Klim-Op C1 derde op NK voor jeugdclubs!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Op C1 derde op NK voor jeugdclubs!
Dec 102017
 

IMG_6329Op zaterdag 9 december werden in Den Bosch de laatste ronden in het NK voor jeugdclubs afgewerkt. Het werden weer spannende ronden. Verheugend was, dat we ook dit jaar een podiumplaats wisten te veroveren. Ons Klim-Op C1-team werd mooi derde in de C-categorie. Het team bestond uit Lucas, Marek, Daniel en Liqin. Dylan en Javeria vielen een speeldag in. Het team won de laatste twee ronden steeds met 2,5-1,5. Liqin scoorde heel mooi 2 uit 2, Lucas en Marek scoorden 1 uit 2 en Daniel bracht met twee remises steeds de twee matchpunten binnen. Gefeliciteerd met dit fraaie resultaat, denkhoofden! Lucas was niet bij de prijsuitreiking, omdat hij eerder weg moest en staat daarom niet op het podium.
Onze drie D-teams speelden nog drie ronden. Het werd ontzettend spannend. Het D2-team stond boven ons D1-team, maar in de laatste ronden verloren ze twee keer en wonnen een keer. Toch een mooie prestatie van dit team, want Alan en Dana kunnen nog jaren mee in deze categorie. Hein scoorde 0,5 uit 3, Alan 1,5 uit 3 (3 remises), Dana 1 uit 3 en Alaya 2 uit 3. Ze werden met 11 matchpunten gedeeld vierde en op bordpunten negende. Het podium was erg dichtbij.
D1 vocht ook voor een podiumplaats. Zij wonnen twee ronden, maar in de laatste ronde was kampioen VAS net iets te sterk: 1,5-2,5. Dylan scoorde 2 uit 3 (o.a. remise tegen Koi Pham), Saad 2 uit 3 (o.a. remise tegen Eline Roebers), Daniel 1 uit 3 en Kathleen heel mooi 2,5 uit 3. Ook D1 werd gedeeld vierde met 11 matchpunten en op bordpunten vijfde. Voor hen was het podium heel dichtbij. Een winstpartij in plaats van een remise zou al genoeg zijn geweest. Een mooie prestatie, denkhoofden.
Ons D3-team deed ontzettend veel wedstrijdervaring op. Ze kwamen uiteindelijk uit op 6 matchpunten en 14,5 bordpunten. Collin won zijn laatste twee partijen keurig. Tonny en Yisha kwamen tot 1 uit 2 en Jasper tot 0,5 uit 2. Dit team speelde twee ronden i.v.m. een vrije ronde. Het is voor deze denkhoofden ontzettend belangrijk geweest om op dit hoge niveau wedstrijdervaring op te doen. Alleen zo kun je verder groeien.
Ons A-team kreeg het in de laatste twee ronden zwaar voor de kiezen! Eerst wachtte kampioen STB en werd met 1,5-2,5 verloren. Arne won heel netjes van Sjoerd van Roon en Wiggert speelde remise. Voor Kevin en Ting Ting was de tegenstand te zwaar. Ook in de laatste ronde kregen ze een zware tegenstander, de nummer twee van de ranglijst, Oud Zuylen Utrecht en dat werd 1-3. Ook nu wist Arne zijn tegenstander te verschalken. Een middenmootpositie was het resultaat en daarmee handhaafde ons A-team zich goed in de Meesterklasse!
Ook ons C2-team deed ontzettend veel ervaring op. Ook zij moesten strijden tegen gerenommeerde tegenstanders. Cedric en Roy eindigden op 1 uit 2, Javeria op bord 1 op 0,5 uit 2 en Yuhao kwam niet tot scoren. Het team kwam uiteindelijk uit op 6 matchpunten en 14,5 bordpunt. Meer zat er niet in, maar de ervaringen op dit niveau zijn erg belangrijk.
We kunnen met een tevreden gevoel op dit NK voor jeugdclubs terug kijken. Een aantal teamleiders was verbaasd, dat wij met 6 teams op zo’n kampioenschap kunnen verschijnen. En zeker in de D gaan we ook de komende jaren een behoorlijk woordje meespelen. Daar hebben we vele jeugdige talenten. Een titel moet er zeker weer in zitten! Het is al weer een paar jaar geleden, dat we de nationale titel behaalden.
Nog vermeldenswaardig is de topscorersprijs van Dominggus, die in het kampioensteam van Spijkenisse meedeed en 8 uit 8 scoorde. Prachtig, Dominggus!
Ouders, ontzettend bedankt voor het vervoer en de begeleiding van de teams! Zonder jullie hulp is het niet mogelijk om 24 denkhoofden naar zo’n kampioenschap te brengen! En ook jullie, denkhoofden, bedankt, steeds weer konden we in de volle samenstelling meedoen. IMG_6305

IMG_6306

IMG_6307

IMG_6308

IMG_6309

IMG_6310

IMG_6311

IMG_6312

IMG_6313

IMG_6314

IMG_6319 P1090914 P1090915

Goede prestaties op Kwalificatietoernooi NK ABC.

 Nieuws, Toernooi Partijen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede prestaties op Kwalificatietoernooi NK ABC.
Dec 042017
 

IMG_6294Op zaterdag 2 december en zondag 3 december werd in Amstelveen het tweede Kwalificatietoernooi voor het NK ABC gehouden. De Klim-Op was met 5 denkhoofden aanwezig. Het toernooi was sterk bezet en je moest van goede huize komen om je te plaatsen. Dat lukte onze 5 denkhoofden niet, maar ze speelden een aantal leuke partijen en hebben zeker veel ervaring opgedaan.
Sybe moest aantreden in de A en daar waren wel wat “kanonnen” aanwezig. Hij had het echter prima naar zijn zin en speelde een paar leuke partijen. Sybe kwam uit op 3 uit 7. Esper van Baar won deze A-categorie.
Cedric, Dylan en Elnathan kwamen uit in de B-categorie. Dylan en Elnathan scoorden 4,5 uit 7 en dat is in dit sterke veld helemaal niet slecht. Zeker van Dylan als D-speler een prima prestatie. Cedric had met 4 uit 7 ook een positieve score. Derk Kouwenhoven, Gillian Honkoop en Duncan Klaren plaatsten zich.
Dana schaakte mee bij de C meisjes. Dat deed ze goed, want 4 uit 7 is zonder meer goed. Haar tegenstandsters waren meestal ouder. Ik heb een partij van haar hierbij gevoegd. Ik heb er wat commentaar bij gezet. Ze speelde tegen Kiri Arnold en Dana wint de partij keurig. Geplaatst werden Cato de Zoeten, Wendy Huang en Marieke van Essen.
Tegelijkertijd werd in Amstelveen het NK Rapid gehouden met onder meer Anish Giri, Jorden van Foreest, Loek van Wely en Jan Timman. Een mooi moment om handtekeningen te verzamelen.
Ouders, erg bedankt voor de begeleiding en het vervoer! Jammer, dat ik niet aanwezig kon zijn. Op het volgende kwalificatietoernooi hoop ik weer aanwezig te zijn. IMG_6295

IMG_6296

IMG_6297

IMG_6298

IMG_6299

IMG_6300 IMG_6301

IMG_6302

IMG_6303

Hein, Jannes en Alan alledrie eerste in Super GP!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Hein, Jannes en Alan alledrie eerste in Super GP!
Dec 032017
 

IMG_6288Op 2 december organiseerde de Leidse Schaakbond zowel een Grand Prix als de Super GP. Er deden in totaal 130 denkhoofden mee.
Vanuit SSV Klim-Op deden Jannes, Hein, Alan mee in de Super GP. Joep deed mee aan de GP en wel in de heel sterke groep 1.

Joep had het zwaar. Er deden 4 spelers mee met een rating boven de 1000 (Quint, Lucas, Rolinde en Jack). Hij behaalde 3 remises en 1 winstpartij, en voor het eerst in zijn “schaakcarri√®re” ging hij 2 keer door zijn tijd. Met 2,5 punt kwam hij niet op het podium, maar hij heeft wel veel ervaring opgedaan.

Hein, Alan en Jannes zaten tezamen in de Super GP groep. Alle drie hadden kansen en behaalden allen 2 uit 3. En nu werd het pas echt sportief. De leiding besloot om te gaan loten. Wie de witte pion heeft, die heeft gewonnen. Echter de denkhoofden vonden dat ze allemaal eerste waren. Heel leuk om te vermelden was, dat de leiding hier in mee ging. De geldprijs werd verdeeld over alle vier de denkhoofden!! Bijzonder om te melden was dat de nummer 4 als eerste antwoordde “ik” toen de vraag werd gesteld en wie voelt zich winnaar van de groep?

Ook was er bezoek van de Sint. Hij liep rond en deelde zo hier en der nog wat uit. Toen hij bij groep 1 aankwam (zie foto) kreeg hij geen aandacht. Iedereen was druk bezig met zijn partij.

Jan-Dirk, bedankt voor dit verslag en de foto’s! Goede prestaties van onze denkhoofden! Ook de andere ouders bedankt voor de begeleiding en het vervoer. IMG_6287

IMG_6289

IMG_6290

IMG_6291

IMG_6292

IMG_6293

Gezellig en leuk Tweetallentoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Gezellig en leuk Tweetallentoernooi.
Dec 032017
 

IMG_6281Op zaterdag 2 december werd in Spijkenisse een Tweetallentoernooi gehouden. Van onze club hadden we vier tweetallen ingestuurd. Je mocht met een familielid of vriend of vriendin spelen. Van ons waren aanwezig: Jasper met zijn vader Andreas, Manixia met haar opa Walter, Rawi met zijn vader Rik en Yisha met haar broer Yuhao. Ze hadden het prima naar hun zin. Zo konden de volwassenen ook eens zien, dat een partij winnen nog niet zo eenvoudig is. Rawi en zijn vader deden het erg goed, want zij wonnen de tweede prijs. Rawi scoorde 4 uit 7 en vader Rik zelfs 6 uit 7. Yisha kwam ook tot 6 uit 7 en Yuhao tot 3,5 uit 7. Zij wonnen daarmee de derde prijs. Eerste werd mijn oud-leerling Peter Maes met zijn zoon Zayd. De beste meisjesprijs was voor Yisha en vader Rik was de beste volwassene.
Manixia en opa Walter eindigden respectievelijk op 3 uit 7 en 3,5 uit 7. Jasper scoorde heel mooi 5 uit 7 en vader Andreas 2 uit 7. Andreas vertelde me, dat hij nu zelf ervaren heeft hoe moeilijk het is om de hele partij goed uit te spelen. Voor hem een aanleiding om meer te gaan oefenen!
Het was een gezellige en leuke schaakdag in Spijkenisse en ik hoorde al zeggen: volgend jaar zijn we weer present. IMG_6275

IMG_6276

IMG_6277

IMG_6278

IMG_6279

IMG_6280

IMG_6282

IMG_6283

IMG_6284

IMG_6285

IMG_6286

Kathleen eerste op Capelse Schoolschaakkampioenschap.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Kathleen eerste op Capelse Schoolschaakkampioenschap.
Nov 252017
 

IMG_6271Op zaterdag 25 november werd in het van Capellenhuis in Capelle a/d IJssel het tweede Capelse Schoolschaakkampioenschap gehouden. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw werd het eerste Capelse Schoolschaakkampioenschap gehouden.
Van de Klim-Op waren 7 denkhoofden aanwezig. Een aantal speelde zijn eerste schaaktoernooi. Dat is altijd even wennen. Toch werd er door onze denkhoofden goed gescoord. Kathleen won in de poule van groep 7 en 8 van de basisschool met 7 uit 7 de eerste prijs. Eigenlijk had ze weinig tegenstand. Kyan deed het in de groepen 5 en 6 ook goed met 5 uit 7. Ook Vince, die zijn eerste toernooi speelde, kwam met 4,5 uit 7 goed voor de dag. Dat geldt eveneens voor Akin, die eindigde op 3,5 uit 7. Laxman kwam ook tot 3,5 uit 7 en Joaquin tot 2 uit 7. Nizar deed het met 4 uit 7 ook niet slecht.
Onze denkhoofden hebben veel wedstrijdervaring opgedaan. Hopelijk hebben ze nu de smaak te pakken en gaan ze nog meer toernooien spelen. Ouders bedankt voor de begeleiding en het vervoer! IMG_6261

IMG_6262

IMG_6263

IMG_6264

IMG_6265

IMG_6266

IMG_6267

IMG_6268

IMG_6269

Goede derde speeldag Klim-Op-teams.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede derde speeldag Klim-Op-teams.
Nov 252017
 

IMG_6259Op vrijdagavond 24 november werd de derde speeldag van de Groene Hart Cup afgewerkt. Onze vier teams speelden bij RSR/Ivoren Toren in Rotterdam. Ook nu lieten onze teams zien veel schaaktalent te bevatten. Het eerste team won de hoogste poule met 10 punten. Alleen Klim-Op 3 wist twee punten van hun clubgenoten af te snoepen. Sybe en Cedric scoorden 3 uit 3 en Dylan en Daniel 2 uit 3. Klim-Op 3 wist in deze voor hen zware poule toch 5,5 punt bij elkaar te sprokkelen en dat is best wel knap. Yiling won haar drie partijen knap. Collin eindigde op 1,5 uit 3, Danyl 1 uit 3 en Fenna kwam niet tot scoren.
Klim-Op 2 had promotie naar poule 1 ten doel gesteld en slaagde daar prima in. Met 9 punten wonnen zij poule 2. Alan scoorde heel mooi 3 uit 3 en Hein, Alaya en Tonny kwamen uit op 2 uit 3.
Ook Klim-Op 4 liet van zich spreken. Zij eindigden op een gedeelde eerste plaats met 8,5 punt. Of dat genoeg is voor promotie is nu nog niet bekend. Yuhao kwam uit op 2,5 uit 3 en Yisha, Jasper en Anthony op 2 uit 3.
Op vrijdagavond 15 december wordt de volgende speeldag van deze competitie gespeeld. Ouders weer bedankt voor de begeleiding en het vervoer! IMG_6254

IMG_6255

IMG_6256

IMG_6258

IMG_6260

Dylan presteert heel goed op Haags Weekendtoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dylan presteert heel goed op Haags Weekendtoernooi.
Nov 202017
 

IMG_6248In het weekend van 17, 18 en 19 november deed Dylan mee aan het Haags Weekend-
toernooi. Dat deed hij geweldig goed. Met 5 uit 6 werd hij in groep B tweede en dat is in zo’n sterk veld knap! Hij won vier partijen en speelde er twee remise. Je speelt dan toch meestal tegen volwassenen, die een vrij hoge rating hebben. Dylan zal zeker weer wat ratingpunten gewonnen hebben. Gefeliciteerd met deze fraaie prestatie, Dylan! IMG_6246

IMG_6247

Haagse Grand Prix in Zoetermeer.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Haagse Grand Prix in Zoetermeer.
Nov 202017
 

IMG_6240Op zondag 19 november waren er aardig wat Klim-Oppers op de Haagse Grand Prix in Zoetermeer. Helaas kon ik door familie-omstandigheden niet aanwezig zijn. Ouders hebben mijn taak overgenomen. Ed, de vader van Daniel, hield de scores bij en maakte een verslag en Eva, de moeder van Kathleen, maakte foto’s. Hartelijk dank daar voor!
In de hoogste groep (formulegroep A) deden Kathleen en Daniel mee.
Groep A was best een pittige groep. Daniel begon in de 1e ronde tegen Kathleen die hij mede door foutjes van beide spelers, na een pionvoordeel voor Daniel toch nog verloor. Hij leverde gratis een toren in, en Kathleen deed niet onder door hem een paard cadeau te doen. De klok veroorzaakte een nek-aan-nek-race, waarna Daniel opgaf toen duidelijk was dat Kathleen een dame kon gaan halen.
Daarna speelde Daniel zijn 2e partij tegen Dusan Cvetkovic (rating 1496), waar hij nog nooit van gewonnen had. Een hele goede partij met zeker winstkansjes voor Daniel met een remise als resultaat, terwijl Kathleen verloor van Joaquin Aarts. De 3e ronde gaf daarna nog mogelijkheden voor Daniel om voor de 2e plaats te gaan. Daar waar Kathleen verloor van Dusan, wist Daniel tegen Joaquin die erg taai was na beter positiespel van Daniel, de winst te pakken en daarmee toch nog de 2e plaats. Het enige puntverlies van Dusan was dus tegen Daniel.
In formulegroep B eindigden Jannes en Alan met 2 uit 3 op de gedeelde eerste plaats. Alan werd na loting eerste en Jannes tweede. Joep won met 3 uit 3 formulegroep C. Heel knap, Joep! Rawi bleef ook heel mooi ongeslagen en won met 5 uit 5 groep 1. Yiming scoorde in deze groep 1 uit 5. Manixia schaakte in groep 2 en eindigde met 3 uit 5 op een gedeelde tweede plaats en werd na loting derde. Anthony scoorde in groep 4 4 uit 6, waarmee hij vierde werd. In groep 8 deed Denis mee. Hij kwam tot 3 uit 6 en werd daarmee derde en won dus ook een prijs.
Kortom goede resultaten van onze denkhoofden. Ouders weer bedankt voor de begeleiding en het vervoer! IMG_6241

IMG_6242

IMG_6243

IMG_6244

IMG_6245
IMG_6249

IMG_6250

IMG_6251

IMG_6252

IMG_6253
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0028
DSC_0019
04dcb6f2-4bfa-40e6-9bc8-177a134a6517

Daniel wint Grand Prix in Hellevoetsluis.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Daniel wint Grand Prix in Hellevoetsluis.
Nov 192017
 

IMG_6236Op zaterdag 18 november trokken 13 Klim-Oppers naar Hellevoetsluis om de tweede Grand Prix van de RSB te spelen. De deelnemers werden weer op niveau ingedeeld. In de hoogste groep deden Dana, Alan en Daniel mee. Zij zaten in een poule van 6 deelnemers en hadden met 20 minuten p.p.p.p. meer bedenktijd dan de meeste andere groepen. Daniel was de rondeteller, want met 5 uit 5 werd hij overduidelijk winnaar van deze Grand Prix. Alan werd met 3 uit 5 mooi tweede. Dana scoorde in dit geweld 1 uit 5, maar ze werd zeker niet weggespeeld. In de tweede groep van zes hadden we ook drie vertegenwoordigers. Yisha werd tweede met 3 uit 5. Alaya scoorde 2,5 uit 5 en Yuhao 1 uit 5.
In de andere groepen deden onze denkhoofden het ook goed. Rawi werd in zijn groep derde met 5 uit 7 en Manixia werd in dezelfde groep vierde met 3,5 uit 7. Samuel won met 4 uit 7 de derde prijs in zijn groep. Thomas kwam in die groep tot 2 uit 7. Jasper viel met 3 uit 7 net buiten de prijzen in zijn groep. Oscar speelde bij Jasper in de groep en ging dit keer ook niet met een prijs naar huis (2,5 uit 7). Ook Anthony eindigde met 3 uit 7 niet bij de eerste vier. Jordan speelde zijn eerste Grand Prix en deed het met 3,5 uit 7 helemaal niet slecht.
Prijswinnaars weer gefeliciteerd en de denkhoofden, die dit keer niet in de prijzen vielen, doen dat de volgende keer. Ouders weer bedankt voor de begeleiding en het vervoer! IMG_6239 IMG_6238 IMG_6227

IMG_6228

IMG_6229

IMG_6230

IMG_6231

IMG_6232

IMG_6233

IMG_6234

IMG_6235

Seth slaagt voor Stap 1.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Seth slaagt voor Stap 1.
Nov 172017
 

IMG_6226Op donderdagavond 16 november deed Seth examen voor Stap 1. Hij deed dat heel goed, want hij had slechts 1 fout. Met een 9 kon Seth zijn diploma in ontvangst nemen. Gefeliciteerd, Seth en nu maar op naar de volgende Stap!