Besproken partij op de les van meester Martin.

 Nieuws, Openingstrategieën van meester Martin, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Besproken partij op de les van meester Martin.
Mrt 192017
 

Meester Martin besprak op de vrijdagavond-les een recent gespeelde partij, waarin wit goed voorbereid was. Ze hebben de stelling vanaf 15.Lxh6 uitgespeeld. Meester Martin heeft de partijen van de denkhoofden (Sybe-Hein, Li Qin – Ting Ting, Mattijn-Martin en Martin-Mattijn) er in verwerkt. Speel maar eens goed na, dat is zeker leerzaam!

Vragen over stellingen van partijen van Ting Ting op het EK.

 Mededelingen, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Vragen over stellingen van partijen van Ting Ting op het EK.
Okt 172015
 

Hieronder een aantal stellingen uit partijen van Ting Ting, die zij op het onlangs gespeelde EK heeft gespeeld. Bij de stellingen staan vragen, die je moet proberen te beantwoorden. Niet makkelijk, maar wel interessant. Een volgende keer gaan we in op de antwoorden. Succes met de oplossingen!

De eerste stelling hieronder is uit de partij Dorotea Zuteg vs Ting Ting na 48. Kxd2. Hoe staat het? Wint wit, wint zwart of is het remise?
Stelling Dorotea Zuteg vs Ting Ting EK Porec

De tweede stelling is uit de partij Ivana Manova vs Ting Ting na 16. Lh4. Wat speelt zwart? Erg moeilijk! En ook de vervolgvraag is niet makkelijk: Wat speelt wit dan?
Stelling Ivana Manova vs Ting Ting EK Porec

De derde stelling hieronder is uit de partij Ting Ting vs Katarina Nestorovic na 11…..Pfd7. Hier speelde Ting Ting 12. Lf2. Dat was niet sterk. Welke zet is veel beter?
Stelling Ting Ting vs Katarina Nestorovic EK Porec

De vierde stelling hieronder is uit de partij Joanna Swiech vs Ting Ting na 26. Pb2. Wat dreigt wit? Ting Ting dacht 27. Pxc4 met pionwinst, want ze speelde 26…..Pxb2. Is dat juist? Leg uit!
Stelling Joanna Swiech vs Ting Ting na 26. Pb2

De vijfde stelling komt ook uit Joanna Swiech vs Ting Ting na 28. f4. Nu dreigt wit wel iets, namelijk 29. fxe5 fxe5 30. Lxe5. Daarom speelde Ting Ting 28…..exf4. Maar wat had ze beter kunnen spelen?
Stelling Joanna Swiech vs Ting Ting na 28. f4

Ook de laatste stelling komt uit Joanna Swiech vs Ting Ting na 30…..Lc4. Wat dreigt zwart? En wat zijn de tactische/actieve verdedigingen voor wit?
Stelling Joanna Swiech vs Ting Ting na 30.....Lc4

Vier stellingen van meester Martin!

 Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Vier stellingen van meester Martin!
Jan 182015
 

Hieronder staan 4 stellingen, die meester Martin op de vrijdagavondsessie met de 8 denkhoofden heeft besproken. Ze moesten eerst hun beste zetten doorgeven en daarna werden ze samen met meester Martin besproken. Het gaat om twee belangrijke thema’s: “Take is a mistake!” en Offense is the best defence!” Ook voor andere denkhoofden erg leerzaam. Denk mee, speel na, want daar heb je wat aan in je komende partijen!

 

Nog een partij van de dinsdagavond: Tommy vs Lucas.

 Nieuws, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Nog een partij van de dinsdagavond: Tommy vs Lucas.
Apr 172014
 

Hieronder een partij tussen Tommy en Lucas. De partij is gespeeld op dinsdagavond 15 april. Het was een spannende gelijkopgaande partij, die eindigde in remise. Speel maar eens na.

Een partij van de dinsdagavondtraining tussen Saad en Kimmily.

 Nieuws, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Een partij van de dinsdagavondtraining tussen Saad en Kimmily.
Apr 162014
 

 

Hieronder een partij van de dinsdagavond tussen Saad en Kimmily. Een leerzame partij van deze jonge denkhoofden. Speel maar eens aandachtig na. Ik heb er wat commentaar bij gezet.

 

Een partij van de woensdagmiddag.

 Mededelingen, Partijen, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Een partij van de woensdagmiddag.
Jul 192013
 

Hieronder een partij, gespeeld op woensdagmiddag bij de meester thuis.

Video over een winstpartij van Judith Polgar tegen Anand.

 Nieuws, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Video over een winstpartij van Judith Polgar tegen Anand.
Apr 062013
 

Hieronder een link, die je leidt naar een video met uitleg van Judith Polgar over haar winstpartij tegen Anand, de huidige wereldkampioen. Ze speelde die partij in 1991, toen ze 15 jaar oud was. Ze doet het in het Engels, maar het is wel aardig goed te volgen. Erg interessant en leerzaam. Ik zou zeggen, bekijk hem eens goed en doe er je voordeel mee.  http://www.chess.com/videos/                                                                                                                                     

Openingsfout.

 Mededelingen, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Openingsfout.
Feb 262013
 

Eerste geschreven partij van Kimmily.

 Mededelingen, Schaaktraining, Voorpagina  Reacties staat uit voor Eerste geschreven partij van Kimmily.
Feb 172013
 

Jan 282013
 

Op vrijdagavond 25 januari gaf Martin Martens, de vader van Vincent, een schaakles over het Spaans. Eerst werden de basisprincipes van deze opening uitgelegd en daarna speelden de aanwezige denkhoofden een partij met deze Spaanse opening.  Hieronder volgt zo’n Spaanse partij tussen Joost Jan en Kevin. Het commentaar is van Martin. In de toekomst gaat hij meer van zulke lessen geven, steeds op een vrijdagavond. We zullen vantevoren aangeven, wanneer het plaats vindt en welke opening aan bod komt. De groep bestaat in principe uit: Joost Jan, Wang, Vincent, Lola, Alexander, Sebastiaan, Kevin en Ting Ting.