Training van meester Martin.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Training van meester Martin.
Okt 122018
 

Op de laatste training heeft meester Martin het gehad over open lijnen. Hij heeft een weergave van deze training gestuurd en die staat hieronder. Bekijk dit eens goed en lees ook de opmerkingen en aanwijzingen van meester Martin. Ze zijn erg leerzaam en zijn goed te gebruiken in je komende partijen. Veel succes met het naspelen!

Analyse van Nakamura vs Giri tijdens de les van meester Martin.

 Eindspellen, Openingstrategieën van meester Martin, Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Analyse van Nakamura vs Giri tijdens de les van meester Martin.
Jun 102017
 

Op vrijdagavond 9 juni heeft meester Martin de partij Nakamura tegen onze landgenoot Anish Giri behandeld. Deze partij is begin juni van dit jaar in Noorwegen gespeeld. De partij met analyse komt uit een artikel van Dimitri Reinderman op www.schaaksite.nl De denkhoofden, die op deze vrijdagavond aanwezig waren, hebben de partij vanaf zet 15…..e6 uitgespeeld. Het ontstane toreneindspel (eerst toren+loper vs toren) is ook voor denkhoofden, die niet aanwezig waren, interessant en leerzaam. Giri behandelt in deze partij het eindspel niet helemaal goed. Speel maar eens goed na en lees het commentaar. Succes!

Besproken partij op de les van meester Martin.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Besproken partij op de les van meester Martin.
Mrt 192017
 

Meester Martin besprak op de vrijdagavond-les een recent gespeelde partij, waarin wit goed voorbereid was. Ze hebben de stelling vanaf 15.Lxh6 uitgespeeld. Meester Martin heeft de partijen van de denkhoofden (Sybe-Hein, Li Qin – Ting Ting, Mattijn-Martin en Martin-Mattijn) er in verwerkt. Speel maar eens goed na, dat is zeker leerzaam!

Spaans met meester Martin.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Spaans met meester Martin.
Mei 272016
 

Hieronder twee partijen, waarin Anand het Spaans op bijzonder knappe wijze hanteert. Er zijn ook vragen met antwoorden tussen de zetten door. Speel de partijen na en beantwoord de vragen! Meester Martin heeft deze partijen met de denkhoofden behandeld en er commentaar bij gezet. Doe er je voordeel mee!

Les van meester Martin: Verder met het Spaans.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Les van meester Martin: Verder met het Spaans.
Apr 122016
 

Op vrijdagavond 8 april is meester Martin verder gegaan met het Spaans. Hieronder staan twee partijen, die door meester Martin van commentaar zijn voorzien. Verder staat daar ook vanuit welke positie de partij gespeeld is. Speel maar eens goed na en doe er je voordeel mee!

Les meester Martin: Partij Caruana vs Svidler met Philidor stelling.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Les meester Martin: Partij Caruana vs Svidler met Philidor stelling.
Apr 032016
 

Op vrijdagavond 1 april heeft meester Martin de partij Caruana vs Svidler op het Kandidatentoernooi besproken. De Philidor stelling die meester Martin heeft besproken, komt op zet 103. Alle stappen worden daar ook nog een keer uitgelegd. Het is wel allemaal een kwartslag gedraaid! Voor iedereen, ook als je niet bij de les was, interessant om te bekijken! Trouwens de hele partij is leuk om na te spelen. Het is een Spaanse partij en die opening is ook al vrij uitgebreid aan de orde geweest. Doe er je voordeel mee! Op de eerste foto zie je Peter Svidler na zet 102, toen hij besefte, dat hij de remise had weggegooid. De tweede foto is genomen na zet 111, toen Caruana de winst had gemist en het toch nog remise werd! Caruana vs Svidler 2016 r13-05Caruana vs Svidler 2 r13-06

Anti Marshall met 8. d4.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Anti Marshall met 8. d4.
Feb 282016
 

Op vrijdagavond 12 februari jl. heeft meester Martin de Anti Marshall met 8. d4 in het Spaans behandeld. Hieronder komt eerst een file met de theorie van deze variant en daarna volgen vier partijen, die daarna door de denkhoofden gespeeld zijn vanuit een van tevoren vastgestelde stelling uit deze variant. Speel maar eens goed na en doe er je voordeel mee!

Meester Martin behandelt de Marshall counter attack in het Spaans.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Meester Martin behandelt de Marshall counter attack in het Spaans.
Feb 112016
 

De laatste les van meester Martin ging over de Marshall in het Spaans. Eerst volgt een stuk theorie van deze opening met uitleg. Die theorie wordt aan de hand van de onlangs gespeelde partij Wei Yi – Magnus Carlsen behandeld. Daarna volgen drie partijen van onze 6 denkhoofden vanuit een stelling van de Marshall. Kijk eerst naar de theorie in de eerste file en daarna naar de drie partijen, waar meester Martin commentaar bij gezet heeft. Erg interessant en leerzaam!

Spaans met 9. d4 Lg4 10. d5 door meester Martin.

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Spaans met 9. d4 Lg4 10. d5 door meester Martin.
Jan 232016
 

Op vrijdagavond 22 januari heeft meester Martin het Spaans met 9. d4 Lg4 10. d5 behandeld. Kijk hieronder eerst naar de openingsfile met deze variant. Het is in het Engels, maar goed te volgen, denk ik. Daarna hebben Sybe, Ting Ting, Liqin en Dominggus een partij met deze variant gespeeld. De partijen met de analyses van meester Martin staan ook hieronder. Speel het eens goed na, want het is zeker leerzaam!

Les van meester Martin: Spaans met 5. d4 of 6. d4

 Openingstrategieën van meester Martin, Voorpagina  Reacties staat uit voor Les van meester Martin: Spaans met 5. d4 of 6. d4
Nov 292015
 

Op vrijdagavond 27 november heeft meester Martin de derde les over het Spaans gegeven. Hij behandelde nu de variant met 5. d4 of 6. d4. Daar heeft hij in een document uitleg gegeven. Dat document kun je openen met deze link:Klim-Op _ 2015 Nov 27 (1) Dan volgt nog een voorbeeld met uitleg van deze variant en tenslotte staan er twee partijen, die de vier denkhoofden vervolgens gespeeld hebben. Erg leerzaam en interessant, dus speel maar eens goed na en lees vooral de analyses en opmerkingen van meester Martin.