Analyse van Nakamura vs Giri tijdens de les van meester Martin.

 Eindspellen, Openingstrategieën van meester Martin, Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Analyse van Nakamura vs Giri tijdens de les van meester Martin.
Jun 102017
 

Op vrijdagavond 9 juni heeft meester Martin de partij Nakamura tegen onze landgenoot Anish Giri behandeld. Deze partij is begin juni van dit jaar in Noorwegen gespeeld. De partij met analyse komt uit een artikel van Dimitri Reinderman op www.schaaksite.nl De denkhoofden, die op deze vrijdagavond aanwezig waren, hebben de partij vanaf zet 15…..e6 uitgespeeld. Het ontstane toreneindspel (eerst toren+loper vs toren) is ook voor denkhoofden, die niet aanwezig waren, interessant en leerzaam. Giri behandelt in deze partij het eindspel niet helemaal goed. Speel maar eens goed na en lees het commentaar. Succes!

Besproken partij op de les van meester Martin.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Besproken partij op de les van meester Martin.
Mrt 192017
 

Meester Martin besprak op de vrijdagavond-les een recent gespeelde partij, waarin wit goed voorbereid was. Ze hebben de stelling vanaf 15.Lxh6 uitgespeeld. Meester Martin heeft de partijen van de denkhoofden (Sybe-Hein, Li Qin – Ting Ting, Mattijn-Martin en Martin-Mattijn) er in verwerkt. Speel maar eens goed na, dat is zeker leerzaam!

Partij van Clovis vs Kathleen in Moermansk.

 Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Clovis vs Kathleen in Moermansk.
Okt 112016
 

moermansk-4-unnamed-3Tijdens het BASAMRO toernooi in Moermansk speelden de Klim-Oppers Clovis en Kathleen tegen elkaar. Clovis speelde voor Parijs en Kathleen voor Pathena Rotterdam. Het werd een goede partij, waarin Clovis kleine voordeeltjes uitbouwde tot uiteindelijke winst. De partij staat hieronder. Speel maar eens na!

Spaans met meester Martin.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Spaans met meester Martin.
Mei 272016
 

Hieronder twee partijen, waarin Anand het Spaans op bijzonder knappe wijze hanteert. Er zijn ook vragen met antwoorden tussen de zetten door. Speel de partijen na en beantwoord de vragen! Meester Martin heeft deze partijen met de denkhoofden behandeld en er commentaar bij gezet. Doe er je voordeel mee!

Partij van Clovis op het NK D in Rijswijk.

 Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Clovis op het NK D in Rijswijk.
Mei 132016
 

IMG_4440[1]Hieronder een partij van Clovis, die op het NK D in Rijswijk in de laatste ronde won van voormalig nationaal kampioen Daniel Kutchoukov. Speel maar eens na en doe er je voordeel mee!

Partij van Daniel tijdens simultaan tegen Jorden van Foreest.

 Nieuws, Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Daniel tijdens simultaan tegen Jorden van Foreest.
Apr 142016
 

24767217451_e01fa002ca_oOp woensdagmiddag 6 april werd er in restaurant “The World” aan het Weena in Rotterdam in het kader van “Schaken tegen Kanker” een simultaan gehouden met Jorden van Foreest. Daar deden aardig wat Klim-Oppers mee, o.a. Daniel. Hij wist de jongste grootmeester van Nederland zelfs te verslaan. De partij staat hieronder met commentaar van mijn kant. Speel maar eens na!

Les van meester Martin: Verder met het Spaans.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Les van meester Martin: Verder met het Spaans.
Apr 122016
 

Op vrijdagavond 8 april is meester Martin verder gegaan met het Spaans. Hieronder staan twee partijen, die door meester Martin van commentaar zijn voorzien. Verder staat daar ook vanuit welke positie de partij gespeeld is. Speel maar eens goed na en doe er je voordeel mee!

Les meester Martin: Partij Caruana vs Svidler met Philidor stelling.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Les meester Martin: Partij Caruana vs Svidler met Philidor stelling.
Apr 032016
 

Op vrijdagavond 1 april heeft meester Martin de partij Caruana vs Svidler op het Kandidatentoernooi besproken. De Philidor stelling die meester Martin heeft besproken, komt op zet 103. Alle stappen worden daar ook nog een keer uitgelegd. Het is wel allemaal een kwartslag gedraaid! Voor iedereen, ook als je niet bij de les was, interessant om te bekijken! Trouwens de hele partij is leuk om na te spelen. Het is een Spaanse partij en die opening is ook al vrij uitgebreid aan de orde geweest. Doe er je voordeel mee! Op de eerste foto zie je Peter Svidler na zet 102, toen hij besefte, dat hij de remise had weggegooid. De tweede foto is genomen na zet 111, toen Caruana de winst had gemist en het toch nog remise werd! Caruana vs Svidler 2016 r13-05Caruana vs Svidler 2 r13-06

Anti Marshall met 8. d4.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Anti Marshall met 8. d4.
Feb 282016
 

Op vrijdagavond 12 februari jl. heeft meester Martin de Anti Marshall met 8. d4 in het Spaans behandeld. Hieronder komt eerst een file met de theorie van deze variant en daarna volgen vier partijen, die daarna door de denkhoofden gespeeld zijn vanuit een van tevoren vastgestelde stelling uit deze variant. Speel maar eens goed na en doe er je voordeel mee!

Meester Martin behandelt de Marshall counter attack in het Spaans.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Meester Martin behandelt de Marshall counter attack in het Spaans.
Feb 112016
 

De laatste les van meester Martin ging over de Marshall in het Spaans. Eerst volgt een stuk theorie van deze opening met uitleg. Die theorie wordt aan de hand van de onlangs gespeelde partij Wei Yi – Magnus Carlsen behandeld. Daarna volgen drie partijen van onze 6 denkhoofden vanuit een stelling van de Marshall. Kijk eerst naar de theorie in de eerste file en daarna naar de drie partijen, waar meester Martin commentaar bij gezet heeft. Erg interessant en leerzaam!