Jan 312012
 
Jan 312012
 
Jan 282012
 

Zaterdag 28 januari was het de beurt aan de allerjongste denkhoofden om te strijden om de titels tijdens de persoonlijke jeugdschaakkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond. Er waren 10 Klim-Oppers aanwezig en zij deden het heel goed op dit kampioenschap, dat tevens diende om een plaats te verdienen op het nationale jeugdschaakkampioenschap. In de H-categorie (geboortejaar 2005 en later) was Kimmily het enige meisje en om met haar eigen woorden te spreken: “Ik ben het enige meisje in deze categorie en dus ook het beste meisje!” Zij scoorde echter in deze categorie, die samengevoegd was met de G-categorie, toch maar mooi 4 uit 7. In deze  G-categorie (geboortejaar 2004) werd Circe het beste meisje! Zij scoorde maar liefst 5 uit 7 en won o.a. verrassend van Lucas. De andere partijen wist Lucas echter winnend af te sluiten en werd met 6 uit 7 kampioen bij de jongens G. Jarno en LiQin eindigden met 4,5 uit 7 op een gedeelde derde plaats en moesten in twee beslissingspartijen uitmaken wie derde zou worden en zich zou plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. LiQin won deze beslissingspartijen en mag dus naar het NK. Edwin eindigde op 3 uit 7. De F-categorie (geboortejaar 2003) werd gewonnen door Djad Maes, zoon van een oud-leerling van meester Jan. Tommy werd met 6 uit 7 keurig tweede en Cedric met 5 uit 7 derde.  Fenna kwam tot 3 uit 7 en werd hier meisjeskampioene. Sebastiaan kwam uit op een score van 4 uit 7. Al met al mooie resultaten van onze denkhoofden! Zeven Klim-Oppers mogen zich gaan voorbereiden op het nationaal kampioenschap, dat later dit seizoen in Roosendaal wordt gehouden. Dat zijn: Kimmily, Lucas, Circe, LiQin, Tommy, Cedric en Fenna. Gefeliciteerd met jullie prijs en met jullie plaatsing!


 

Jan 252012
 
Jan 252012
 
Jan 252012
 

Beste denkhoofden,

Een aantal weet het al, maar vrijdagavond 27 januari a.s. is er geen schaken. Vrijdag neem ik officieel afscheid van school en dat kan tot 6 uur duren en dan moet ik nog wat eten. Daardoor haal ik 7 uur dus niet. Donderdagavond a.s. is er wel gewoon schaakles.

De denkhoofden, die zatermiddag meedoen aan de F- G- en H-kampioenschappen, worden om uiterlijk kwart over 12 in het Libanon Lyceum aan de Ramlehweg verwacht.

Groeten, meester Jan.

Jan 222012
 
Jan 222012
 

Zaterdag 21 januari deden drie Klim-Oppers mee aan het Grand Prixtoernooi van de Haagse Schaakbond in Naaldwijk. Sebastiaan was hoog ingedeeld, nl. in groep 4. Hij kwam daar een aantal concurrenten voor het eindklassement in de Grand Prix tegen. Hij deed het heel goed, want met 3,5 uit 6 (twee overwinningen en drie remises) werd Sebastiaan eerste. Cedric  schaakte in groep 6 en werd met 8 uit 10 tweede. Circe was ook goed op dreef, want met 10 uit 10 werd zij met gemak eerste. Mooie scores van deze drie denkhoofden!

Jan 212012