Succes in Amsterdam op de Super GP en de gewone GP.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Succes in Amsterdam op de Super GP en de gewone GP.
Sep 172018
 

20180916_groepOnderstaand verslag met foto’s ontving ik van Jan-Dirk, de vader van Jannes en Joep. Hartelijk dank!
Op zondag 16 september werd in Amsterdam de GrandPrix van VAS en de Super GrandPrix gehouden. De locatie was in het Cygnus Gymnasium. Er waren veel deelnemers in de Super GP zeven groepen van vier!!. In de GrandPrix waren er negen groepen. De denkhoofden kwamen overal vandaan o.a.ui Hengelo, Utrecht, Friesland en uiteraard uit Rotterdam. In de Super GP deden mee: Sybe gr 2, Dana gr 4, Alan gr 5, Jannes gr 6. Joep deed mee in de GP en wel in de sterke groep 1 (gemiddelde rating 1100, hij heeft 850!!) en de jongste Westerhof deed ook mee, Jurre in groep 9

Super GrandPrix
Voor de SuperGP deelnemers waren er speciaal twee IM ‘ers aanwezig om hun partij te analyseren. Alle deelnemers maakten daar uiteraard gebruik van.
Sybe behaalde in groep twee 3 uit 3 en werd eerste. Dana bleef ongeslagen twee remises en 1 winst partij en werd tweede. Alan behaalde 2 uit 3 en werd tweede. Jannes behaalde ook het maximale resultaat, 3 uit 3 en werd eerste.

GrandPrix
Joep streed in de zware eerste groep en deed het fantastisch t/m de laatste ronde was hij ongeslagen. Aan een remise had hij voldoende om zich toernooi winnaar te noemen. Helaas verloor hij deze en werd toch heel mooi tweede. (Joep: ‘ik was er zo dichtbij!’). Jurre speelde zijn eerste GP en deed het leuk, hij behaalde zowaar 1,5 punt en weet nu ook wat pat zetten is.

14 oktober is er weer een combinatie Super GP en GP en dan in Almere. Het is zeker een aanrader om hier heen te gaan. 20180916_alan20180916_dana20180916_jannes met klap

20180916_joep tafel20180916_jurre druk20180916_jurre inspelen20180916_sybe

Joep en Jurre in België.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Joep en Jurre in België.
Sep 032018
 

IMG_7200Op zaterdag 1 september bezochten Joep en zijn broertje Jurre een jeugdtoernooi in België. Jannes deed mee aan de JCC in Den Bosch, dus die kon er dit keer niet bij zijn.
Jurre speelde zijn eerste toernooi. In het begin was hij nog wat angstig en moest vader Jan Dirk dichtbij hem zijn. Later trok dat wat bij en wist hij ook een partij te winnen! Zijn opening is al goed, de lange rochade vindt hij leuk en hij deed al een mooie aftrekaanval. Joep speelde een categorie hoger en kwam met 4 uit 7 op plaats 6 en dat is knap.
Jan Dirk bedankt voor de scores en de foto’s! IMG_7201

IMG_7202

Het Open Gouds Kampioenschap.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het Open Gouds Kampioenschap.
Sep 032018
 

IMG_7199Op zaterdag 1 september werd in Gouda het Open Gouds Kampioenschap gehouden. Ook de senioren speelden dit kampioenschap. Bij de jeugd was het aantal deelnemers lager dan andere jaren. Dit kwam door concurrentie van andere toernooien. Daardoor moesten categorieën samengevoegd worden. Zo werden de E en FGH bij elkaar gevoegd. Hier deden Oscar, Rawi en Yuko mee. Oscar was prima op dreef en werd met 9 uit 9 eerste. Yuko en Rawi kwamen uit op 5,5 uit 9. Rawi werd op weerstandspunten tweede en Yuko derde.
Ook de C en D speelden bij elkaar. Hier waren Manixia, Yisha en Jasper van de partij. Yisha werd met 8 uit 9 eerste. Jasper scoorde 4 uit 9 en Manixia 3 uit 9. Yuhao deed mee in de A/B-groep en eindigde op 1 uit 6.
Bij de senioren deed Cedric mee in groep C. Hij viel met 5 uit 7 op weerstandspunten net buiten de prijzen.
Rik, vader van Rawi en Manixia, bedankt voor de scores en de foto’s! IMG_7194

IMG_7195

IMG_7196

IMG_7197

IMG_7198

Goede start van de Klim-Op-teams op de JCC.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede start van de Klim-Op-teams op de JCC.
Sep 022018
 

IMG_7182Op zaterdag 1 september begon in Den Bosch de Jeugdclubcompetitie, het NK voor teams. Op deze eerste speeldag kwamen de A- en C-teams in actie.
Ons A-team, bestaande uit Wiggert, Arne, Elnathan en Lucas, trad eerst aan tegen Leiderdorp. Geen gemakkelijke tegenstander, maar het werd een overtuigende 4-0 overwinning. Vervolgens was Spijkenisse de tegenstander en ook dat werd een duidelijke 4-0 overwinning. De laatste partij van de dag tussen Elnathan en Job Verheul werd in de tijdnoodfase door Elnathan gewonnen. Een mooi begin dus van ons A-team!
Onze twee C-teams presteerden ook naar behoren. Klim-Op C1 trad aan met Liqin, Circe, Daniel en Kathleen. Zij versloegen eerst MSC (Meppel) met 3-1 en speelden daarna met 2-2 gelijk tegen Voorschoten. De scores per bord waren: bord 1: Liqin 1,5 uit 2, bord 2: Circe 0 uit 2, bord 3: Daniel 1,5 uit 2 en bord 4: Kathleen 2 uit 2.
Ons tweede C-team bestond uit Jannes, Hein, Alaya en Alan. In de eerste ronde was Leiden met 1-3 te sterk. Daarna kwamen ze goed op stoom door Purmerend met 4-0 te verslaan. Hier waren de scores: bord 1: Jannes 1 uit 2, bord 2: Hein 1 uit 2, bord 3: Alaya 1 uit 2 en bord 4: Alan 2 uit 2.
Al met al kunnen we terugzien op een goede start van onze A- en C-teams.
Ouders, die voor het vervoer gezorgd hebben, ontzettend bedankt! Vooral de familie Pols, die het busje hadden ingezet. Verder Ed bedankt voor de foto’s.
De volgende speeldag is zaterdag 29 september en dan komen ook onze 3 D-teams in actie. IMG_7181

IMG_7183

IMG_7189

IMG_7190

Dana en vader Michel op 3e Late Zomertoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dana en vader Michel op 3e Late Zomertoernooi.
Sep 022018
 

IMG_7185Onderstaand verslag ontving ik van Dana, die op zaterdag 1 september mee deed aan het 3e Late Zomertoernooi in Dordrecht. Bedankt, Dana, voor het leuke verslag en moeder Emmy voor de foto’s!

Op zaterdag werd bij Schaakclub Dordrecht het 3e Late Zomertoernooi (het voormalige Peter van der Laars toernooi) gehouden, waar ik (Dana) als enige jeugdspeler aan meedeed. Papa besloot op het laatste moment ook mee te doen. In totaal waren 28 deelnemers naar dit toernooi gekomen, die allemaal in één groep speelden. Er werden zeven dubbele rapid partijen van 10 minuten p.p.p.p. gespeeld. Dat hield in dat je tegen zeven verschillende tegenstanders moest spelen, één keer met wit en één keer met zwart, dus in totaal veertien partijen. In de lunchpauze werden we verwend met heerlijk belegde broodjes en een kroket. Het was een erg leuke dag en uiteindelijk scoorde ik 7,5 uit 14, wat goed was voor de 12e plaats. Bij de prijsuitreiking mocht ik twee prijzen uitzoeken, aangezien ik de beste jeugdspeler was (wat in dit geval niet zo moeilijk was omdat ik de enige was) en de ratingprijs had gewonnen. Ik ging naar huis met een schaakboek van Jan Timman en een heerlijk “glas bier” (gevuld met snoep). Papa kreeg de poedelprijs omdat hij laatste was geworden. Hij had wel twee punten maar dat kwam omdat hij de laatste ronde tegen meneer Vrijgeloot moest spelen (bye). Ook hij ging naar huis met een schaakboek. IMG_7184

IMG_7186

IMG_7187

IMG_7188

Dana op her Persoonlijk Kampioenschap van de RSB.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dana op her Persoonlijk Kampioenschap van de RSB.
Aug 262018
 

IMG_7180De afgelopen twee weken werd in De Boekenberg in Spijkenisse het Persoonlijk Kampioenschap van de RSB gespeeld. De deelnemers werden op rating in twee groepen verdeeld. Er werden verdeeld over verschillende speeldagen in totaal 7 ronden gespeeld. Tussen de volwassenen waren ook enkele jeugdspelers te vinden, waar onder Dana. Ze deed weer enthousiast mee en deed het helemaal niet slecht. In de tweede groep kwam ze tot twee overwinningen, twee remises en drie nederlagen. Vooral de twee remises tegen veel hoger gerate tegenstanders waren knap. Goed gepresteerd, Dana!
In de eerste groep eiste Liam de eerste prijs op. In de laatste ronde had hij genoeg aan een remise tegen John Leer, maar hij ging voor de winst en deed dat ook. Elnathan kwam in de eerste groep tot 4 uit 7. Door een nederlaag in de laatste ronde miste hij het podium net. IMG_7176
IMG_7177 PK RSB IMG_20180825_130351PK RSB 2 IMG_20180825_165022

Schaken op Jeugdland.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Schaken op Jeugdland.
Aug 132018
 

IMG_7164Op maandag 13 augustus begon in de Ahoy-hal het jaarlijkse Jeugdland. De jeugd kan gedurende twee weken aan allerlei activiteiten meedoen. Je kunt er knutselen, toneel spelen, dansen en ook kennismaken met allerlei sporten. Schaken hoort daar ook bij. Op de schaakstand staat een groot schaakspel met daar om heen kleine schaakspelen. Op deze eerste dag ben ik samen met juf Bep bezig geweest om geïnteresseerde kinderen wegwijs te maken in onze meesterlijke denksport. We deden het graag en we hadden niet over belangstelling te klagen. IMG_7165

IMG_7166

IMG_7167

Het ONJK zit er weer op.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het ONJK zit er weer op.
Aug 122018
 

IMG_7159Op zaterdag 11 augustus werden in Borne de laatste ronden van het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap gespeeld. Ruim 300 jeugdschakers en jeugdschaaksters deden dit jaar aan dit toernooi mee. Er was ook nu weer een behoorlijke deelname uit België, Duitsland en ook uit Denemarken en Griekenland. Ik heb deze laatste dag even mogen proeven aan de sfeer op dit kampioenschap en om onze denkhoofden aan het werk te zien natuurlijk. In de C-categorie deden Dana en Jannes mee. Dana won de laatste ronde en kwam uit op de mooie score van 5,5 uit 9. Jannes verloor de laatste ronde en kwam uit op een 50%-score (4,5 uit 9). Beiden hebben het best goed gedaan en vooral veel ervaring opgedaan. Joep speelde in deze week in de E-categorie maar liefst 13 partijen. Zijn score was 6,5 uit 13. Ook hij heeft weer veel wedstrijdervaring opgedaan. Oscar, die eerder deze week al derde geworden was in de G-categorie, scoorde in de gezamenlijke FGH-categorie 5,5 uit 9. Lang niet slecht! Elnathan kwam ik ook nog tegen na zijn laatste ronde. Hij schaakte mee in de sterke A-categorie en eindigde op 5 uit 9. Volgens hem zat er meer in, maar het is best een behoorlijke score.
Het toernooi werd weer prima georganiseerd door de vrijwilligers daar in Borne. Hartelijk dank daarvoor! Onze denkhoofden hebben weer een mooie schaakweek beleefd! Ouders bedankt voor de begeleiding! IMG_7158

IMG_7160

IMG_7161

ONJK: Oscar derde en Samuel achtste.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor ONJK: Oscar derde en Samuel achtste.
Aug 092018
 

IMG-20180808-WA0006Op het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap in Borne zijn er nu vier dagen gespeeld. De F- G- en H-categorie hebben drie dagen gespeeld en toen kon in deze categorieën de eindstand opgemaakt worden. In de F-categorie scoorde Samuel 5 uit 9 en werd daarmee achtste. Lang niet slecht! Hij heeft er veel plezier aan beleefd en wil volgend jaar wel zes dagen spelen. Goed gedaan, Samuel! Oscar deed mee in de G-categorie en werd met 6 uit 9 keurig derde en dat leverde hem een mooie beker op! Gefeliciteerd, Oscar. De C-categorie, waar Dana en Jannes meedoen, zijn nu gevorderd tot en met de 6e ronde. Dana heeft 3,5 uit 6 en Jannes 3 uit 6. Op vrijdag en zaterdag worden nog drie ronden gespeeld. Dana is nog een D-speelster, maar voor de tegenstand heeft ze voor de C gekozen. Ze doet aardig mee. Jannes had wel wat meer kunnen scoren, maar misschien bewaart hij dat voor de laatste ronden. Succes allebei!
Joep schaakt in de E-categorie en heeft er 8 ronden opzitten. Zijn score is 3 uit 8. Hier moeten nog 5 ronden gespeeld worden. Er kunnen nog wel wat puntjes bij, Joep! In de sterke A-categorie doet Elnathan mee. Hij kwam voorlopig tot 2 uit 6. Hij moet nog drie ronden spelen.
De FGH-categorieën spelen de laatste drie dagen ook gezamenlijk nog een toernooi. Daar zijn twee ronden gespeeld. Oscar doet ook daar mee. Hij heeft voorlopig een score van 1,5 uit 2. Zij spelen de komende twee dagen nog 7 partijen.
Zaterdag 11 augustus wordt het ONJK besloten. We wensen onze denkhoofden nog veel succes en plezier de laatste ronden! 20180807_090606Dana DSCF1931Joep DSCF2036Elnathan DSCF1980 (2)Oscar DSCF1878 Samuel 2 unnamedSamuel 3 unnamedSamuel 4 unnamed