Twee partijen van Dana in Hoogeveen.

 Nieuws, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Twee partijen van Dana in Hoogeveen.
Okt 292018
 

Hieronder twee partijen van Dana, die ze op het toernooi in Hoogeveen gespeeld heeft. Het zijn niet de hele partijen, omdat ik niet helemaal uit de notatie kwam. Toch altijd leerzaam om partijen na te spelen. Ik heb er wat commentaar bij gezet.

Goede prestaties op Kwalificatietoernooi NK ABC.

 Nieuws, Toernooi Partijen, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede prestaties op Kwalificatietoernooi NK ABC.
Dec 042017
 

IMG_6294Op zaterdag 2 december en zondag 3 december werd in Amstelveen het tweede Kwalificatietoernooi voor het NK ABC gehouden. De Klim-Op was met 5 denkhoofden aanwezig. Het toernooi was sterk bezet en je moest van goede huize komen om je te plaatsen. Dat lukte onze 5 denkhoofden niet, maar ze speelden een aantal leuke partijen en hebben zeker veel ervaring opgedaan.
Sybe moest aantreden in de A en daar waren wel wat “kanonnen” aanwezig. Hij had het echter prima naar zijn zin en speelde een paar leuke partijen. Sybe kwam uit op 3 uit 7. Esper van Baar won deze A-categorie.
Cedric, Dylan en Elnathan kwamen uit in de B-categorie. Dylan en Elnathan scoorden 4,5 uit 7 en dat is in dit sterke veld helemaal niet slecht. Zeker van Dylan als D-speler een prima prestatie. Cedric had met 4 uit 7 ook een positieve score. Derk Kouwenhoven, Gillian Honkoop en Duncan Klaren plaatsten zich.
Dana schaakte mee bij de C meisjes. Dat deed ze goed, want 4 uit 7 is zonder meer goed. Haar tegenstandsters waren meestal ouder. Ik heb een partij van haar hierbij gevoegd. Ik heb er wat commentaar bij gezet. Ze speelde tegen Kiri Arnold en Dana wint de partij keurig. Geplaatst werden Cato de Zoeten, Wendy Huang en Marieke van Essen.
Tegelijkertijd werd in Amstelveen het NK Rapid gehouden met onder meer Anish Giri, Jorden van Foreest, Loek van Wely en Jan Timman. Een mooi moment om handtekeningen te verzamelen.
Ouders, erg bedankt voor de begeleiding en het vervoer! Jammer, dat ik niet aanwezig kon zijn. Op het volgende kwalificatietoernooi hoop ik weer aanwezig te zijn. IMG_6295

IMG_6296

IMG_6297

IMG_6298

IMG_6299

IMG_6300 IMG_6301

IMG_6302

IMG_6303

Partij van Clovis vs Kathleen in Moermansk.

 Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Clovis vs Kathleen in Moermansk.
Okt 112016
 

moermansk-4-unnamed-3Tijdens het BASAMRO toernooi in Moermansk speelden de Klim-Oppers Clovis en Kathleen tegen elkaar. Clovis speelde voor Parijs en Kathleen voor Pathena Rotterdam. Het werd een goede partij, waarin Clovis kleine voordeeltjes uitbouwde tot uiteindelijke winst. De partij staat hieronder. Speel maar eens na!

Partij van Clovis op het NK D in Rijswijk.

 Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij van Clovis op het NK D in Rijswijk.
Mei 132016
 

IMG_4440[1]Hieronder een partij van Clovis, die op het NK D in Rijswijk in de laatste ronde won van voormalig nationaal kampioen Daniel Kutchoukov. Speel maar eens na en doe er je voordeel mee!

Vier vragen over stellingen van Ting Ting op het EK.

 Nieuws, Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Vier vragen over stellingen van Ting Ting op het EK.
Okt 072015
 

Ting Ting IMG_9716 (Custom)Meester Martin heeft afgelopen vrijdagavond 2 oktober met Ting Ting en een paar andere denkhoofden vier stellingen van partijen van Ting Ting op het EK bekeken. Het waren partijen, waarin Ting Ting wit had. Hieronder komen die vier stellingen en probeer nu de vraag bij de stelling steeds te beantwoorden. Stuur je antwoord naar mij, dan kan ik het bekijken. Mijn mailadres is: jansijbesma1950@gmail.com Ook denkhoofden buiten onze club kunnen de vragen beantwoorden en naar mij sturen. Succes!


Bovenstaande stelling ontstond na 27. Pe4? Hoe profiteert zwart?


In bovenstaande stelling heeft zwart net 7…..f5?? gespeeld. Hoe profiteert wit?


Bovenstaande stelling ontstond na 21…..Pb2?? Wat had Ting Ting nu het beste kunnen spelen? Heel lastig!


Ting Ting heeft net 45. Kd3 gespeeld. Hoe staat dit? Zwart speelde 45…..c6 en het werd remise gegeven, maar hoe had zwart kunnen winnen?

Ting Ting eindigt EK met winst.

 Nieuws, Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Ting Ting eindigt EK met winst.
Okt 022015
 

Ting Ting op EK 2015 IMG_0092 (Custom)Ting Ting is weer terug na 1,5 week in Porec meegedaan te hebben aan het EK. In de laatste ronde wist ze te winnen en dat bracht haar eindtotaal op 3,5 uit 9. Ze heeft het, zoals we al aangaven, prima naar haar zin gehad. Het was natuurlijk een mooie ervaring om 9 partijen tegen meiden uit verschillende Europese landen te spelen. Verder heerste er in de Nederlandse EK-ploeg een prima sfeer. Anna Maja Kazarian werd Europees kampioene bij de meisjes tot 16 jaar en er waren daarnaast nog een paar ereplaatsen, dus kan de ploeg terugkijken op een geslaagd EK. Hieronder staat de winstpartij van Ting Ting in de laatste ronde. Speel maar eens mee!

Ting Ting is tevreden met haar partijen op het EK.

 Nieuws, Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Ting Ting is tevreden met haar partijen op het EK.
Sep 302015
 

Ting Ting op het EK. 12074921_684518001649456_893957714391200293_nMet nog één ronde te spelen heeft Ting Ting 2,5 punt bij elkaar gesprokkeld. Een keer gewonnen, drie keer remise en vier verliespartijen tot nu toe. Ze is best tevreden met haar partijen, al had ze, zoals ze mailde, nog wel wat meer punten kunnen scoren. Ze doet heel veel ervaring op en kleine foutjes worden hier genadeloos afgestraft. Bovendien is de klok onverbiddelijk. Verder is de sfeer in de Nederlandse EK-ploeg goed, temeer daar Anna Maja Kazarian kans maakt op de Europese titel. We laten hieronder een paar van de partijen van Ting Ting zien, die zij op het EK in Porec heeft gespeeld. Speel ze maar eens na!

Partij Ting Ting op het ONJK.

 Nieuws, Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Partij Ting Ting op het ONJK.
Aug 072015
 

14845318482_a14e399d1c_kHieronder een partij van Ting Ting op het ONJK. Ze speelde tegen Kylian Bijvank. Speel maar eens na.

Twee partijen van Tommy op het ONJK.

 Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Twee partijen van Tommy op het ONJK.
Aug 052015
 

IMG_3386[1]Hieronder twee partijen van Tommy op het ONJK. Het zijn een verliespartij en een overwinning. Speel maar eens na.

Hoe versla je een wereldkampioen?

 Nieuws, Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Hoe versla je een wereldkampioen?
Aug 042015
 

IMG_3392[1]Op de eerste dag van het ONJK speelde Jamie in de H-categorie tegen de Chinese wereldkampioen Jin Wen Bao. Deze 7-jarige Chinese jongen heeft een rating van rond de 1460, terwijl de 6-jarige Jamie rond de 560 zit. Toch verliep de partij anders, dan de rating zou vermoeden. Jamie speelde erg aanvallend en Jin Wen speelde wat passief. Speel de partij maar eens na en geniet van de mooie aan- val van Jamie.