Goede prestaties op Kwalificatietoernooi NK ABC.

 Nieuws, Toernooi Partijen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede prestaties op Kwalificatietoernooi NK ABC.
Dec 042017
 

IMG_6294Op zaterdag 2 december en zondag 3 december werd in Amstelveen het tweede Kwalificatietoernooi voor het NK ABC gehouden. De Klim-Op was met 5 denkhoofden aanwezig. Het toernooi was sterk bezet en je moest van goede huize komen om je te plaatsen. Dat lukte onze 5 denkhoofden niet, maar ze speelden een aantal leuke partijen en hebben zeker veel ervaring opgedaan.
Sybe moest aantreden in de A en daar waren wel wat “kanonnen” aanwezig. Hij had het echter prima naar zijn zin en speelde een paar leuke partijen. Sybe kwam uit op 3 uit 7. Esper van Baar won deze A-categorie.
Cedric, Dylan en Elnathan kwamen uit in de B-categorie. Dylan en Elnathan scoorden 4,5 uit 7 en dat is in dit sterke veld helemaal niet slecht. Zeker van Dylan als D-speler een prima prestatie. Cedric had met 4 uit 7 ook een positieve score. Derk Kouwenhoven, Gillian Honkoop en Duncan Klaren plaatsten zich.
Dana schaakte mee bij de C meisjes. Dat deed ze goed, want 4 uit 7 is zonder meer goed. Haar tegenstandsters waren meestal ouder. Ik heb een partij van haar hierbij gevoegd. Ik heb er wat commentaar bij gezet. Ze speelde tegen Kiri Arnold en Dana wint de partij keurig. Geplaatst werden Cato de Zoeten, Wendy Huang en Marieke van Essen.
Tegelijkertijd werd in Amstelveen het NK Rapid gehouden met onder meer Anish Giri, Jorden van Foreest, Loek van Wely en Jan Timman. Een mooi moment om handtekeningen te verzamelen.
Ouders, erg bedankt voor de begeleiding en het vervoer! Jammer, dat ik niet aanwezig kon zijn. Op het volgende kwalificatietoernooi hoop ik weer aanwezig te zijn. IMG_6295

IMG_6296

IMG_6297

IMG_6298

IMG_6299

IMG_6300 IMG_6301

IMG_6302

IMG_6303

Analyse van Nakamura vs Giri tijdens de les van meester Martin.

 Eindspellen, Openingstrategieën van meester Martin, Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Analyse van Nakamura vs Giri tijdens de les van meester Martin.
Jun 102017
 

Op vrijdagavond 9 juni heeft meester Martin de partij Nakamura tegen onze landgenoot Anish Giri behandeld. Deze partij is begin juni van dit jaar in Noorwegen gespeeld. De partij met analyse komt uit een artikel van Dimitri Reinderman op www.schaaksite.nl De denkhoofden, die op deze vrijdagavond aanwezig waren, hebben de partij vanaf zet 15…..e6 uitgespeeld. Het ontstane toreneindspel (eerst toren+loper vs toren) is ook voor denkhoofden, die niet aanwezig waren, interessant en leerzaam. Giri behandelt in deze partij het eindspel niet helemaal goed. Speel maar eens goed na en lees het commentaar. Succes!

Besproken partij op de les van meester Martin.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Besproken partij op de les van meester Martin.
Mrt 192017
 

Meester Martin besprak op de vrijdagavond-les een recent gespeelde partij, waarin wit goed voorbereid was. Ze hebben de stelling vanaf 15.Lxh6 uitgespeeld. Meester Martin heeft de partijen van de denkhoofden (Sybe-Hein, Li Qin – Ting Ting, Mattijn-Martin en Martin-Mattijn) er in verwerkt. Speel maar eens goed na, dat is zeker leerzaam!

Partij van Clovis vs Kathleen in Moermansk.

 Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Clovis vs Kathleen in Moermansk.
Okt 112016
 

moermansk-4-unnamed-3Tijdens het BASAMRO toernooi in Moermansk speelden de Klim-Oppers Clovis en Kathleen tegen elkaar. Clovis speelde voor Parijs en Kathleen voor Pathena Rotterdam. Het werd een goede partij, waarin Clovis kleine voordeeltjes uitbouwde tot uiteindelijke winst. De partij staat hieronder. Speel maar eens na!

Spaans met meester Martin.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Spaans met meester Martin.
Mei 272016
 

Hieronder twee partijen, waarin Anand het Spaans op bijzonder knappe wijze hanteert. Er zijn ook vragen met antwoorden tussen de zetten door. Speel de partijen na en beantwoord de vragen! Meester Martin heeft deze partijen met de denkhoofden behandeld en er commentaar bij gezet. Doe er je voordeel mee!

Partij van Clovis op het NK D in Rijswijk.

 Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Clovis op het NK D in Rijswijk.
Mei 132016
 

IMG_4440[1]Hieronder een partij van Clovis, die op het NK D in Rijswijk in de laatste ronde won van voormalig nationaal kampioen Daniel Kutchoukov. Speel maar eens na en doe er je voordeel mee!

Partij van Daniel tijdens simultaan tegen Jorden van Foreest.

 Nieuws, Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Daniel tijdens simultaan tegen Jorden van Foreest.
Apr 142016
 

24767217451_e01fa002ca_oOp woensdagmiddag 6 april werd er in restaurant “The World” aan het Weena in Rotterdam in het kader van “Schaken tegen Kanker” een simultaan gehouden met Jorden van Foreest. Daar deden aardig wat Klim-Oppers mee, o.a. Daniel. Hij wist de jongste grootmeester van Nederland zelfs te verslaan. De partij staat hieronder met commentaar van mijn kant. Speel maar eens na!

Les van meester Martin: Verder met het Spaans.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Les van meester Martin: Verder met het Spaans.
Apr 122016
 

Op vrijdagavond 8 april is meester Martin verder gegaan met het Spaans. Hieronder staan twee partijen, die door meester Martin van commentaar zijn voorzien. Verder staat daar ook vanuit welke positie de partij gespeeld is. Speel maar eens goed na en doe er je voordeel mee!

Les meester Martin: Partij Caruana vs Svidler met Philidor stelling.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Les meester Martin: Partij Caruana vs Svidler met Philidor stelling.
Apr 032016
 

Op vrijdagavond 1 april heeft meester Martin de partij Caruana vs Svidler op het Kandidatentoernooi besproken. De Philidor stelling die meester Martin heeft besproken, komt op zet 103. Alle stappen worden daar ook nog een keer uitgelegd. Het is wel allemaal een kwartslag gedraaid! Voor iedereen, ook als je niet bij de les was, interessant om te bekijken! Trouwens de hele partij is leuk om na te spelen. Het is een Spaanse partij en die opening is ook al vrij uitgebreid aan de orde geweest. Doe er je voordeel mee! Op de eerste foto zie je Peter Svidler na zet 102, toen hij besefte, dat hij de remise had weggegooid. De tweede foto is genomen na zet 111, toen Caruana de winst had gemist en het toch nog remise werd! Caruana vs Svidler 2016 r13-05Caruana vs Svidler 2 r13-06

Anti Marshall met 8. d4.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Anti Marshall met 8. d4.
Feb 282016
 

Op vrijdagavond 12 februari jl. heeft meester Martin de Anti Marshall met 8. d4 in het Spaans behandeld. Hieronder komt eerst een file met de theorie van deze variant en daarna volgen vier partijen, die daarna door de denkhoofden gespeeld zijn vanuit een van tevoren vastgestelde stelling uit deze variant. Speel maar eens goed na en doe er je voordeel mee!