wang – Ricky; Kevin – Andrew; Lola – Bart; Marijn – Adrian; Arne – Vincent. De vier Klim-Opdenkhoofden moeten in de eerste ronde dus tegen elkaar! De komende weken kunnen de 12 deelnemers zich gaan voorbereiden op deze wedstrijden.

Erasmustoernooi in Rotterdam Schiebroek.

 Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Erasmustoernooi in Rotterdam Schiebroek.
Mrt 172012
 

Op zaterdag 17 maart deden er 11 Klim-Oppers mee aan het Erasmustoernooi in Rotterdam Schiebroek. Een aantal viel in de prijzen. Zo werd Wang gedeeld eerste in de B-categorie (tot 16 jaar) met 6,5 uit 7. Een prima prestatie, want eigenlijk had Wang in de C-poule horen te spelen.  Lucas won de F/G-categorie (tot 8 jaar) met 8,5 uit 10. Sebastiaan werd hier met 8 uit 10 tweede. Cedric viel in de F/G net buiten de prijzen.  De D-categorie (tot 12 jaar) was in drie poules verdeeld. Alexander wist met 10 uit 10 één van deze poules te winnen. In een andere D-poule werd Kevin met 7 uit 10 gedeeld tweede. De andere Klim-Opdenkhoofden vielen niet in de prijzen, maar deden wel veel wedstrijdervaring op. Matijn scoorde in de E-categorie (tot 10 jaar) 5 uit 10. Daniel, Edwin, Adam en Circe wisten ook punten te scoren in hun groepen. Belangrijk is, dat ze veel partijen hebben gespeeld, want dat moet je wel doen om verder vooruit te komen.

Klim-Op teams doen het goed in de Groene Hart Cup!

 Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Op teams doen het goed in de Groene Hart Cup!
Mrt 162012
 

Vrijdag 16 maart werd de 5e ronde in de strijd om de Groene Hart Cup gespeeld. Ons “vlaggenschip”, Klim-Op 1, deed in de hoogste poule, wat er van ze verwacht wordt. Ze wonnen van 3-Torens 1 (3 – 1), verloren van sv Spijkenisse 1 (1,5 – 2,5) en wonnen van DSC 1 (3 – 1). We liggen nog steeds op koers! Scores per bord: bord 1 – Wang: 3 uit 3!, bord 2 – Omar: 1 uit 3, bord 3 – Joost Jan: 2,5 uit 3, bord 4 – Soma: 1 uit 3. Klim-Op 2 deed ook weer van zich spreken. De vorige keer werd promotie op één punt gemist, nu scheelde het welgeteld een halve punt! Ze komen steeds dichter bij de promotie naar de hoogste poule. Hier waren de scores per bord: bord 1 – Jildert: 1,5 uit 3, bord 2 – Vincent: 1,5 uit 3, bord 3 – Quintin: 2,5 uit 3!, bord 4 – Lucas: 3 uit 3! Klim-Op 3 en 4 schaakten allebei in poule 3. In de onderlinge wedstrijd werd het 3,5 – 0,5 voor Klim-Op 4. Ook de wedstrijden daarna werden door Klim-Op 4 gewonnen: 4 – 0 (sc Overschie), 3 – 1 (RSR/Ivoren Toren). Door deze mooie scores is Klim-Op 4 gepromoveerd naar poule 2! Een hele knappe prestatie! De scores per bord: bord 1 – Alexander: 3 uit 3!, bord 2 – Cedric: 2 uit 3, bord 3 – Sebastiaan: 3 uit 3!, bord 4 – Ting Ting: 2,5 uit 3! Klim-Op 3 handhaafde zich wel in poule 3! De scores van dit team waren: bord 1 – Rohan: 1 uit 3, bord 2 – Rohit: 0 uit 3, bord 3 – Tommy: 1 uit 3, bord 4 – Sybe: 2,5 uit 3! Al met al mooie resultaten van onze denkhoofden! Vrijdag 13 april wordt de volgende ronde in de Groene Hart Cup gespeeld.

Deens Gambiet – geweigerd

 Openingen, Partijen  Reacties staat uit voor Deens Gambiet – geweigerd
Mrt 162012
 

Deens Gambiet met 5…..d5

 Openingen, Partijen  Reacties staat uit voor Deens Gambiet met 5…..d5
Mrt 162012